KNMV
Groep en bochten

Stel, je bent in een prachtig bergachtig gebied met vrienden. Maar hoe rijd je dan het beste door de bocht?

De KNMV krijgt tijdens lezingen over verkeersveiligheid regelmatig vragen van vrienden- en motorclubs over hoe je het beste in bergachtige gebieden bochten kunt rijden en of er speciale richtlijnen zijn op het moment dat je in een groep rijdt.

Niveau:

Naast gezelligheid en het organiseren van toertochten wordt er in (vrienden)clubs ook veel gesproken over veilig motorrijden. Vanuit deze clubs is de behoefte om de theorie van het bochtenrijden en het rijden in groepen ook in de praktijk (openbare weg) te trainen bij de KNMV neergelegd. Naar aanleiding van dit verzoek is de cursus KNMV Groep en Bochten ontwikkeld. Deze training is zeer de moeite waard voor zowel groepen als voor individuele motorrijders die vaak samen met anderen rijden.

Het programma

Ochtend:
De cursus start met een deel theorie over bochtenrijden, waarin we diverse soorten bochten behandelen, inclusief haarspeldbochten. Ook wordt er aandacht besteed aan de veilige bochtenlijn en aan praktisch verkeersgedrag. Aansluitend volgt een praktische rit naar de Posbank bij Arnhem (de Arnhemse Alpen!): een ideale locatie met een aantal mooie haarspeldbochten om de theorie in de praktijk brengen. Terug op de cursuslocatie is er tijd om verhalen en ervaringen uit te wisselen, aangevuld met een heerlijke lunch.

Middag:
We starten weer met een korte theorie over de plaats op de weg, voor jou als individu en wanneer je met een groep op pad gaat. Vervolgens wordt deze kennis weer in een praktijkrit van ongeveer 2 uur geoefend waarin de theorie wordt getoetst met veel praktische voorbeelden. Je zult merken dat het geleerde in het ochtendprogramma in de middag weer terugkomt in het groepsgedrag.

Data, locatie en tijd

Om zeker te zijn van voldoende verkeersaanbod, vallen de cursusdata op doordeweekse dagen. De theorie kan dan gemakkelijk in praktijk worden gebracht. De cursusdag start op om 8.15 uur en is om ongeveer 16.30 uur afgelopen. Locatie: KNMV te Arnhem of Landgraaf

Omdat deze training zich voor een deel richt op de techniek van het rijden in groepen hebben we minimaal 4 cursisten nodig. Dit betekent dat wanneer er onvoldoende aanmeldingen zijn, dat we de cursus niet door kunnen laten gaan. We nemen hierover uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus een beslissing en zullen dan contact met je opnemen.

Heb je een groep van collega-motorrijders vanuit je club of vriendengroep van minimaal 4 of een veelvoud daarvan, dan kun je ook contact met ons opnemen om een cursusdatum naar wens af te spreken: tel. 026-3528525 of opleidingen@knmv.nl.

Certificaat:

Uiteraard ontvang je een certificaat van deelname. Na afloop van de cursus sturen we je deze per e-mail toe! Je kunt dan zelf beslissen of je het certificaat wilt printen en/of gelijk digitaal door wilt sturen naar je motorverzekeraar om extra korting aan te vragen. Wie zijn motor bij KNMV Verzekeringen heeft ondergebracht, krijgt na het volgen van de KNMV Groep en Bochten gedurende vijf jaren een premieverlaging van 10 procent!

Prijzen

  • KNMV-leden € 140,-
  • Niet-leden € 165,-

Service

  • Afkoop annuleringskosten € 12,50 (zie voorwaarden)
  • Duopassagier niet mogelijk
  • Lunch inbegrepen
  • Extra verzekeren niet mogelijk, maar meestal ook niet noodzakelijk i.v.m. openbare weg training.

Inschrijven

Bekijk onze cursuskalender voor beschikbare data en inschrijfmogelijkheden.