KNMV Riding Days
Road vs. Track Edition

Best of both worlds 

Nieuwe KNMV-motortraining op het TT Circuit

De perfecte bocht is de heilige graal van het motorrijden. Het is een kunst en een uitdaging. Ervaar de ultieme combinatie: volg een volwaardige voortgezette rijopleiding (VRO) voor bochtentechniek én ontdek de racelijnen op het heilige (gloednieuwe) asfalt van het TT Circuit. De mooiste dag uit voor elke motorrijder!

Kosten

€ 195 (KNMV-leden)
€ 220 (niet-leden)

  • Op TT Circuit en Junior Track
  • De ideale lijn voor circuit en weg
  • Technisch perfect rijden
  • Voor alle niveaus en typen motoren
  • Gevarieerd programma

De KNMV Riders Academy introduceert een uniek nieuw concept voor rijders van alle niveaus en voor elk type motor met kenteken.

Voor 14 en 22 oktober zijn nog plaatsen beschikbaar. Data voor 2021 worden eind 2020  bekend.

Wegtraining op circuit

Je volgt, verspreid over het TT Circuit en op de naastgelegen TT Junior Track, een bochtentraining van onze VRO-instructeurs. Leer hoe je een bocht goed ‘leest’ om daarna de optimale lijn te pakken. Je wordt gecoacht in het technisch gebruik van je motor. Hierbij worden bijvoorbeeld de verschillende leuntechnieken besproken. En wat als je een bocht verkeerd neemt, hoe los je dat op?

Deze cruciale onderwerpen, en veel meer, komen langs. Allemaal kennis en ervaring die je rijstijl verbeteren. Voortaan geniet je, met je VRO-certificaat op zak, nog meer van elke bocht die je tegenkomt op de openbare weg.

(Impressie KNMV Riding Days. Tekst gaat verder onder video.)

Circuitlijnen

Maar je bent niet voor niets op het TT Circuit, de ‘kathedraal van de motorsport’. Voor je liggen de Haarbocht, Stekkenwal, Ramshoek, Geert Timmerbocht en al die andere legendarische meters asfalt.

Er zijn even geen tegenliggers, kruispunten en onoverzichtelijke situaties. Een nieuwe wereld, die vraagt om een andere bochtentechniek. Wat zijn de verschillen in lijn, rempunt, kijktechniek, inleunen, apex en accelereren: alles komt aan bod. Niet alleen begeleid door de instructeurs, maar ook door  een of meerdere grote namen uit de Nederlandse wegrace.

Als je alle oefeningen hebt doorlopen gaat in de middag het licht van de pitstraat op groen. In twee sessies kan jij op zoek naar de perfecte bocht én ronde.

Of je kalm aan doet of pittig doorrijdt mag je zelf weten. Nogmaals, deze dag is bedoeld voor elke rijder en elk type motor met kenteken. Het toepassen van alles wat je geleerd hebt en plezier zijn het belangrijkst. Een motortraining van de KNMV Riders Academy is immers vooral ook een toffe dag uit met motorrijders onder elkaar.

Rondleiding en elektrisch rijden

Om die dag nóg mooier te maken krijg je ook nog een rondleiding achter de schermen van het circuit, onder andere langs Race Control. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf elektrisch rijden te ervaren op een van de machines van onze partner Electric Motorcycles.

Programma

De dag zit goed gevuld met verschillende blokken waar ruim de tijd voor wordt genomen. Elke groep (ingedeeld op niveau) gaat voor de lunch langs bij de thema’s Verkeerslijn, Racelijn en Stuurtechniek, doet de rondleiding en stapt op een elektrische motor. In de middag kan elke groep voor twee sessies het grote circuit op. Het tijdschema publiceren we binnenkort.

Niveau / groepsindeling

De toerrijder / recreatieve rijder – lekker genieten, mooi tempo als het kan, maar zeker aangepast aan de groep en vooral niks moet. In de voetbalwereld zouden we dit meer de derde helft groep noemen, samen zijn en gezelligheid!

De commuter / doorrijder– In deze groep zien we graag de motorrijder die er regelmatig op uittrekt of met de motor naar zijn/haar werk gaat. Ook wel de kilometervreter genoemd. Het tempo ligt iets hoger en we gaan wat serieuzer aan de slag. Maar ook voor deze groep geld dat zeker niks moet en we het tempo altijd aanpassen aan de gehele groep.

De sportieve rijder – de naam geeft het al aan, want dit is echt een groep voor stoere mannen en vrouwen met heel veel praatjes en een klein hartje. Toch gelijk een kanttekening: bij het lezen van de naam TT-circuit Assen komt er sommige rijders al snel de ambities naar boven om de rondetijden van Rossi te gaan verbeteren. Dat is niet de intentie van deze dag, want onze dag staat vol met fun maar ook veiligheid. Het is dus géén racecursus, maar uiteraard wordt zeker aan jullie gedacht als het gaat om een passend tempo bij deze groep.

Dagverzekering

Voor deze training kun je een dagverzekering afsluiten. Meer informatie vind je op deze pagina. Meteen afsluiten kan ook, via deze link.

Vragen en inschrijving

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inschrijven kan per datum, zie de kalender rechts. Voor KNMV-leden is deelname 195 euro, voor niet-leden 220 euro.

 

Data KNMV Riding Days: Road vs. Track Edition

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Riding Days Reviews

Review beoordelingen
14 Reviews

Geweldige dag, maar zorg komend jaar wel voor een betere indeling van de groepen op basis van ervaring van de rijder en type motor. - Door: Alwin Scholten

+Zeer ervaren trainers, goede tips

+Goede opbouw in dag, weer bij geleerd

+Weinig road, veel track

-Groepen eigenlijk te groot

-Te veel niveau verschil binnen de groep

Door komend jaar meer aandacht te schenken aan de indeling van deelnemers in groepen met zelfde niveau aan ervaring en type motor wordt deze prachtige dag nog geweldiger. Op deze manier kunnen de zeer ervaren trainers hun expertise beter overbrengen. Gelukkig niet al te veel ‘road’, daar is de VRO Bochten in Lelystad voor. Op deze dag vooral goed de kans gehad om meer bij te leren hoe op een circuit te rijden.

Een topdag met topinstructeurs. - Door: Ton

+perfecte coronaproof organisatie

+Gaaf om eens op een circuit te rijden

+duidelijke uitleg

-de tijd op de juniortrack was wat aan de korte kant

Jaarlijks volg ik een training om ervoor te zorgen dat je niet verslapt. Deze training heeft voor een beter gevoel gezorgd als het gaat om het bochtenwerk op snelheid.

Dankzij het grote aantal instructeurs die een en ander duidelijk uitlegden (op en naast de baan) is dit een leerzame ervaring.

Je moet wel van doorrijden houden trouwens maar dat zat wel goed. 🙂


Bekijk alle reviews