KNMV
Beter door de bocht

Rijd de perfecte bocht

Vrijwel alle motorrijders zijn het met elkaar eens: bochten rijden is het allerleukste onderdeel van motorrijden. Om die reden geven we al enkele jaren de VRO Bochten op het oefencentrum in Lelystad. Dit jaar introduceren we een nieuwe training: Beter door de Bocht. Op de openbare weg, want daar rijd je toch het meest.

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Tuurlijk is het gaaf om een keer over een testbaan te knallen, maar juist op de weg is het rijden van de perfecte bocht belangrijk en leuk. Op de weg spelen een aantal cruciale facturen een spannende rol, zoals vroegtijdig herkennen, de juiste positie inschatten, wel of geen tegenliggers, grip en vooral je eigen grenzen! Onderweg maken we video-opnames, zo kun je precies zien wat je goed doet en waar nog aandacht aan besteed kan worden. En dit alles met een enorm grote glimlach op je gezicht.”

 

 

Methode

Het rijden van bochten wordt door de meeste motorrijders niet alleen als een van de leukste, maar ook als een van de moeilijkste kanten van het rijden op twee wielen beschouwd. En terecht, het besturen van een motorfiets is veel lastiger dan het besturen van een auto. Tijdens deze training gaan we op zoek naar de manier om de perfecte bocht te rijden. Dat komt aan op het herkennen en beoordelen van de bocht, het bedenken van de aanvalstechniek en de uitvoering daarvan.

Na een korte introductie starten we al snel met het rijden van een route vol hindernissen. Tijdens deze rit worden videobeelden gemaakt die bij terugkomst worden besproken. Nadien bespreken we wat er goed gaat en wat er nog beter kan. In de middag rijden we nog een rit en dan passen we de behandelde theorie en feedback direct toe. Je zult merken dat je anders op de motor zit en ook met een heel ander gevoel in de bochten hangt.

Na een korte evaluatie rijd je als herboren motorrijder terug naar huis.

Locatie

De cursus wordt gegeven in Alkmaar, Arkel, Arnhem, Landgraaf en Staphorst.

Prijzen

KNMV-leden profiteren van € 25,- korting op de training Beter door de Bocht, zij betalen daarmee slechts € 190,- in plaats van de reguliere € 215,-.