KNMV Riding Days
Road vs. Track Edition

Best of both worlds 

KNMV-motortraining op het TT Circuit

De perfecte bocht is de heilige graal van het motorrijden. Het is een kunst en een uitdaging. Ervaar de ultieme combinatie: volg een volwaardige voortgezette rijopleiding (VRO) voor bochtentechniek én ontdek de racelijnen op het heilige (gloednieuwe) asfalt van het TT Circuit. De mooiste dag uit voor elke motorrijder!

Kosten

€ 210 (KNMV-leden)
€ 235 (niet-leden)

  • Op TT Circuit en Junior Track
  • De ideale lijn voor circuit en weg
  • Technisch perfect rijden
  • Voor alle niveaus en typen motoren
  • Gevarieerd programma

Helaas kampen we momenteel met een haperende koppeling van de website naar ons nieuwe interne systeem. Hierdoor ontvang je na inschrijving geen bevestigingsmail van ons, wat normaal wel het geval moet zijn. Controleer daarom via mijn.knmv.nl bij je profiel of de inschrijving geslaagd is. Staat er bij de cursus dat je op de ‘wachtlijst’ staat, dat de inschrijving ‘geannuleerd’ of nog ‘in aanvraag’ is? Dan is de laatste beschikbare plaats helaas net vergeven aan iemand anders. In dit geval vragen wij je om je in te schrijven voor een andere datum. Onze excuses voor het ongemak.

Een uniek concept van de KNMV Riders Academy voor rijders van alle niveaus en voor elk type motor met kenteken.

Wegtraining op circuit

Je volgt, verspreid over het TT Circuit en op de naastgelegen TT Junior Track, een bochtentraining van onze VRO-instructeurs. Leer hoe je een bocht goed ‘leest’ om daarna de optimale lijn te pakken. Je wordt gecoacht in het technisch gebruik van je motor. Hierbij worden bijvoorbeeld de verschillende leuntechnieken besproken. En wat als je een bocht verkeerd neemt, hoe los je dat op?

Deze cruciale onderwerpen, en veel meer, komen langs. Allemaal kennis en ervaring die je rijstijl verbeteren. Voortaan geniet je, met je VRO-certificaat op zak, nog meer van elke bocht die je tegenkomt op de openbare weg.

(Impressie KNMV Riding Days. Tekst gaat verder onder video.)

Circuitlijnen

Maar je bent niet voor niets op het TT Circuit, de ‘kathedraal van de motorsport’. Voor je liggen de Haarbocht, Stekkenwal, Ramshoek, Geert Timmerbocht en al die andere legendarische meters asfalt.

Er zijn even geen tegenliggers, kruispunten en onoverzichtelijke situaties. Een nieuwe wereld, die vraagt om een andere bochtentechniek. Wat zijn de verschillen in lijn, rempunt, kijktechniek, inleunen, apex en accelereren: alles komt aan bod. Niet alleen begeleid door de instructeurs, maar ook door  een of meerdere bekende namen uit de Nederlandse wegrace.

Als je alle oefeningen hebt doorlopen gaat in de middag het licht van de pitstraat op groen. In drie sessies kan jij op zoek naar de perfecte bocht én ronde.

Of je kalm aan doet of pittig doorrijdt mag je zelf weten. Nogmaals, deze dag is bedoeld voor elke rijder en elk type motor met kenteken. Het toepassen van alles wat je geleerd hebt en plezier zijn het belangrijkst. Een motortraining van de KNMV Riders Academy is immers vooral ook een toffe dag uit met motorrijders onder elkaar.

Programma

De dag zit goed gevuld met verschillende blokken waar ruim de tijd voor wordt genomen. Elke groep (ingedeeld op niveau) gaat voor de lunch langs bij de thema’s Verkeerslijn, Racelijn en Stuurtechniek. In de middag kan elke groep voor drie sessies het grote circuit op. Het tijdschema publiceren we binnenkort.

Niveau / groepsindeling

De toerrijder / recreatieve rijder – lekker genieten, mooi tempo als het kan, maar zeker aangepast aan de groep en vooral niks moet. In de voetbalwereld zouden we dit meer de derde helft groep noemen, samen zijn en gezelligheid!

De commuter / doorrijder– In deze groep zien we graag de motorrijder die er regelmatig op uittrekt of met de motor naar zijn/haar werk gaat. Ook wel de kilometervreter genoemd. Het tempo ligt iets hoger en we gaan wat serieuzer aan de slag. Maar ook voor deze groep geld dat zeker niks moet en we het tempo altijd aanpassen aan de gehele groep.

De sportieve rijder – de naam geeft het al aan, want dit is echt een groep voor stoere mannen en vrouwen met heel veel praatjes en een klein hartje. Toch gelijk een kanttekening: bij het lezen van de naam TT-circuit Assen komt er sommige rijders al snel de ambities naar boven om de rondetijden van Rossi te gaan verbeteren. Dat is niet de intentie van deze dag, want onze dag staat vol met fun maar ook veiligheid. Het is dus géén racecursus, maar uiteraard wordt zeker aan jullie gedacht als het gaat om een passend tempo bij deze groep.

Dagverzekering

Voor deze training kun je een dagverzekering afsluiten. Meer informatie vind je op deze pagina. Meteen afsluiten kan ook, via deze link.

Vragen en inschrijving

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inschrijven kan per datum, zie de kalender rechts. Voor KNMV-leden is deelname 210 euro, voor niet-leden 235 euro.

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Riding Days Reviews

Review beoordelingen
19 Reviews

G E W E L D I G. Heb aan al mijn motorrijden verteld en zal zeker weer meedoen. - Door: R.E. Aletrino

+Goede samenstelling groepen

+Veel bochtenwerk

+Praktische en werkbare tips

locaties in het zuiden?

Prachtige dag en hele mooie ervaring die mij helpt in rijden op de weg met betere motor handeling - Door: Jack

+De verschillende aspecten van het rijden op een circuit

+lering van zithouding en het verschil dat het maakt

+vol gas kunnen gaan in alle versnellingen

-soms gaan de groepen te ver uit elkaar en raak ik de groep kwijt

Met namen de zithouding op beide circuits heeft mij aangezet om hier meer mee te doen op de openbare weg gezien het resultaat.
En tegen sturen in bocht 14 Meeuwenmeer op hoge snelheid en dat uitbouwen gedurende de dag was een heerlijk ervaring. Dat was voor mij sturen op hele hoge snelheid en min Ducati M1100 doet dat geweldig goed.

Tip: Iets meer focus op de groep en behouden van de groep in de middag, omdat ik (en ook anderen) de groep kwijtraakte.
Oplossing is, om het rechte stuk na de Geert Timmer vol uit te kunnen gaan, verzamel dan bij het dubbel brede stuk bij Meeuwenmeer. Daar is lengte en ruimte genoeg voor en blijft de GT en tribune vol uit passeren een kik.

Dank voor een hele mooie dag en ik kom terug, Jack


Bekijk alle reviews