KNMV
Risico herkennen

Als motorrijder ben je nu eenmaal een kwetsbare verkeersdeelnemer. Het is goed je hiervan bewust te zijn. De KNMV-training Risico Herkennen is een theoretische en praktische training die ingaat op de knelpunten die vaak de oorzaak van een motorongeval zijn.

€ 250,-

  • Bewuster op de motor
  • Veel persoonlijke aandacht
  • Subsidie in Drenthe en Friesland
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting

Vroegtijdig risico’s herkennen

Als je in een ongevalssituatie terechtkomt, nemen je reflexen het over van gezond verstand. In de meeste gevallen wil je alleen nog maar remmen. Uit onderzoek blijkt dat er vaak nog veel meer opties beschikbaar zijn – maar die komen simpelweg niet in je op. Het is daarom beter om vroegtijdig risicovolle situaties te herkennen en op de juiste manier te analyseren. Je weet dan op tijd wat je kunt verwachten en betere beslissingen nemen!

Deze training is geschikt voor beginnende en meer ervaren motorrijders.

Groepskorting vanaf vier personen: 12,50 euro per persoon (neem contact met ons op via onderstaand mailadres.)

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de afdeling Academie: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud van de training

Het programma bestaat uit twee delen. In de ochtend ben je vooral op straat bezig om risico’s te ontdekken en herkennen. In een groepsdiscussie met je collega-motorrijders ken je hier een bepaalde waarde aan toe. In de training Risico Herkennen werken we met videoanalyse. Je wordt tijdens de praktijkrit gefilmd, zodat de rit daarna gezamenlijk kan worden besproken. Hierdoor krijg je als deelnemer de kans jouw eigen rijgedrag te analyseren en te verbeteren. De videoanalyse geeft bovendien een dynamische impuls aan discussies over risicovolle situaties. Als motorrijders onder elkaar voel je vaak precies aan wat de ander heeft meegemaakt, wat kan jij hiervan leren?

Na een goede lunch starten we met een korte theoretische basis. Daarna gaan we weer samen de straat op om te zelf te ervaren wat het geleerde van de ochtend en de theorie met je rijgedrag doet. Rustig aan waar het moet en gas waar het kan!

Vanwege de opzet wordt deze training ook onderschreven door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Door dit enorme succes krijgt deze training momenteel de aandacht van de politiek, menig motorrijder en instructeur wereldwijd!

Certificaat

Met het certificaat van deelname van deze training krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Data en locaties

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Nooit meer een noodstop is een mooie passende kreet waarvan je de essentie in deze training zeker zelf zult ervaren. Zelfs wetenschappers zijn onder indruk van de aanpak in deze training!”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Risico Herkennen Drenthe

Provincie Drenthe vindt de KNMV Risico Herkennen van de KNMV bijzonder waardevol. Daarom bieden zij haar inwoners in 2018 een fikse korting op het cursusgeld. In plaats van € 250,- betalen zij daarom slechts € 50,-*. Bovendien levert deelname bij diverse verzekeringsmaatschappijen nog eens premiekorting op!

Bekijk de aanbieding voor Drenthe

KNMV Risico Herkennen Friesland

De provincie Friesland vindt de KNMV Risico Herkennen van de KNMV bijzonder waardevol. Daarom bieden zij haar inwoners in 2018 een fikse korting op het cursusgeld. In plaats van € 250,- betalen zij daarom slechts € 50,-*. Bovendien levert het deelname bij diverse verzekeringsmaatschappijen nog eens premiekorting op!

Bekijk de aanbieding voor Friesland

KNMV Risico Herkennen Reviews

Review beoordelingen
9 Reviews

Perfecte begeleiding, ik rijd anders motor - Door: Vincent

+Fijne instructeur

Super!

na het halen van mijn rijbewijs 30 jaar geleden was dit wel een hele nuttige en zinvolle cursus - Door: Eppie Zuidema

+meer inzicht gekregen in het inschatten van situatie

+meer vertrouwen

+anticiperen

het was een nuttige en zinvolle cursusdag gegeven door enthousiaste instructeurs.
voldoende info en feedback na het terugkijken van de video


Bekijk alle reviews