KNMV
Risico herkennen
Subsidie voor inwoners bepaalde provincies

Als motorrijder ben je nu eenmaal een kwetsbare verkeersdeelnemer. Het is goed je hiervan bewust te zijn. De KNMV-training Risico Herkennen is een theoretische en praktische training die ingaat op de knelpunten die vaak de oorzaak van een motorongeval zijn.

€ 50,-*

  • Bewuster op de motor
  • Veel persoonlijke aandacht

Vroegtijdig risico’s herkennen

Als je in een ongevalssituatie terechtkomt, nemen je reflexen het over van gezond verstand. In de meeste gevallen wil je alleen nog maar remmen. Uit onderzoek blijkt dat er vaak nog veel meer opties beschikbaar zijn – maar die komen simpelweg niet in je op. Het is daarom beter om vroegtijdig risicovolle situaties te herkennen en op de juiste manier te analyseren. Je weet dan op tijd wat je kunt verwachten en betere beslissingen nemen!

Deze training is geschikt voor beginnende en meer ervaren motorrijders.

*Een aantal provincies vinden onze training KNMV Risico Herkennen zo waardevol dat zij haar inwoners een fikse korting bieden op het cursusgeld. In plaats van € 255,- betalen zij daarom slechts € 50,-. Deze korting wordt na inschrijving handmatig toegepast op de factuur. Je hoeft de training niet per se te volgen binnen je eigen provincie om de korting te krijgen. Per provincie is het aantal plekken beperkt, dus wacht niet te lang met inschrijven! Weten of jouw provincie ook subsidie geeft op het volgen van deze cursus? Kijk dan hier.

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de afdeling Academie: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud van de training

Het programma bestaat uit twee delen. In de ochtend ben je vooral op straat bezig om risico’s te ontdekken en herkennen. In een groepsdiscussie met je collega-motorrijders ken je hier een bepaalde waarde aan toe. In de training Risico Herkennen werken we met videoanalyse. Je wordt tijdens de praktijkrit gefilmd, zodat de rit daarna gezamenlijk kan worden besproken. Hierdoor krijg je als deelnemer de kans jouw eigen rijgedrag te analyseren en te verbeteren. De videoanalyse geeft bovendien een dynamische impuls aan discussies over risicovolle situaties. Als motorrijders onder elkaar voel je vaak precies aan wat de ander heeft meegemaakt, wat kan jij hiervan leren?

Na een goede lunch starten we met een korte theoretische basis. Daarna gaan we weer samen de straat op om te zelf te ervaren wat het geleerde van de ochtend en de theorie met je rijgedrag doet. Rustig aan waar het moet en gas waar het kan!

Vanwege de opzet wordt deze training ook onderschreven door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Door dit enorme succes krijgt deze training momenteel de aandacht van de politiek, menig motorrijder en instructeur wereldwijd!

Certificaat

Met het certificaat van deelname van deze training krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Nooit meer een noodstop is een mooie passende kreet waarvan je de essentie in deze training zeker zelf zult ervaren. Zelfs wetenschappers zijn onder indruk van de aanpak in deze training!”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Risico Herkennen – subsidie Reviews

Review beoordelingen
2 Reviews

Hele leerzame dag gehad, binnenkort maar weer eens op herhaling - Door: Martin Mulder

+Goede uitleg van hoe en waarom

+Ondanks veel ervaring een hoop geleerd

+je wordt even weer wakker geschud mbt risico's

Heb de VRO Risico 3 jaar geleden gedaan en betrap me er zelf nu op dat de tips weer wat wegzakken.Je vervalt langzaam toch weer in oude gewoontes. Ben wel een betere motorrijder geworden. Volgend jaar toch maar herhalen.

Beetje jammer dat de korting niet landelijk geregeld is - Door: Richard

+Duidelijke lesstof

+Ervaren leraar

+Veel geleerd

-Geen

Heb de bochten cursus gedaan enkele jaren geleden echt super je leer er veel van.
Min puntje is wel dat Drenthe en friesland gewoon dik €150 minder hoeven te betalen door een subsidie vanuit de provincie.

Reactie van Bas Vis:

Hi Richard, daar heb je een punt natuurlijk! We zijn in overleg met meer provincies voor een subsidieregeling.


Bekijk alle reviews