All Road
cursus

Je hebt een allroadmotor, maar je durft er nog niet de onverharde wegen mee op? Kom een dag fun maken en leren tijdens de All Road cursus van de KNMV. Na deze training ben je er klaar voor om met jouw zware motor een allroadreis te maken in binnen- en/of buitenland!

Maandag, dinsdag, donderdag & vrijdag:
€ 395,-

Woensdag
€ 375,-

Zaterdag
€ 425,-

  • Een dag vol oefeningen en bijbehorende theorie
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting
  • Leuk en leerzaam
  • Goede lunch

Zelfverzekerd het zand in

De All Road cursus is bedoeld voor deelnemers zonder of met beperkte offroad-ervaring, die de basisbeginselen van het offroad rijden willen leren op een allroad motorfiets. We gaan er vanuit dat je de motor op asfalt al goed beheerst. Tijdens de cursus krijg je meer zelfvertrouwen en voertuigbeheersing om ook op onverharde ondergrond te rijden. De cursus is uiteraard zeer leerzaam, maar zeker ook gewoon een dag vol met FUN!

Deze training is geschikt voor motorrijders op elk niveau.

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud van de All Road cursus

Tijdens de trainingsdag krijg je steeds korte stukjes theorie, gevolgd door oefeningen met veel feedback. Tijdens de cursus krijg je ook uitleg en tips over kleine aanpassingen aan je eigen motorfiets om hem nog beter geschikt te maken voor allroad gebruik. Het eerste dagdeel doe je basisoefeningen zoals staand rijden, korte bochtjes maken, remmen in het terrein met en zonder ABS en trial-achtige oefeningen, alles met lage snelheden.

In de middag staan routes over zandpaden en door bospercelen op het programma waarbij je oefeningen krijgt zoals balans houden, doseren van gas en koppeling- en kijktechniek.

Deelname

Je volgt de cursus in groepjes van drie tot vijf deelnemers per instructeur. Zorg zelf voor goede kleding die afgestemd is op de weersomstandigheden en hard werken! Neem eventueel een droog shirt mee voor op de terugweg. Uit ervaring kunnen we aangeven dat tijdens deze cursus al menig zweetdruppel is gevallen.

Motor huren?

Als je niet over een geschikte motor beschikt voor de All Road cursus, kun je deze huren bij onze instructeur. Klik hier voor types en prijzen.

Data en locaties

Dagverzekering

De KNMV-docenten doen er alles aan om valpartijen en de schade die daarmee gepaard kan gaan te voorkomen. Mocht dit desondanks voorkomen, dan is een goede verzekering wel zo fijn. Mocht je verzekering deze dag niet dekken, dan bieden wij een dagverzekering aan.

Lees meer

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer