KNMV
Trainingen

Meer genieten! Rijtrainingen met en flinke dosis plezier op de openbare weg

KNMV-Trainingen

Binnen de KNMV kennen we KNMV-trainingen en Voortgezette Rijopleidingen (VRO). De VRO’s worden gegeven op afgesloten circuits, zoals het circuit van Lelystad. Hier kun je je rijtechniek verbeteren zonder dat je hoeft te denken aan andere weggebruikers.

De KNMV-Trainingen vinden plaats op de openbare weg. Zo oefen je in situaties die je in het dagelijks verkeer ook tegenkomt.

De verschillende trainingen hebben allemaal hun eigen focuspunt. De ene opleiding gaat in op het rijden van een lekkere bocht, de ander biedt aandacht aan het rijden in groepen. Voor elk type motorrijder hebben we een passende KNMV-training waarmee je nog meer uit je hobby haalt.

Maak kennis met onze KNMV-trainingen

KNMV Beter door de Bocht

Vrijwel alle motorrijders zijn het met elkaar eens: bochten rijden is het allerleukste onderdeel van motorrijden. Om die reden geven we al enkele jaren de VRO Bochten op het circuit van Lelystad. Dit jaar introduceren we een nieuwe training: Beter door de Bocht. Op de openbare weg, want daar rijd je toch het meest. Tijdens deze cursus leer je de perfecte bocht rijden, terwijl je rekening houdt met alle elementen die je op straat tegenkomt.

Meer informatie over de KNMV Beter door de Bocht.

KNMV Slim in het Verkeer

Hoe rijd je nou nog soepeler en vooral ook slimmer door het dagelijkse verkeer met je motor. Kijken, kiezen, remmen, accelereren, uitwijken, beheersen, alle onderdelen waar je als motorrijder bij iedere rit mee te maken krijgt komen tijdens deze training aan bod. We leren je met de KNMV Slim in het Verkeer bewust aan het verkeer deelnemen en daarmee ga je met nog meer rijplezier op pad.

Meer informatie over de KNMV Slim in het Verkeer.

KNMV Klaar voor de Rit

Zelf lekker motorrijden is leuk, maar met een paar vrienden op pad is nóg gezelliger. Toch moet je bij het rijden in een groep met een aantal dingen rekening mee houden. Je leert tijdens deze training alles over formatie rijden, je positie op de weg en in de groep, maar ook navigeren en routes maken komt tijdens deze training aan bod. Een aanrader voor iedereen die er graag samen met vrienden op uit gaat.

Meer informatie over de KNMV Klaar voor de Rit.

KNMV Risico Herkennen

De KNMV training Risico Herkennen is een theoretische en praktische training die ingaat op de knelpunten die vaak de oorzaak van een motorongeval zijn. Jij als motorrijder bent nu eenmaal een kwetsbare verkeersdeelnemer. Het is daarom goed je hiervan bewust te zijn. Vanwege de opzet wordt deze training ook onderschreven door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Vanwege dit enorme succes krijgt deze training momenteel de aandacht van de politiek, menig motorrijder en instructeur wereldwijd!

Meer informatie over de KNMV Risico Herkennen.

KNMV Vertrouwen na Ongeval

Ben je als motorrijder betrokken geraakt bij een ongeval en vind je het lastig om na deze ingrijpende gebeurtenis op te stappen en onbevangen aan het verkeer deel te nemen? Dan is de motortraining Vertrouwen Na Ongeval (VNO) iets voor jou! We geven je niet opnieuw rijles, maar willen je vooral ondersteunen in het bereiken van je persoonlijke doel: vrijheid en onafhankelijkheid op de motor!

Meer informatie over de KNMV Vertrouwen na Ongeval.

KNMV Groep en Bochten

De KNMV krijgt tijdens lezingen over verkeersveiligheid regelmatig vragen van vrienden- en motorclubs over hoe je het beste in bergachtige gebieden bochten kunt rijden en of er speciale richtlijnen zijn op het moment dat je in een groep rijdt. Tijdens deze training trekken we de Arnhemse Alpen in om zowel de theorie als de praktijk van rijden in heuvelachtig gebied en met groepen te oefenen.

Meer informatie over de KNMV Groep en Bochten.

KNMV Risico Bromfiets

De VRO Risico Bromfiets (VRB) is een cursus waarin je geleerd wordt om op een slimme en tactische manier door het verkeer te rijden. Je wilt immers alle voordelen van je brommer (scooter) benutten, maar ook veilig op je bestemming aankomen. Deze training is voortgekomen uit het enorme succes dat de KNMV heeft behaald met dezelfde cursus maar dan voor motorrijders.

Meer informatie over de KNMV Risico Bromfiets.

Technische Cursus

Motorrijders hebben over het algemeen meer interesse in de techniek van hun motor dan de gemiddelde automobilist van zijn vervoermiddel wil weten. Sleutelen aan je eigen motorfiets is bovendien erg leuk en hoort een beetje bij het motorgevoel. En natuurlijk is goed werkende techniek van je motor in het kader van verkeersveiligheid van levensbelang! De KNMV heeft daarom in samenwerking met een aantal geselecteerde motordealers de Technische Cursus ontwikkeld.

Meer informatie over de Technische Cursus.