Module 5: Praktische module Verkeersdeelneming en Risicoperceptie

Tijdens de theoretische lessen over het krachtenspel van de motorfiets en verkeerskunde, is al veel gesproken over de kans dat wij als motorrijder bij een ongeval betrokken kunnen raken en de risico’s die wij in het verkeer lopen. Het is daarom voor jou als instructeur van groot belang dat je niet alleen beschikt over voldoende theoretische kennis over dit onderwerp, maar dat je dit integreert in je eigen rijgedrag. Ook hier geldt dat je zelf eerst moet kunnen alvorens je het aan je leerling kunt overbrengen.

Risicoperceptie is altijd een lastig onderwerp, want wat is risico nu eigenlijk? Bij wat voor jou gevaarlijk is, of voelt, heeft jouw leerling wellicht een heel ander beeld!  Ben jij jezelf altijd bewust van de positie die je in het verkeer inneemt? Stel, je rijdt in het verkeer en je kunt de tijd even stilzetten: Vraag jezelf dan eens waarom je op dat moment in die positie rijdt en of dit in deze situatie de meest wenselijke is? Je gaat ervaren dat een juiste positie een enorme dynamische aangelegenheid is en daar dus ook geen standaarduitleg bij kan horen.

Op deze dag ga je de nodige kilometers rijden, uiteraard op de motor. Het mooiste is als je kunt deelnemen op de volgmotor waarmee je ook normaal je werk doet.

Moduleprijs: € 210,-
Examenprijs: € 175,-
Minimale deelname: 4 personen

Inschrijven

Cursusdata: klik hier
Inschrijven: klik hier
Cursusvoorwaarden KGI: Klik hier
Examenvoorwaarden KGI: klik hier

Module 6: Praktische module Rijles geven >>