KNMV
Klaar voor de rit

Nog meer genieten van samen toeren

Zelf lekker motorrijden is leuk, maar met een paar vrienden op pad is nóg gezelliger. Toch moet je bij het rijden in een groep met een aantal dingen rekening mee houden. Je leert tijdens deze training alles over formatie rijden, je positie op de weg en in de groep, maar ook navigeren en routes maken komt tijdens deze training aan bod. Een aanrader voor iedereen die er graag samen met vrienden op uit gaat.

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Veel motorrijders denken dat je in een groep altijd baksteensgewijs moet rijden. Maar klopt dit wel? Bijna elke motorrijder kan wel de voordelen van dit systeem opnoemen, maar zijn er ook nadelen? Hoe positioneer je je als groep bijvoorbeeld voor een bocht? Naast het oefenen met rijden in een groep gaan we aan de slag met de MyRoute App. Hiermee maak je samen met je motorvrienden de mooiste routes én leer je ze importeren in de verschillende typen navigatiesystemen.”

 

 

Methode

De basis van het groepsrijden is de individuele veiligheid en daar borduren we op voort als we samen op pad gaan. De KNMV Klaar voor de Rit is daarom een goede aanvulling op de vaardigheden die je als solo-motorrijder al bezit. De cursus is in twee delen opgesplitst. We besteden een halve dag aan de theorie en praktijk van groepsrijden in het verkeer. Hierin leer je risicovolle situaties herkennen en leer je hier als groep goed op te reageren.

Het andere dagdeel ga je aan de slag met het gebruik van navigatiesystemen. Bij iedere tocht zorgen de werkende, maar vooral niet-werkende navigatiesystemen voor de nodige hilariteit. Tijdens deze dag leer je routes aanmaken, delen en op je navigatiesysteem zetten. Zo zorg je ervoor dat je tijdens de toertocht niet hoeft te improviseren en je zeker weten langs het juiste uitzicht of het perfecte terras rijdt. Als je zeker weet dat je goed voorbereid op pad gaat, kun je nog meer genieten van de toertocht of je motorvakantie.

Locatie

De cursus wordt gegeven in Alkmaar, Arkel, Arnhem, Landgraaf en Staphorst.

Prijzen

KNMV-leden profiteren van € 25,- korting op de training Klaar voor de Rit, zij betalen daarmee slechts € 155,- in plaats van de reguliere € 180,-.

Bij deze prijs inbegrepen is 1 jaar Gold-membership van MyRoute-app, zodat je ook na deze dag de mogelijkheid hebt om met deze app aan de slag te gaan.

Aanstaande opleidingsdata