Een volledig nieuwe locatie voor de KNMV-training VRO 1: het RDW Testcentrum in Lelystad met een imposante kombaan! We maken er een echte motordag van met heel veel rijden, trainen met de beste trainers, motorpraat en een goede lunch. Jij bepaalt zelf waar je grenzen liggen, want vandaag móet niets.

Prijs:

€ 227.50 (KNMV-leden)
€ 252,50 (niet-leden)

  • Circuittraining
  • Oefeningen die aansluiten bij de praktijk
  • Groepskorting vanaf 9 personen
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting

Alles onder controle

Alle oefeningen die je in deze training gaat ervaren sluiten aan bij de praktijk. Wij proberen je vooral zelf te laten ervaren waar jouw grenzen liggen, hoe soms een kleine aanpassing in je techniekbepaalde handelingen net iets makkelijker gaan, wat snelheid doet met je angst om vol in de ankers te gaan of gevolgen heeft voor de lengte van je stopafstand.

De oefeningen zijn ontwikkeld samen met motorrijders en spelen specifiek in op jouw behoeftes. Dankzij de oefeningen kan je tijdens het rijden op de openbare weg je aandacht vooral richten op het waarnemen van je omgeving en het anticiperen op mogelijke risicovolle verkeerssituaties. De training is dus niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam.

De VRO 1 is geschikt voor motorrijders op elk niveau.

Groepskorting vanaf negen personen: 12,50 euro per persoon.

Heb je een vraag over deze training? Neem contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud training VRO 1

Als motorrijder kan het gebeuren dat je plotseling geconfronteerd wordt met een ‘oei-moment’. Herkenbaar? Je merkt dan dat het voor je eigen veiligheid van belang is dat het bedienen van je motorfiets grotendeels automatisch gebeurt.

We hebben daarom aan diverse motorrijders gevraagd: Wat zou jij graag willen leren? Uit deze vraag Zijn een aantal oefeningen naar voren gekomen.  In deze training ga jij op jouw niveau met hulp, tips en trucs van de docent zelf aan de slag. Ervaar zelf wat je al kan en waar je leermomenten liggen. We weten zeker dat je aan het einde van de dag moe en trots weer huiswaarts keert.

Certificaat

Met het certificaat van deelname aan VRO 1 krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag naar de mogelijkheden.

Meerprijs duopassagier € 17,50

Lunch inbegrepen

Data en locaties

Oefeningen

Bochten

In het eerste blok bochtentechniek, werken we naast de zithouding met name aan twee van de basisprocessen die nodig zijn om een bocht te kunnen rijden: kijken en klaarmaken. Daarnaast doen we ook al een klein stapje in de richting van het tweede blok bochten dat later op de dag wordt behandeld.

Manoeuvreren

Veel motorrijders vinden het lastig om de motor bij lage snelheid te beheersen. Dit komt in de praktijk nogal eens tot uiting bij het afslaan vanuit stilstand, het keren op de rijbaan of bij het rijden van rotondes. Kortom: het manoeuvreren. Bij deze oefeningen gaan we aan de slag met de achterrem(techniek) bij het korte keren, route plannen en de balans of het gevoel tussen koppeling en gas.

Band balk / motorgym

Een obstakel op de weg? Oei, daar moet je met je motor zo vlug mogelijk omheen proberen te sturen. Of niet? In de praktijk blijkt dat motorrijders vaak bang zijn om met hun voertuig ergens overheen te rijden. Logische reactie die dan veel voorkomt is dat er geremd en/of uitgeweken wordt, terwijl dat niet meer mogelijk is met als gevolg een valpartij of nog erger een botsing met een tegenligger of een in de berm staande boom. Om deze angst weg te nemen laten we de cursist ervaren dat overrijden in dergelijke situaties een betere optie is.

Remmen

Iedereen kan gasgeven en rechtuit rijden met ene motor, maar remmen is iets waar je goed over na moet denken. Het doel van de oefeningen in dit blok is om technisch goed te kunnen remmen, waarbij we aandacht vestigen op het effect van snelheid op dit proces.

Dagverzekering

De KNMV-docenten doen er alles aan om valpartijen en de schade die daarmee gepaard kan gaan te voorkomen. Mocht dit desondanks voorkomen, dan is een goede verzekering wel zo fijn. Mocht je verzekering deze dag niet dekken, dan bieden wij een dagverzekering aan.

Lees meer

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

VRO 1 Reviews

Review beoordelingen
42 Reviews

Weinig uitdagende cursus waarin met name bijzondere verrichtingen aan bod komen die iedere motorrijder m.i. zou moeten beheersen - Door: Floor Minkels

+Behulpzame instructeurs

-Weinig uitdagend

-Grote groep met groot niveauverschil

Een leuke dag met vriendelijke en behulpzame instructeurs. Echter komen er enkel bijzondere verrichtingen aan bod die je bij je rijexamen moet beheersen. Ook rijd je in een vrij grote groep (8 motorrijders) waardoor de instructeur er maar enkele kan zien en dus ook weinig feedback geeft. Geschikt voor als je bijvoorbeeld jaren niet hebt gereden of erg angstig bent, maar als je regelmatig op de weg zit biedt deze cursus weinig vernieuwing en uitdaging.

Via Vrienden TT circuit aangemeld voor VRO dag, behalve Juniortrack (heel goed) was het alleen circuitrijden in een tempo, waar ik als recreatief rijder niet in paste en eigenlijk anderen in de weg reed. Dit was een echte tegenvaller, ook voor mijn mede-inschrijvers, Heereveld en van Brussel. Hopelijk maakt de KNMV dit nog eens goed met een echte VRO dag voor dezelfde prijs als deze van 4 oktober - Door: Ronnie van Brussel

+Kundige, enthousiaste instructeurs

-VRO dag bleek Circuitdag

Voortaan duidelijker aangeven of het een VRO dag of Riding Day/Track Day is. Over de instructie op de Junior Track alleen maar lof. De rest van de dag was duidelijk niet wat ik verwacht had bij mijn aanmelding voor een VRO dag.

Reactie van KNMV Opleidingen:

We begrijpen helemaal je gevoel, helaas was max. tempo van 100 km/u de opdracht van de organisatie (Vrienden van TT) en is ook van te voren op de site aangegeven. Doel van de dag was om eens zelf de mogelijkheid te hebben op op Assen te rijden, helaas dan wel in een soort van toertocht. Wil je wat meer tempo, maar niet direct racen neem dan eens deel aan onze Riding Days. https://knmv.nl/opleidingen/knmv-motortrainingen/knmv-riding-days/


Bekijk alle reviews