KNMV
Risico herkennen

Een theoretische en praktische training die ingaat op de knelpunten die vaak de oorzaak van een motorongeval zijn.

De KNMV-training Risico Herkennen is een theoretische en praktische training die ingaat op de knelpunten die vaak de oorzaak van een motorongeval zijn. Jij bent als motorrijder nu eenmaal een kwetsbare verkeersdeelnemer. Het is daarom goed je hiervan bewust te zijn. Vanwege de opzet wordt deze training ook onderschreven door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Vanwege dit enorme succes krijgt deze training momenteel de aandacht van de politiek, menig motorrijder en instructeur wereldwijd!

Impressie KNMV Risico Herkennen

Niveau

Video

In de KNMV training Risico Herkennen wordt gewerkt met videoanalyse. Je wordt tijdens de praktijkrit gefilmd, zodat de rit daarna gezamenlijk kan worden besproken. Hierdoor krijg je als deelnemer de kans jouw eigen rijgedrag te analyseren en te verbeteren.
De videoanalyse geeft bovendien een dynamische impuls aan discussies over risicovolle situaties.

Waarom de training KNMV Risico Herkennen?

De cursus heeft drie belangrijke voordelen:

  • Je krijgt meer inzicht in bewust motorrijden, waardoor nog meer plezier.
  • Door de kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht voor jou als cursist.
  • Zelfs heel ervaren motorrijders die vooraf dachten “wat kunnen ze mij nog leren?” zijn razend enthousiast over de wijze van confrontatie met hun eigen (rij)gedrag.

Locatie en tijd

De KNMV Risico Herkennen wordt gegeven op diverse locaties in het land. Kijk op de cursuskalender voor een training bij jou in de buurt. De cursusdag start om 8.15 uur en is om ongeveer 16.30 uur afgelopen.

Certificaat

Uiteraard ontvang je een certificaat van deelname. Na afloop van de cursus sturen we je deze per e-mail toe! Je kunt dan zelf beslissen of je het certificaat wilt printen en/of gelijk digitaal door wilt sturen naar je motorverzekeraar om extra korting aan te vragen. Wie zijn motor bij KNMV Verzekeringen heeft ondergebracht, krijgt na het volgen van de KNMV Risico Herkennen gedurende vijf jaren een premieverlaging van 10 procent!

Prijzen

  • KNMV-leden € 225,-
  • Niet-leden € 250,-

Service

  • Dagverzekering niet mogelijk vanwege training op de openbare weg
  • Afkoop annuleringskosten € 12,50 (zie voorwaarden)
  • Duopassagier niet mogelijk
  • Lunch inbegrepen

Inschrijven

Bekijk onze cursuskalender voor beschikbare data en inschrijfmogelijkheden.

KNMV Risico Herkennen Drenthe

Provincie Drenthe vindt de KNMV Risico Herkennen van de KNMV bijzonder waardevol. Daarom bieden zij haar inwoners in 2018 een fikse korting op het cursusgeld. In plaats van € 250,- betalen zij daarom slechts € 50,-*. Bovendien levert deelname bij diverse verzekeringsmaatschappijen nog eens premiekorting op!

Bekijk de aanbieding voor Drenthe

KNMV Risico Herkennen Friesland

De provincie Friesland vindt de KNMV Risico Herkennen van de KNMV bijzonder waardevol. Daarom bieden zij haar inwoners in 2018 een fikse korting op het cursusgeld. In plaats van € 250,- betalen zij daarom slechts € 50,-*. Bovendien levert het deelname bij diverse verzekeringsmaatschappijen nog eens premiekorting op!

Bekijk de aanbieding voor Friesland