Motorrijbewijs
halen

Neem rijles bij een KNMV-motorrijinstructeur!

Het is zover, je hebt besloten om je motorrijbewijs te behalen.
Wat staat je dan te doen?

Als eerste ga je op zoek naar een KNMV-gediplomeerde motorrijinstructeur (KGI). Een KGI’er heeft op eigen initiatief en vooral vanuit zijn passie voor motorrijden gekozen voor een aanvullende motor- en bromfietsvakopleiding bij de KNMV. Als hij/zij slaagt voor deze opleiding wordt er door de KNMV een keurmerk afgegeven. Voor jou als aankomend motorrijd(st)er geeft dit een garantie dat je bij een goede instructeur en een betrouwbare rijschool zit.

Via ‘Zoek een rijschool‘ vind je een KGI’er bij jou in de buurt. Informeer bij jouw instructeur naar de voorwaarden en lestijden, zodat je direct duidelijke afspraken hebt gemaakt. Vaak kan deze instructeur na een rijles al een aardige inschatting maken wat jij nodig hebt om je motorrijbewijs te halen.

Heb je medische of lichamelijke beperkingen? Neem deze dan met de instructeur bij je aanmelding meteen door. Voor vrijwel alles is wel een oplossing te bedenken.

Onderdelen

Om het motor- of bromfietsrijbewijs te halen moet je meerdere onderdelen doorlopen:

  • Motor: theorie-examen, examen voertuigbeheersing (AVB) met de bekende oefeningen en het examen verkeersdeelneming (AVD) met een rit in het verkeer.
  • Bromfiets: theorie-examen en examen verkeersdeelneming (AVD): dit is een rit in het verkeer.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende motorexamens.

Meer informatie over de onderdelen van het motorrijbewijs kun je ook vinden op de website van het CBR. Uiteraard zal jouw instructeur je volledig door het hele traject begeleiden.