KNMV
Slim in het verkeer

Word nog handiger met je motor

Hoe rijd je nou nog soepeler en vooral ook slimmer door het dagelijkse verkeer met je motor. Kijken, kiezen, remmen, accelereren, uitwijken, beheersen, alle onderdelen waar je als motorrijder bij iedere rit mee te maken krijgt komen tijdens deze training aan bod. We leren je bewust aan het verkeer deelnemen en daarmee ga je met nog meer rijplezier op pad.

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Hoe beslis je voor een kruispunt wat je gaat doen? Heb je alles overzien? Rem je af of geef je juist gas en steek je over? Dat moment noemen we het point of no return. De handelingen die je ’s morgens met oefeningen bijschaaft, pas je in de middag direct toe op de weg. En bij een kop koffie, thee of fris kijken we daarna de videobeelden terug, altijd een eyeopener.”

 

 

Methode

Motorkenners weten het al jaren: alleen met het behalen van het A-rijbewijs ben je er nog niet. Er komt nog veel meer bij kijken voordat je jezelf echt een ervaren motorrijder kunt noemen. Normaal kost dat proces jaren, maar met de training Slim in het Verkeer kan dat proces flink worden versneld.

De training is opgedeeld in twee onderdelen. In de ochtend gaan we aan de slag met de balans tussen motor en bestuurder, kijktechniek en met remmen en uitwijken. ’s Middags gaan we de openbare weg op en brengen we de ochtendervaring verder in de praktijk. De instructeur bekijkt vooral of je de mogelijkheden van je motor op een slimme en veilige manier gebruikt. Hierin gaat hij veel verder dan je tijdens rijlessen gewend bent. Je zult merken dat deze training pittig is, maar op de weg terug naar huis zul je zelfverzekerder en veiliger aan het verkeer deelnemen.

Locatie

De cursus wordt gegeven in Alkmaar, Arkel, Arnhem, Landgraaf en Staphorst.

Prijzen

KNMV-leden profiteren van € 25,- korting op de training Slim in het Verkeer, zij betalen daarmee slechts € 185,- in plaats van de reguliere € 210,-.