KNMV
Risico Bromfiets Utrecht

In deze training leer jij als rijder alle voordelen van je bromfiets of scooter benutten terwijl je veilig op je bestemming aankomt.

GRATIS*

  • Meer plezier op je brommer of scooter
  • Beter inzicht in het verkeer
  • Veel persoonlijke aandacht

Tactisch en veilig rijden

De training Risico Bromfiets is een superleuke ‘doe-cursus’ waarin we jouw ervaringen in het verkeer toetsen aan je kennis over risico’s, jouw gedrag en dat van andere verkeersdeelnemers. Natuurlijk praten we ook over snelheid. Soms is dat iets rustiger aan, en in andere situaties mag er best wat gas bij. Om dit te bespreken gaan we samen met jou het verkeer in om antwoorden te vinden op de vraag: Wat is slim en tactisch verkeersgedrag – en ben ik hierdoor later op mijn bestemming of misschien juist wel eerder?

*Kosten:
Alleen voor inwoners van de provincie Utrecht wordt de cursus gratis aangeboden door de provincie. Normaal kost de cursus € 90,- maar dit bedrag wordt volledig voor jou betaald.

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de afdeling Academie: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Data 2019:

• Woensdag 20 februari ’s ochtends
• Woensdag 20 februari ’s middags
• Vrijdag 22 februari ’s ochtends
• Vrijdag 22 februari ’s middags
• Woensdag 27 februari ’s ochtends
• Woensdag 27 februari ’s middags
• Vrijdag 1 maart ’s ochtends
• Vrijdag 1 maart ’s middags

Inhoud van de training

De training Risico Bromfiets richt zich op slimmer en tactischer door het verkeer te rijden. In het programma van een dagdeel leggen we eerst een theoretische basis. Wat zijn risico’s voor jou als bromfiets? Hoe herken ik deze risico’s, en hoe reageer ik hierop? Daarna gaan we samen met jou en je medecursisten de weg op en ervaren we de hindernissen in de praktijk. Ondertussen leggen we ook alles vast op video, want de nabespreking van de gemaakte beelden is een belangrijk onderdeel van deze training.

Locatie

De training Risico Bromfiets wordt door KNMV instructeurs gegeven bij Bruinsma Verkeersopleidingen. Voor de meesten een bekende locatie in Utrecht. Een groot deel van de cursus vindt gewoon op straat, in het verkeer plaatst.

Wil je meedoen, dan heb je een rijbewijs en een (brom)scooter nodig. Meld je aan via de cursuskalender. De data voor 2019 worden binnenkort bekend.

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Eindelijk 16 en dan op de brommer of scooter naar school of zelfs als (bij)baantje je geld mee verdienen. Voor mij alweer een tijdje geleden, maar ik herinner me nog goed dat ik regelmatig in het verkeer aan het survivallen was!”

Dagverzekering

De KNMV-docenten doen er alles aan om valpartijen en de schade die daarmee gepaard kan gaan te voorkomen. Mocht dit desondanks voorkomen, dan is een goede verzekering wel zo fijn. Mocht je verzekering deze dag niet dekken, dan bieden wij een dagverzekering aan.

Lees meer

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer