KNMV
Slim in het verkeer

Wil jij nog soepeler en vooral ook slimmer door het dagelijkse verkeer rijden? Kijken, kiezen, remmen, accelereren, uitwijken: alle onderdelen waar je als motorrijder mee te maken krijgt komen tijdens deze training aan bod.

€ 210,-

  • Werken aan je rijvaardigheid
  • Slim en veilig door het verkeer
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting

Als motorrijder weet je het wel: alleen met het behalen van het A-rijbewijs ben je er nog niet. Er komt nog veel meer bij kijken voordat je jezelf echt een ervaren motorrijder kunt noemen. Normaal kost dat proces jaren, maar met de rijvaardigheidstraining Slim in het Verkeer kan dat proces flink worden versneld. Na deze training neem je bewuster deel aan het verkeer en ga je met nog meer rijplezier op pad.

Deze training is geschikt voor alle motorrijders.

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de afdeling Academie: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud van de training

Het programma bestaat uit twee onderdelen. In de ochtend gaan we aan de slag met je rijvaardigheid: de balans tussen motor en bestuurder, kijktechniek en remmen/uitwijken. Handiger worden met je eigen motor dus. ’s Middags gaan we na een goede lunch de openbare weg op en brengen we de ochtendervaring verder in de praktijk. Daarbij maken we ook video-opnames, zodat je zelf kunt zien hoe je het er vanaf brengt.

De instructeur bekijkt of je de mogelijkheden van je motor op een slimme en veilige manier gebruikt. Hierin gaat hij veel verder dan je tijdens rijlessen gewend bent. Je zult merken dat deze training pittig is, maar op de weg terug naar huis merk je al dat je zelfverzekerder en veiliger aan het verkeer deelneemt.

Certificaat

Met het certificaat van deelname van deze training krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Hoe beslis je net voor een kruispunt wat je gaat doen? Heb je alles overzien? Rem je af, of geef je juist gas en steek je over? Dat moment noemen we het point of no return. De handelingen die je ’s morgens met oefeningen bijschaaft, pas je in de middag direct toe op de weg. En bij een kop koffie, thee of fris kijken we daarna de videobeelden terug: altijd een eyeopener.”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Slim in het Verkeer Reviews

Review beoordelingen
3 Reviews

Door: Bas Kaag

Zeer goede instructeur. Goede verdeling tussen motorvaardigheden en rijden op de weg. Enige minpunt, maar wel voor mij een zeer belangrijk punt, is dat we geen snelweg hebben genomen maar alleen binnenwegen. Daarom een 7 i.p.v. een 9.

Door: Gila van Steen

Fijne en leerzame dag gehad. De docent was erg deskundig en gaf op fijne wijze feedback. Het werken in kleine groepjes vond ik heel fijn!

Inhoudelijk vond ik het fijn om de AVB dingen te herhalen. Ik miste ergens wel een beetje het verdiepende aan de cursus, en de link met de oefeningen en het ‘slim’ zijn in het verkeer.

Praktisch vond ik de locatie prima, maar de lunch een beetje karig. Weinig keuze aan verscheidenheid aan eten, en als vegetariër kwam ik helemaal bekaaid uit. Jammer.

Ik vind de deskundigheid van de Knmv erg goed en fijn en ga volgend jaar waarschijnlijk ook weer meedoen met een cursus! Bedankt!


Bekijk alle reviews