Een volledig nieuwe locatie voor de KNMV-training VRO 1: het RDW Testcentrum in Lelystad met een imposante kombaan! We maken er een echte motordag van met heel veel rijden, trainen met de beste trainers, motorpraat en een goede lunch. Jij bepaalt zelf waar je grenzen liggen, want vandaag móet niets.

€ 245,-

  • Circuittraining
  • Oefeningen die aansluiten bij de praktijk
  • Groepskorting vanaf 9 personen
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting

Alles onder controle

Alle oefeningen die je in deze training gaat ervaren sluiten aan bij de praktijk. Wij proberen je vooral zelf te laten ervaren waar jouw grenzen liggen, hoe soms een kleine aanpassing in je techniekbepaalde handelingen net iets makkelijker gaan, wat snelheid doet met je angst om vol in de ankers te gaan of gevolgen heeft voor de lengte van je stopafstand.

De oefeningen zijn ontwikkeld samen met motorrijders en spelen specifiek in op jouw behoeftes. Dankzij de oefeningen kan je tijdens het rijden op de openbare weg je aandacht vooral richten op het waarnemen van je omgeving en het anticiperen op mogelijke risicovolle verkeerssituaties. De training is dus niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam.

De VRO 1 is geschikt voor motorrijders op elk niveau.

Groepskorting vanaf negen personen: 12,50 euro per persoon.

Heb je een vraag over deze training? Neem contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud training VRO 1

Als motorrijder kan het gebeuren dat je plotseling geconfronteerd wordt met een ‘oei-moment’. Herkenbaar? Je merkt dan dat het voor je eigen veiligheid van belang is dat het bedienen van je motorfiets grotendeels automatisch gebeurt.

We hebben daarom aan diverse motorrijders gevraagd: Wat zou jij graag willen leren? Uit deze vraag Zijn een aantal oefeningen naar voren gekomen.  In deze training ga jij op jouw niveau met hulp, tips en trucs van de docent zelf aan de slag. Ervaar zelf wat je al kan en waar je leermomenten liggen. We weten zeker dat je aan het einde van de dag moe en trots weer huiswaarts keert.

Certificaat

Met het certificaat van deelname aan VRO 1 krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag naar de mogelijkheden.

Meerprijs duopassagier € 17,50

Lunch inbegrepen

Oefeningen

Bochten

In het eerste blok bochtentechniek, werken we naast de zithouding met name aan twee van de basisprocessen die nodig zijn om een bocht te kunnen rijden: kijken en klaarmaken. Daarnaast doen we ook al een klein stapje in de richting van het tweede blok bochten dat later op de dag wordt behandeld.

Manoeuvreren

Veel motorrijders vinden het lastig om de motor bij lage snelheid te beheersen. Dit komt in de praktijk nogal eens tot uiting bij het afslaan vanuit stilstand, het keren op de rijbaan of bij het rijden van rotondes. Kortom: het manoeuvreren. Bij deze oefeningen gaan we aan de slag met de achterrem(techniek) bij het korte keren, route plannen en de balans of het gevoel tussen koppeling en gas.

Band balk / motorgym

Een obstakel op de weg? Oei, daar moet je met je motor zo vlug mogelijk omheen proberen te sturen. Of niet? In de praktijk blijkt dat motorrijders vaak bang zijn om met hun voertuig ergens overheen te rijden. Logische reactie die dan veel voorkomt is dat er geremd en/of uitgeweken wordt, terwijl dat niet meer mogelijk is met als gevolg een valpartij of nog erger een botsing met een tegenligger of een in de berm staande boom. Om deze angst weg te nemen laten we de cursist ervaren dat overrijden in dergelijke situaties een betere optie is.

Remmen

Iedereen kan gasgeven en rechtuit rijden met ene motor, maar remmen is iets waar je goed over na moet denken. Het doel van de oefeningen in dit blok is om technisch goed te kunnen remmen, waarbij we aandacht vestigen op het effect van snelheid op dit proces.

Dagverzekering

De KNMV-docenten doen er alles aan om valpartijen en de schade die daarmee gepaard kan gaan te voorkomen. Mocht dit desondanks voorkomen, dan is een goede verzekering wel zo fijn. Mocht je verzekering deze dag niet dekken, dan bieden wij een dagverzekering aan.

Lees meer

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

VRO 1 Reviews

Review beoordelingen
39 Reviews

Echt leuk om te doen, duidelijke instructies, en ik heb veel geleerd in een dag - Door: Ronald van der Ham

Mooie ervaring. Duidelijke instructies en een fijne instructrice. En ook leuk dat je samen met een groep de oefeningen doet. Ik heb pas 2 jaar mijn motorrijbewijs, maar ben door woonwerk verkeer elke dag op de weg. Door de oefeningen heb ik duidelijk meer vertrouwen gekregen.

Door: Michiel D.

+Uitdagend voor verschillende niveaus

+Goede balans herhaling / afwisseling

+Goede instructie, grenzen verlegd zonder "moeten"

-Iets kleinere groepen zou fijn zijn.

Instructeur Mart heeft ons ontzettend veel geleerd en uitgedaagd.

De VRO1 was super om het bochtenwerk weer wat bij te spijkeren, met daar bovenop nog een goede dosis gevaarherkenning, behendigheid en wat theorie.

Een leuke en leerzame ervaring, onderbroken door een lekkere lunch 😉


Bekijk alle reviews