Kom lekker een dag motorrijden tijdens de training Risico Herkennen van de KNMV Riders Academy en keer met heel veel nieuwe inzichten terug naar huis. Met een kleine groep motorrijders gaan we de straat op, ontdekken we potentiële gevaren in het verkeer en kijken we hoe we minder risico lopen tijdens het rijden.

€ 260,-

  • Bewuster op de motor
  • Veel persoonlijke aandacht
  • Motorrijders onder elkaar
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting *
  • Goede lunch

Vroegtijdig potentiële gevaren herkennen

Motorrijden kunnen we allemaal, maar helaas houden andere weggebruikers niet altijd evenveel rekening met ons. Tijdens de training Risico Herkennen van de KNMV Riders Academy ontdekken we de risico’s in het verkeer en de manier hoe we hierop kunnen anticiperen. We maken er een dag van met heel veel motorrijden in een kleine groep, met tussendoor discussies onder elkaar en met de trainer.

Deze training is geschikt voor beginnende en meer ervaren motorrijders.

Lekker dagje uit!

Niks geen schoolbanken of lerarenpraat tijdens deze trainingsdag, maar een dag vol motorrijden, motorpraat en vele praktijkervaringen. Ons doel? Dat je na deze dag nog meer plezier aan het motorrijden beleeft en nooit meer een noodstop hoeft te maken. We rijden pittig door waar dat kan en rijden iets zachter op de plekken waar dat nodig is. Want bij ons staat voorop dat je je motor moet gebruiken waar hij voor bedoeld is.

Als motorrijders zijn we kwetsbaar. Niet alleen rijden wij op twee wielen, andere weggebruikers zien ons regelmatig over het hoofd. En dat zorgt regelmatig voor gevaarlijke situaties. Tijdens deze motordag leren we samen gevaarlijke situaties vroegtijdig herkennen, zodat we nooit meer voor verrassingen komen te staan.

Hoe ziet de training Risico Herkennen eruit?

De motordag bestaat uit twee delen. ‘s Ochtends zijn we vooral op straat bezig om risico’s te ontdekken en te herkennen. Tijdens de praktijkrit word je gefilmd. Na de rit worden de beelden bekeken en samen met de andere deelnemers aan de training besproken. Hierdoor krijg je de kans jouw eigen rijgedrag te analyseren en te verbeteren. De videoanalyse geeft bovendien extra voer voor discussies over risicovolle situaties.

Na een goede lunch starten we met een kort stukje theorie. Daarna gaan we weer samen de straat op om zelf te ervaren wat de nieuwe inzichten met je rijgedrag doen. Rustig aan waar het moet en gas waar het kan!

Kleine groep

Wij geloven in trainingen in kleine groepen, waarbij de trainer net zo goed onderdeel is van de groep als jij. Als motorrijders weten we allemaal wat er voor gevaren er op de weg spelen. Wat is er mooier dan samen onze hobby te beleven en daar over te praten? We maken er met zijn allen een toffe dag van.

Ervaren trainers

KNMV-trainers, ook wel VRO-docenten genoemd, hebben al een hele carrière achter de rug voor zij zich trainer bij een Voortgezette Rijopleiding mogen noemen. In eerste instantie moeten zij zich laten opleiden tot autorij-instructeur, vervolgens tot motorrij-instructeur en daarna kunnen zij KNMV-instructeur worden. Binnen de KNMV kunnen zij zich daarna intern laten opleiden tot VRO-instructeur, waarna zij alleen training mogen geven bij een motortraining waarin zij gespecialiseerd zijn.

Korting op je motorverzekering

Doe je mee aan de motortraining Risico Herkennen van de KNMV Riders Academy? Dan krijg je de komende vijf jaar tien procent korting op je KNMV motorverzekering. Ben je bij een andere verzekeraar aangesloten? Vraag hier naar de voorwaarden.

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Nooit meer een noodstop is een mooie passende kreet waarvan je de essentie in deze training zeker zelf zult ervaren. Zelfs wetenschappers zijn onder indruk van de aanpak in deze training!”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Risico Herkennen Reviews

Review beoordelingen
94 Reviews

Aanrader voor jong en oud - Door: Smit

+Leerzame en gezellige dag.

+Goede leerstof, goed gebracht.

+Goeie ervaren intructeurs

Weer bewuster gaan rijden, volgend jaar cursus beter door de bocht.remproef buiten gedaan, dit zou ik blijven doen.


Bekijk alle reviews