KNMV
Technische cursus

Wil je je eigen motor leren onderhouden? Kom naar de KNMV Technische Cursus! In zes avonden ontdek je hoe je zelf jouw motor onderhoud. Van het vervangen van remblokken, het spannen van de ketting tot het verrichten van kleine reparaties, jij doet het straks allemaal zelf.

€ 213,50

  • Zelf je motor onderhouden
  • Kleine reparaties verrichten
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting
  • Motorrijders onder elkaar

Op dit moment kan de KNMV Technische Cursus, vanwege de coronamaatregelen, niet plaatsvinden. Zodra hier verandering in komt wordt dit duidelijk gecommuniceerd.

Zelf je motor onderhouden

Motorrijders hebben over het algemeen meer interesse in de techniek van hun motor dan dat de gemiddelde automobilist van zijn vervoermiddel wil weten. Sleutelen aan je eigen motorfiets is bovendien erg leuk en hoort een beetje bij het motorgevoel. Natuurlijk is een goed werkende techniek van je motor in het kader van verkeersveiligheid van levensbelang! Wij hebben daarom in samenwerking met een aantal geselecteerde motordealers de KNMV Technische Cursus ontwikkeld.

Deze training is geschikt voor motorrijders die net iets meer van hun motor willen weten.

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud KNMV Technische Cursus

Eerst leggen we een goede theoretische basis. Daarna mag je als cursist zelf werken aan een sleutelmotor, onder leiding van de docent. Oefeningen zoals het vervangen van remblokken, olie verversen en het spannen van de ketting komen uitgebreid aan bod.

De Technische Cursus bestaat uit zes avonden. Omdat we werken met sleutelmotoren hoef je niet je met je eigen motor te komen. Het mag uiteraard wel.

Ook oude motoren blijven nog steeds heel populair. Soms simpelweg vanwege budgetredenen, maar ook omdat ze vaak worden omgebouwd naar caféracer of scrambler. Wel handig als je dan iets van techniek weet. Let op: je wordt tijdens de KNMV Technische Cursus niet direct een volledige monteur, maar je weet wel alles te vinden en kunt kleine reparaties zelf verrichten.

Data en locaties

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Motorrijden is tof, maar er zelf ook nog aan je motor kunnen sleutelen is helemaal het summum!”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer