KNMV
Vertrouwen na Ongeval
/ Personal Training

Na een lange stop of een ongeval weer op je motor stappen, dat kan een grote opgave zijn. Met de KNMV-training Vertrouwen na Ongeval / Personal Training, leer je als motorrijder weer onbevangen en zelfverzekerd aan het verkeer deel te nemen. Een training, één-op-één, met een begeleider die gespecialiseerd is in heropstappen.

Prijs:

De prijs voor deze cursus is op aanvraag. Stuur een email met meer informatie over waar jij tegenaan loopt met motorrijden en samen bekijken we jouw beste route om weer met plezier op de motor te stappen.

  • Programma naar wens en op maat
  • Onbevangen terug in het verkeer
  • Begeleiding door specialist

Vind je zelfvertrouwen terug

Bij de afhandeling van een ongeluk wordt vaak alleen gedacht aan schade aan je motor of directe letselschade. Maar welke impact heeft deze gebeurtenis op je zelfvertrouwen gehad? Anderzijds: na een lange pauze heb je de wereld om je heen zien veranderen. Het is drukker geworden, het gedrag van medeweggebruikers is veranderd, kortom: soms is het tijd om jezelf even te updaten. 

De KNMV beschikt over een groep zeer ervaren en speciaal opgeleide begeleiders die jou helpen bij het proces van heropstappen. Zelf zijn zij ook in hart en nieren motorrijders, ouders van en ervaringsdeskundige. Zij kunnen zich daardoor volledig in jouw uitdaging inleven.

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud training Vertrouwen na Ongeval / Personal Training

Om jouw belemmeringen na een ongeluk of lange periode weg van de motor te ontnemen, en je angst beheersbaar te maken, heeft de KNMV een methode ontwikkeld die aan jouw persoonlijke omstandigheden wordt aangepast. De begeleiding start daarom thuis aan de keukentafel. Onder het genot van een kop koffie bespreken we jouw situatie en maken we helder wat jouw ideale te bereiken doel is. Naar aanleiding van dit gesprek maken we een plan van aanpak en gaan we samen aan de slag om hindernissen te overwinnen.

Deze KNMV-training heeft dus géén vast programma en is daardoor zeker geen standaard rijlesprogramma. Dit is een bewuste keuze. Je hebt immers ooit al eens examen gedaan, en de periode van CBR-examens en kunstjes leren hebben we al lang achter ons gelaten. Het werken met een programma op maat is daarom ook een bewuste keuze: elke motorrijder heeft zijn of haar wensen en een bepaald beeld van de invulling van de dag. Onze docenten/coaches zijn hier speciaal op getraind en hebben alles bij zich om er een waardevolle, maar vooral ook een passende dag op jouw niveau van te maken.

In geval van een heropstaptraject na een ongeval, worden de kosten voor begeleiding om weer veilig en plezierig aan het verkeer deel te kunnen nemen steeds vaker op de tegenpartij verhaald. Je verzekeringsmaatschappij of een letselschade-expert kan je daarbij helpen.

Locatie

Jouw startlocatie mag je zelf bepalen. Dat mag bij jou thuis zijn, een (geschikte) locatie bij jou in de buurt of bij de KNMV op het mooie sportcomplex Papendal in Arnhem.

Certificaat

Met het certificaat van deelname van de training Vertrouwen na Ongeluk / Personal Training krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb jij je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag dan naar de mogelijkheden bij je verzekeraar.

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Regelmatig wordt er aan mij gevraagd waarom ik motor rijdt. Eerlijk gezegd kan ik het niet echt verklaren. Het zit in je bloed en je genen. Maar wat als dit verstoord wordt door een gebeurtenis die je niet kunt verklaren of je voor je gevoel niet had kunnen voorkomen? Mijn collega’s en ik staan voor je klaar om je weer op de motor te helpen, zodat je weer met volle teugen van je passie kan genieten.”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Vertrouwen na Ongeval Review

Review beoordelingen
1 Review

Ik ben er de motorrijder door geworden die ik eigenlijk al jaren had willen zijn! - Door: Bert van Weert

+Persoonlijke en individuele lesstof

+Zeer ervaren en geduldige instructeur

+Herwinnen van vertrouwen op de motor

-Ietwat prijzig, maar een uitstekende investering

Ben ooit een keer onderuit gegaan in een bocht. Het zorgde ervoor dat ik inhield. Terwijl bochten rijden nu juist een van de leukste onderdelen van het motorrrijden zou moeten zijn, genoot ik er niet van. In een dag bracht Dries Hop theorie en praktijk bij elkaar. Een heerlijke dag rijden, waarbij hij me de geheimen van het tegensturen, de apex, de lichaamshouding en het vooruitkijken bijbracht. Ik hoor zijn stem in gedachten nog elke keer op mijn oor als ik rijd. Ik kan dit echt elke motorrijder aanbevelen. Dit zijn zaken die je bij het CBS niet leert en nergens in boekjes leest. Ik ben blij dat Dries zijn ervaring met me heeft willen delen. Ik ben er de motorrijder door geworden die ik al jaren had willen zijn!


Bekijk alle reviews