KNMV Risico Bromfiets

De KNMV Risico Bromfiets is een cursus waarin je geleerd wordt om op een slimme en tactische manier door het verkeer te rijden. Je wil immers alle voordelen van je brommer (scooter) benutten, maar ook veilig op je bestemming aankomen. Deze training is voortgekomen uit het enorme succes dat de KNMV heeft behaald met dezelfde cursus maar dan voor motorrijders. De VRB is een superleuke ‘doe-cursus’ waarin we jouw ervaringen in het verkeer toetsen aan je kennis over risico’s, jouw gedrag en dat van andere verkeersdeelnemers.

Impressie KNMV Risico Bromfiets

Natuurlijk praten we ook over snelheid, soms is dat iets rustiger aan en in andere situaties mag er best wat gas bij. Om dit te bespreken gaan we samen met jou het verkeer in om antwoorden te vinden op de vraag wat is slim en tactisch verkeersgedrag en ben ik hierdoor later op mijn bestemming of misschien juist wel eerder?

Locatie en niveau

De KNMV Risico Bromfiets kan door heel Nederland worden gegeven. Dit kan zijn bij een rijschool bij jou in de buurt, bij jou op school, of op een andere openbare locatie in jouw gemeente. We organiseren de cursus vanaf acht deelnemers in veelvoud van vier met een maximum van twaalf. Datum en locatie wordt in onderling overleg bepaald. Voor scholen of ondernemers verzorgen wij graag een presentatie over het nut en noodzaak van deze training.

Wil je meedoen, dan heb je alleen maar een rijbewijs en een (brom)scooter nodig. De training duurt een halve dag (ochtend of middag).

Waarom de KNMV Risico Bromfiets?

De cursus heeft voor jou als deelnemer drie belangrijke voordelen:

  • Je krijgt meer inzicht in bewust (brom)scooter rijden en daardoor nog meer plezier.
  • Door de kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht voor jou als cursist.
  • Zelfs heel ervaren stoere mannen en meiden die vooraf dachten ‘wat kunnen ze mij nog leren?’ zijn razend enthousiast over de manier waarop ze hun eigen rijgedrag krijgen voorgeschoteld!

Voordelen voor school en of ondernemer:

  • Positieve uitstraling met betrekking tot jouw maatschappelijke verantwoordelijkheid
  • Je neemt je verantwoordelijkheid richting ouders van leerlingen of personeel
  • Kans op minder uitval door letsel of schade aan de voertuigen

Certificaat

Uiteraard ontvang je een certificaat van deelname. Dit krijg je na afloop per mail toegezonden.

Subsidie

In sommige provincies en/of gemeenten zijn er subsidie mogelijkheden. Graag gaan we daarover met u in gesprek.

Prijs

VRB Cursus € 90,- per deelnemer

Meer weten?

Neem contact op met Arjan Everink, Hoofd Verkeer en Opleidingen KNMV via telefoonnummer 026-35 28 531 of a.everink@knmv.nl.