KNMV
Slim in het verkeer

Kijken, kiezen, remmen, accelereren en uitwijken. Met de training KNMV Slim in het Verkeer combineer je een hartstikke leuke dag motorrijden op de weg met tal van handige tips. Alle aspecten van het motorrijden komen tijdens deze training aan bod. Je gaat het motorrijden beleven zoals nooit tevoren. Met een bak aan nieuwe ervaringen ga jij na deze dag ontspannen het verkeer in.

 

€ 215,-

  • Werken aan je rijvaardigheid
  • Slim en veilig door het verkeer
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting
  • Motorrijders onder elkaar
  • Goede lunch

Data voor 2021 worden eind 2020 bekend.

KNMV-trainingen zijn een toffe dag uit. Of je nu al 25 jaar rijdt, pas enkele maanden of instructeur bent, we zijn allemaal motorrijders. En die doen niets liever dan over hun hobby praten. Tijdens de motortraining Slim in het Verkeer gaan we met een klein groepje motorrijders en een instructeur de weg op. Motorrijden staat tijdens de training natuurlijk centraal, daarnaast gaan we tussendoor met elkaar in discussie. Samen ontdekken we hoe we ons het slimste kunnen voortbewegen in het verkeer.

Deze training is geschikt voor alle motorrijders.

Groepskorting vanaf vier personen: 12,50 euro per persoon (neem contact met ons op via onderstaand mailadres.)

Heb je een vraag over deze training? Neem contact op met de Riders Academie: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud training Slim in het Verkeer

Het trainingsprogramma bestaat uit twee onderdelen. In de ochtend gaan we aan de slag met je rijvaardigheid: de balans tussen motor en bestuurder, kijktechniek en remmen/uitwijken. Handiger worden met je eigen motor dus. ’s Middags gaan we na een goede lunch de openbare weg op en brengen we de ochtendervaring verder in de praktijk.

De instructeur bekijkt of je de mogelijkheden van je motor op een slimme en veilige manier gebruikt. Hierin gaat hij veel verder dan je tijdens rijlessen gewend was. Je zult merken dat deze training pittig is, maar op de weg terug naar huis merk je al dat je zelfverzekerder en veiliger aan het verkeer deelneemt.

Ervaren trainers

KNMV-trainers, ook wel VRO-docenten of -instructeurs genoemd, hebben al een hele carrière achter de rug voor zij zich trainer bij een Voortgezette Rijopleiding mogen noemen. In eerste instantie moeten zij zich laten opleiden tot autorij-instructeur, vervolgens tot motorrij-instructeur en daarna kunnen zij KNMV-instructeur worden. Binnen de KNMV kunnen zij zich daarna intern laten opleiden tot VRO-instructeur, waarna zij alleen training mogen geven bij een motortraining waarin zij gespecialiseerd zijn.

Certificaat

Met het certificaat van deelname van de training Slim in het Verkeer krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag naar de mogelijkheden bij je verzekeraar.

Data en locaties

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Hoe beslis je net voor een kruispunt wat je gaat doen? Heb je alles overzien? Rem je af, of geef je juist gas en steek je over? Dat moment noemen we het point of no return. De handelingen die je ’s morgens met oefeningen bijschaaft, pas je in de middag direct toe op de weg. En bij een kop koffie, thee of fris kijken we daarna de videobeelden terug: altijd een eyeopener.”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Slim in het Verkeer Reviews

Review beoordelingen
5 Reviews

Zeker doen als je nog zekerder de weg op wil. - Door: Tessa Deurloo

Fris en fruitig de weg op! Dat lukt wel met deze cursus, waarbij alles even opgefrist wordt. Er is zelfs bewezen dat je minder ongelukken maakt!

Van gevaren inschatten op de weg (zoals wanneer je nou moet inhalen), tot hoe je moet corrigeren als de bocht scherper is dan je had ingeschat. Met een camerasysteem bekijk je alle beelden terug. Dat geeft je veel inzicht.

Aan het begin van de dag ga je naar een prachtig oefenterrein in de hossen van Arnhem. Van langzame slalom, stapvoets, scherpe bochten tussen de pionnen een noodstop en nog veel meer handige oefeningen die je nu met je eigen motor kunt doen in plaats van de les-motor. Heel handig want zo leer je de motor nog meer onder de knie krijgen.

De trainer legt alles rustig uit en er is alle ruimte om vragen te stellen. Tijdens de oefeningen Is er veel persoonlijke begeleiding.

Zeker doen als je nog zekerder de weg op wil.

(Nog) Meer vertrouwen op de weg met je eigen motor? Zeker doen! - Door: Rebekah Russell

+Met je eigen motor!

+Leraar, uitleg en gezelligheid

-Toegang tot de parkeerplaats

Begin april 2019 hebben wij met Motormeiden de cursus gevolgd. Wij konden het er allemaal over eens zijn dat wij met een bak kennis, vertrouwen en ervaring naar huis zijn gegaan. Het beste vanuit mijn mening, is dat je de cursus op je eigen motor doet. In de ochtend zijn wij begonnen met wat herkenbare oefeningen van je AVB lessen tijdens het halen van je rijbewijs, maar dan aangepast naar de werkelijkheid. Een oefening als de halve draai vond ik niet te doen met mijn eigen motor, maar tijdens de cursus kreeg ik door dat het niet aan mijn motor lag maar aan mijn eigen grenzen. In de middag zijn wij de weg opgegaan en hebben we focus gelegd op je plaats op de weg en op het verkeer om je heen, wat je toch wel aan het denken zet.. Al met al heb ik een leerzame dag gehad, opfrissing van mijn rijden en gedachtegang op de weg en mijn eigen motor beter leren kennen. Ik raad het mensen absoluut aan om deze (of één van de andere cursussen) cursus te volgen en hierdoor zelfverzekerder en veiliger aan het verkeer te kunnen deelnemen! Mijn dank aan Laurens die ons de cursus heeft gegeven, voor de gezelligheid maar vooral ook voor de leerzame dag! Tot slot heeft mijn minpunt betrekking op de toegang tot de parkeerplaats van het KNMV-kantoor, de stoep was eigenlijk de enige manier om hier te komen en door het drukke kruispunt vond ik dit wel lastig te benaderen.. Maar we kunnen ook niet alles hebben 🙂


Bekijk alle reviews