KNMV
VRO Avond

Een avondje uit met je motor, hoe leuk is dat? We hebben een speciaal programma van 3 uur ontwikkeld, waarin we samen aan de slag gaan met onderwerpen die je daarna direct op de openbare weg kunt gebruiken. Jij komt toch ook?

Kosten leden € 100
Kosten niet-leden € 115

  • Avond-circuittraining
  • Oefeningen die aansluiten bij de praktijk

Alles onder controle

We starten de avond gelijk met – voor de meeste onder ons – het mooiste onderdeel: het rijden van bochten over de gehele baan! Daarna gaan we het iets rustiger aan doen om ook aan het korte werk de nodige aandacht te geven. Naast sturen in een bocht en kort keren, geven we ook aandacht aan remmen op hogere snelheid. Hoe werkt de techniek op jouw motorfiets, heb je zelf al eens je ABS-systeem getest en wat doet snelheid met je remweg? Natuurlijk sluiten we de avond dan weer af met wat slagroom op de taart in de vorm van het rijden van de bochten.

De oefeningen zijn ontwikkeld samen met motorrijders en spelen specifiek in op jouw behoeftes. Dankzij de oefeningen kan je tijdens het rijden op de openbare weg je aandacht vooral richten op het waarnemen van je omgeving, maar ook op het anticiperen op mogelijke risicovolle verkeerssituaties. De training is dus niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam!

Deze VRO Avond is geschikt voor motorrijders op elk niveau.

Heb je een vraag over deze training? Neem contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud VRO Avond

Ondanks het relatief korte avondprogramma hebben we de keuze gemaakt om enerzijds aandacht te besteden aan het technische deel van motorrijden, maar anderzijds ook zeker voldoende plezier te hebben! De meeste van ons rijden immers voor het plezier en ons leven is al serieus genoeg. Kortom, wij gaan voor een big-smile gedurende de hele avond!

Bij motorrijden zijn twee elementen heel belangrijk: Dat je kan sturen en en dat je goed kunt remmen. Toch? Natuurlijk is het ook handig dat je een beetje handig bent met je motorfiets. Dit zijn precies de onderwerpen die op deze avond op het programma staan.

Certificaat
Met het certificaat van deelname aan VRO Avond krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag naar de mogelijkheden.

Meerprijs duopassagier € 17,50

Oefeningen
Bochten rijden
Dit onderwerp behoeft weinig toelichting. Bochten zijn de ultieme uitdaging voor de motorrijder. Bij deze oefening wordt vooral de fun en de technische kant belicht.

Manoeuvreren
Bij dit onderdeel draait alles om hoe je met een relatief lage snelheid goed omgaat met je motor. Een mooi voorbeeld hiervan is het berijden van een minirotonde, of direct afslaan vanuit stilstand.

Remmen
Omdat een motor maar twee wielen heeft en je helaas geen krachtmeter in je hand of voet hebt, is remmen met een motorfiets veel lastiger dan met een auto. Wat is hiervoor nu de juiste techniek? En kun je zonder meer vertrouwen op ABS?

Dagverzekering
De KNMV-docenten doen er alles aan om valpartijen en de schade die daarmee gepaard kan gaan te voorkomen. Mocht dit desondanks voorkomen, dan is een goede verzekering wel zo fijn. Mocht je verzekering deze dag niet dekken, dan bieden wij een dagverzekering aan.

Dagverzekering

De KNMV-docenten doen er alles aan om valpartijen en de schade die daarmee gepaard kan gaan te voorkomen. Mocht dit desondanks voorkomen, dan is een goede verzekering wel zo fijn. Mocht je verzekering deze dag niet dekken, dan bieden wij een dagverzekering aan.

https://knmv.nl/opleidingen/dagverzekering/

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

https://knmv.nl/opleidingen/voorwaarden-inschrijving/