Wil je je eigen motor leren onderhouden? Kom naar de KNMV Technische Cursus! In zes avonden ontdek je hoe je zelf jouw motor onderhoud. Van het vervangen van remblokken, het spannen van de ketting tot het verrichten van kleine reparaties, jij doet het straks allemaal zelf.

Prijs:

€ 225,- (KNMV-leden)
€ 250,-(niet-leden)

  • Zelf je motor onderhouden
  • Kleine reparaties verrichten
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting
  • Motorrijders onder elkaar

Zelf je motor onderhouden

Motorrijders hebben over het algemeen meer interesse in de techniek van hun motor dan dat de gemiddelde automobilist van zijn vervoermiddel wil weten. Sleutelen aan je eigen motorfiets is bovendien erg leuk en hoort een beetje bij het motorgevoel. Natuurlijk is een goed werkende techniek van je motor in het kader van verkeersveiligheid van levensbelang! Wij hebben daarom in samenwerking met een aantal geselecteerde motordealers de KNMV Technische Cursus ontwikkeld.

Deze training is geschikt voor motorrijders die net iets meer van hun motor willen weten.

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud KNMV Technische Cursus

Eerst leggen we een goede theoretische basis. Daarna mag je als cursist zelf werken aan een sleutelmotor, onder leiding van de docent. Oefeningen zoals het vervangen van remblokken, olie verversen en het spannen van de ketting komen uitgebreid aan bod.

De Technische Cursus bestaat uit zes avonden. Omdat we werken met sleutelmotoren hoef je niet je met je eigen motor te komen. Het mag uiteraard wel.

Ook oude motoren blijven nog steeds heel populair. Soms simpelweg vanwege budgetredenen, maar ook omdat ze vaak worden omgebouwd naar caféracer of scrambler. Wel handig als je dan iets van techniek weet. Let op: je wordt tijdens de KNMV Technische Cursus niet direct een volledige monteur, maar je weet wel alles te vinden en kunt kleine reparaties zelf verrichten.

Data en locaties

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Motorrijden is tof, maar zelf ook nog aan je motor kunnen sleutelen is helemaal het summum!”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Technische cursus Reviews

Review beoordelingen
3 Reviews

Goed - Door: s.yan

+Goede docenten

+Uitleg voldoende

+Voldoende materiaal

-Videos zijn soms niet duidelijk

-Via telefoon QR code is soms niet handig

-Mappen zijn te standaard, mag wat specifieker

Is prima, mag wat meer uitgebreider

De cursus geeft je veel inzichten, ook al ga je zelf niet sleutelen. - Door: Angelique

+Zeer uitgebreide cursus

+Veel aanschouwend materiaal

+Heel praktisch vormgegeven

-Cursus is op de site slecht te vinden.

De leerkracht heeft ons ontzettend goed begeleid. Zo gaf hij niet zomaar klakkeloos antwoord op onze vragen, maar liet ons gezamenlijk logisch nadenken over t probleem/de vraag.
Ook waren er elke les de materialen over het onderwerp aanwezig zodat je als in het echt kon zien en aanraken.
Echt veel geleerd!


Bekijk alle reviews