KNMV
Technische cursus

In deze cursus van zes avonden leer je de basis voor het zelf onderhouden van je motor: het vervangen van remblokken, spannen van de ketting en het verrichten van kleine reparaties.

€ 213,50

  • Zelf je motor onderhouden
  • Kleine reparaties verrichten
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting

Zelf je motor onderhouden

Motorrijders hebben over het algemeen meer interesse in de techniek van hun motor dan de gemiddelde automobilist van zijn vervoermiddel wil weten. Sleutelen aan je eigen motorfiets is bovendien erg leuk en hoort een beetje bij het motorgevoel. En natuurlijk is goed werkende techniek van je motor in het kader van verkeersveiligheid van levensbelang! De KNMV heeft daarom in samenwerking met een aantal geselecteerde motordealers de Technische Cursus ontwikkeld.

Deze training is geschikt voor motorrijders die net iets meer van hun motor willen weten.

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de afdeling Academie: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud van de training

Eerst leggen we een goede theoretische basis. Daarna mag je als cursist zelf werken aan een sleutelmotor, onder leiding van de docent. Oefeningen zoals het vervangen van remblokken, olie verversen en het spannen van de ketting komen uitgebreid aan bod.

De Technische Cursus bestaat uit zes avonden. Omdat we werken met sleutelmotoren hoef je niet je met je eigen motor te komen, het mag uiteraard wel.

Ook oude motoren blijven nog steeds heel populair. Soms simpelweg vanwege budgetredenen, maar ook omdat ze vaak worden omgebouwd naar caféracer of scrambler. Wel handig dat je dan iets van techniek weet. Let op: je wordt in deze cursus niet direct een volledige monteur, maar je weet wel alles te vinden en kunt kleine reparaties zelf verrichten.

Data en locaties

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Motorrijden is tof, maar er zelf ook nog aan je motor kunnen sleutelen is helemaal het summum!”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer