KNMV Riding Days
Road vs. Track Edition

Best of both worlds 

KNMV-motortraining op het TT Circuit

De perfecte bocht is de heilige graal van het motorrijden. Het is een kunst en een uitdaging. Ervaar de ultieme combinatie: volg een volwaardige voortgezette rijopleiding (VRO) voor bochtentechniek én ontdek de racelijnen op het heilige (gloednieuwe) asfalt van het TT Circuit. De mooiste dag uit voor elke motorrijder!

Kosten

€ 210 (KNMV-leden)
€ 235 (niet-leden)

  • Op TT Circuit en Junior Track
  • De ideale lijn voor circuit en weg
  • Technisch perfect rijden
  • Voor alle niveaus en typen motoren
  • Gevarieerd programma

Helaas kampen we momenteel met een haperende koppeling van de website naar ons nieuwe interne systeem. Hierdoor ontvang je na inschrijving geen bevestigingsmail van ons, wat normaal wel het geval moet zijn. Controleer daarom via mijn.knmv.nl bij je profiel of de inschrijving geslaagd is. Staat er bij de cursus dat je op de ‘wachtlijst’ staat, dat de inschrijving ‘geannuleerd’ of nog ‘in aanvraag’ is? Dan is de laatste beschikbare plaats helaas net vergeven aan iemand anders. In dit geval vragen wij je om je in te schrijven voor een andere datum. Onze excuses voor het ongemak.

Een uniek concept van de KNMV Riders Academy voor rijders van alle niveaus en voor elk type motor met kenteken.

Wegtraining op circuit

Je volgt, verspreid over het TT Circuit en op de naastgelegen TT Junior Track, een bochtentraining van onze VRO-instructeurs. Leer hoe je een bocht goed ‘leest’ om daarna de optimale lijn te pakken. Je wordt gecoacht in het technisch gebruik van je motor. Hierbij worden bijvoorbeeld de verschillende leuntechnieken besproken. En wat als je een bocht verkeerd neemt, hoe los je dat op?

Deze cruciale onderwerpen, en veel meer, komen langs. Allemaal kennis en ervaring die je rijstijl verbeteren. Voortaan geniet je, met je VRO-certificaat op zak, nog meer van elke bocht die je tegenkomt op de openbare weg.

(Impressie KNMV Riding Days. Tekst gaat verder onder video.)

Circuitlijnen

Maar je bent niet voor niets op het TT Circuit, de ‘kathedraal van de motorsport’. Voor je liggen de Haarbocht, Stekkenwal, Ramshoek, Geert Timmerbocht en al die andere legendarische meters asfalt.

Er zijn even geen tegenliggers, kruispunten en onoverzichtelijke situaties. Een nieuwe wereld, die vraagt om een andere bochtentechniek. Wat zijn de verschillen in lijn, rempunt, kijktechniek, inleunen, apex en accelereren: alles komt aan bod. Niet alleen begeleid door de instructeurs, maar ook door  een of meerdere bekende namen uit de Nederlandse wegrace.

Als je alle oefeningen hebt doorlopen gaat in de middag het licht van de pitstraat op groen. In drie sessies kan jij op zoek naar de perfecte bocht én ronde.

Of je kalm aan doet of pittig doorrijdt mag je zelf weten. Nogmaals, deze dag is bedoeld voor elke rijder en elk type motor met kenteken. Het toepassen van alles wat je geleerd hebt en plezier zijn het belangrijkst. Een motortraining van de KNMV Riders Academy is immers vooral ook een toffe dag uit met motorrijders onder elkaar.

Programma

De dag zit goed gevuld met verschillende blokken waar ruim de tijd voor wordt genomen. Elke groep (ingedeeld op niveau) gaat voor de lunch langs bij de thema’s Verkeerslijn, Racelijn en Stuurtechniek. In de middag kan elke groep voor drie sessies het grote circuit op. Het tijdschema publiceren we binnenkort.

Niveau / groepsindeling

De toerrijder / recreatieve rijder – lekker genieten, mooi tempo als het kan, maar zeker aangepast aan de groep en vooral niks moet. In de voetbalwereld zouden we dit meer de derde helft groep noemen, samen zijn en gezelligheid!

De commuter / doorrijder– In deze groep zien we graag de motorrijder die er regelmatig op uittrekt of met de motor naar zijn/haar werk gaat. Ook wel de kilometervreter genoemd. Het tempo ligt iets hoger en we gaan wat serieuzer aan de slag. Maar ook voor deze groep geld dat zeker niks moet en we het tempo altijd aanpassen aan de gehele groep.

De sportieve rijder – de naam geeft het al aan, want dit is echt een groep voor stoere mannen en vrouwen met heel veel praatjes en een klein hartje. Toch gelijk een kanttekening: bij het lezen van de naam TT-circuit Assen komt er sommige rijders al snel de ambities naar boven om de rondetijden van Rossi te gaan verbeteren. Dat is niet de intentie van deze dag, want onze dag staat vol met fun maar ook veiligheid. Het is dus géén racecursus, maar uiteraard wordt zeker aan jullie gedacht als het gaat om een passend tempo bij deze groep.

Dagverzekering

Voor deze training kun je een dagverzekering afsluiten. Meer informatie vind je op deze pagina. Meteen afsluiten kan ook, via deze link.

Vragen en inschrijving

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inschrijven kan per datum, zie de kalender rechts. Voor KNMV-leden is deelname 210 euro, voor niet-leden 235 euro.

Data KNMV Riding Days: Road vs. Track Edition

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Riding Days Reviews

Review beoordelingen
22 Reviews

goed verzorgde dag met duidelijk programma die door de vele km's en oefeningen de vaardigheden verbeterd - Door: Willy van Dalen

+veilige omgeving

+ervaren instructeurs

+kleine groepen

-ideale omstandigheden die niet overeenkomen met de openbare weg

-geen persoonlijke feedback over verbetermogelijkheden

-coureur zonder rijbewijs als "instructeur", kan geen link leggen met openbare weg

Op 6 Okt. ’21 deze dag meegemaakt (deelnemernr. 47). Mijn doel was om meer vertrouwen in mijzelf te krijgen tijdens rijden op nat wegdek. Gelukkig regende het in de ochtend en heb ik mijn vertrouwen gevonden. Door de grote variatie aan oefeningen heb ik echt meer controle gekregen over de motor.
In de beschrijving van deze cursus staat omschreven dat je als deelnemer gecoached wordt. Dat heb ik niet zo mogen ervaren. Ik heb wel instructie gekregen en er was ook ruimte om vragen te stellen maar er is door niemand gelet op mijn rijvaardigheden en ik heb daar ook geen feedback op gekregen. Dat is de coaching die ik gemist heb. De belangrijkste leerervaringen van de dag heb ik opgedaan als ik direct achter de instructeur over het circuit reed. Simpelweg nadoen wat hij deed en zien en ervaren dat het op nat wegdek echt wel sneller door een bocht kan dan ik zelf dacht. Echter de persoonlijke aandacht en feedback heb ik gemist.
Achter een wegracecoureur aan rijden heb ik als zinloos ervaren. Hij had ook geen rijbewijs en kon dus geen vragen beantwoorden over het rijden op een motor op de openbare weg.

Fantastisch! - Door: René Bruijsten

+Rijden op het circuit van Assen wasr een week ervoor de helden van de GP alvast wat rubber hadden neer gelegd.

+Geweldig om te hard te rijden zonder tegenliggers en verkeers meubilair.

+Ik kom terug het was heerlijk om ook smorgens in de regen de ultieme grip van het en je banden te voelen

-Slechte groeps indeling gehad , die op driekwart van de training werd gecorrigeerd .ik was ingedeeld in groep 2 maar daar zaten echt beginnende motorijdende dames in .

Ga dit doen, het is een mega ervaring.


Bekijk alle reviews