KNMV
Risico Bromfiets

Rijden op een bromfiets of scooter heeft tal van voordelen. Tijdens de training KNMV Risico Bromfiets leer je hoe je jouw brommer tactisch en slim in het verkeer gebruikt, terwijl je veilig op je bestemming aankomt.

Prijs op aanvraag

  • Meer plezier op je brommer of scooter
  • Beter inzicht in het verkeer
  • Veel persoonlijke aandacht

Tactisch en veilig rijden

De KNMV-training Risico Bromfiets is een superleuke ‘doe-cursus’ waarin we jouw ervaringen in het verkeer toetsen aan je kennis over risico’s, jouw gedrag en dat van andere verkeersdeelnemers. Natuurlijk praten we ook over snelheid. Soms is dat iets rustiger aan, en in andere situaties mag er best wat gas bij. Om dit te bespreken gaan we samen met jou het verkeer in om antwoorden te vinden op de vraag: Wat is slim en tactisch verkeersgedrag – en ben ik hierdoor later op mijn bestemming of misschien juist wel eerder?

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud van de training KNMV Risico Bromfiets

De training Risico Bromfiets richt zich op slimmer en tactischer door het verkeer te rijden. In het programma van een dagdeel leggen we eerst een theoretische basis. Wat zijn risico’s voor jou als bromfietser? Hoe herken ik deze risico’s en hoe reageer ik hierop? Daarna gaan we samen met jou en je medecursisten de weg op en ervaren we de hindernissen in de praktijk. Ondertussen leggen we ook alles vast op video, want de nabespreking van de gemaakte beelden is een belangrijk onderdeel van deze training.

Deze training wordt ook regelmatig op aanvraag gegeven. Denk bijvoorbeeld aan scholen of bezorgdiensten. Hiermee neem je niet alleen je verantwoordelijkheid voor je leerlingen of personeel, maar verklein je ook de kans op uitval door letsel of schade aan de voertuigen. En laten we de positieve uitstraling met betrekking tot jouw maatschappelijke verantwoordelijkheid niet vergeten. Interesse in de training KNMV Risico Bromfiets? Neem contact met ons op!

Locatie

De training Risico Bromfiets wordt door heel Nederland gegeven. Dit kan zijn bij een rijschool bij jou in de buurt, bij jou op school, of op een andere openbare locatie in jouw gemeente. Vaak is hier ook subsidie voor beschikbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

We organiseren de cursus vanaf acht deelnemers met een maximum van twaalf. Datum en locatie wordt in onderling overleg bepaald. Voor scholen of ondernemers verzorgen wij graag een presentatie over het nut en noodzaak van deze training.

Wil je meedoen, dan heb je alleen maar een rijbewijs en een (brom)scooter nodig. De training duurt een halve dag (ochtend of middag).

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Eindelijk 16 en dan op de brommer of scooter naar school of zelfs als (bij)baantje je geld mee verdienen. Voor mij alweer een tijdje geleden, maar ik herinner me nog goed dat ik regelmatig in het verkeer aan het survivallen was!”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer