Opleiding MT-2

Opleiding MT-2

De opleiding MT-2 van de KNMV leidt op tot assistent-motorsporttrainer die werkzaam is binnen de (breedte)sport met sporters op club- en districtsniveau. Hij/zij enthousiasmeert de sporters in hun sportieve en technische ontwikkeling. De Motorsporttrainer niveau 2 zorgt dat de sportactiviteit soepel verloopt. Kerntaken van de Motorsporttrainer niveau 2 zijn: het verzorgen van trainingen, het begeleiden van sporters tijdens wedstrijden en het assisteren bij activiteiten in de sportorganisatie. De opleiding bestaat uit zes bijeenkomsten, een portfolio en een praktijkexamen en wordt gegeven in een periode van twee tot vijf maanden (afhankelijk van de motorsportkalender en vakanties).

MT-2 opleiding voor wie?

MT-2 is een unieke opleiding voor iedereen die nu al trainingen binnen de (breedte)sport verzorgt, en wordt afgesloten met officieel diploma. Je kunt deze opleiding binnen jouw tak van motorsport volgen. De minimale leeftijd om deel te nemen aan de cursus is 18 jaar.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je volgt een aantal workshops, werkt veel samen met de cursisten aan de diverse opdrachten en legt uiteindelijk de Proeven van Bekwaamheid (examens) af. Deskundige docenten zullen je begeleiden. Zie hieronder de indeling van de workshops:

Dag 1: agogiek, ontwikkelfasen, DA-model en warming-up
Dag 2: trainingsleer, oefening ontwerpen en spelvormen
Dag 3: EHBO en lesvoorbereiding maken
Dag 4: praktijk technische aspecten
Dag 5: praktijk technische en tactische aspecten
Dag 6: proefexamen
Dag 7: praktijkexamen

Kosten

De kosten voor deelname aan de opleiding MT-2 bedraagt €400,- en is alleen toegankelijk voor KNMV-leden. Wanneer je je inschrijft en nog geen lid bent, zal automatisch het lidmaatschap gefactureerd worden. De prijs van de cursus is inclusief één keer praktijkexamen (PVB geven van trainingen). Voor een herexamen rekenen wij €100,-.

Data

Reguliere opleiding:

15-jun Theorie Arnhem 8:30-15:00
29-jun Theorie Arnhem 8:30-15:00
06-jul Theorie Arnhem 8:30-15:00
31-aug Praktijk Utrecht 8:45-14:00
07-sep Praktijk Heerde 8:45-14:15
14-sep Proefexamens Utrecht 8:45-14:00
22-sep Examen Deurne op afspraak, een examen duurt 65 minuten

Meer informatie en aanmelden

De cursus is afgestemd op motocross. Het is mogelijk om in overige motorsportdisciplines deel te nemen. De theoriedagen zijn op dezelfde data, de praktijkdata wordt in overleg afgestemd.

Aanmelden voor de reguliere training kan hier.

Heb je vragen of wil je in een andere motorsportdiscipline deelnemen, neem ook dan contact op met Caroline Sluiter: 026 – 352 8536 of c.sluiter@knmv.nl.

Bijbehorende documenten

Kwalificatieprofiel MT-2 – 2019
Toetsdocumenten MT-2 – 2019
Toetsreglement sport

Kalender MT-2 opleiding