Ga je regelmatig motorrijden met een groep vrienden? Dan weet je dat motorrijden in een groep een aantal uitdagingen kent. Meld je nu met die groep vrienden, of natuurlijk solo, aan voor de motortraining Groep en Bochten van de KNMV Riders Academy. Tijdens deze motordag gaan we veel rijden samen met een trainer, gaan we discussiëren over het rijden in een groep en natuurlijk genieten van een stevige lunch. Leer onderweg alles over bochten rijden, waarbij er extra aandacht is voor het rijden in een groep.

 

€ 215,-

  • Beter bochten aansnijden
  • Veilig rijden in een groep
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting
  • Motorrijders onder elkaar

Data voor 2021 worden eind 2020 bekend.

Veilig met je vrienden op pad

Tijdens de training gaan we in een kleine groep motorrijders met een instructeur een dag op stap. Samen met elkaar motorrijden en praten over motorrijden. Hoe kun je het beste bochten rijden in bergachtige gebieden? En wat voor afspraken maak je met elkaar voorafgaand aan zo’n rit? De trainer die de cursus begeleidt zal niet zeggen wat je moet doen, maar zet je wel aan het nadenken.

Deze training is geschikt voor motorrijders die regelmatig in een groep rijden.

Groepskorting vanaf vier personen: 12,50 euro per persoon (neem contact met ons op via onderstaand mailadres.)

Heb je een vraag over de training Groep en Bochten? Neem contact op met de afdeling Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

 

Inhoud training Groep en Bochten

De training KNMV Groep en Bochten start met een deel theorie over bochten rijden, waarin we diverse soorten bochten behandelen, inclusief haarspeldbochten. Ook besteden we aandacht aan de veilige bochtenlijn en aan praktisch verkeersgedrag. Aansluitend volgt een rit naar de Posbank bij Arnhem, ook wel de Arnhemse Alpen genoemd. Dit is een ideale locatie met een aantal mooie haarspeldbochten om de theorie in de praktijk te brengen. Terug op de cursuslocatie is er tijd om verhalen en ervaringen uit te wisselen onder het genot van een goede lunch.

In de middag starten we met een korte theorie over de plaats op de weg, voor jou als individu en wanneer je met een groep op pad gaat. Vervolgens maken we weer een praktijkrit van ongeveer twee uur, waarin we de theorie toetsen met veel praktische voorbeelden. Je zult merken dat het geleerde in het ochtendprogramma in de middag weer terugkomt in het groepsgedrag.

Minimaal vier deelnemers

Omdat deze training zich voor een deel richt op de techniek van het rijden in groepen, hebben we minimaal vier cursisten nodig. Dit betekent dat wanneer er onvoldoende aanmeldingen zijn, we de cursus niet door kunnen laten gaan. We nemen hierover uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus een beslissing en zullen dan contact met je opnemen.

Heb je een groep van collega-motorrijders vanuit je club of vriendengroep van minimaal vier of een veelvoud daarvan, dan kun je contact met ons opnemen om een cursusdatum naar wens af te spreken.

Ervaren trainers

KNMV-trainers, ook wel VRO-docenten of -instructeurs genoemd, hebben al een hele carrière achter de rug voor zij zich trainer bij een Voortgezette Rijopleiding mogen noemen. In eerste instantie moeten zij zich laten opleiden tot autorij-instructeur, vervolgens tot motorrij-instructeur en daarna kunnen zij KNMV-instructeur worden. Binnen de KNMV kunnen zij zich uiteindelijk intern laten opleiden tot VRO-instructeur, waarna zij alleen training mogen geven bij een motortraining waarin zij gespecialiseerd zijn.

Certificaat

Met het certificaat van deelname van de training Groep en Bochten krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

 

Data en locaties

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Motorrijden is meer dan alleen van A naar B rijden. Samen met vrienden op pad, samen praten over verbeteringen aan je motor, het uitwisselen van mooie routes. Op de motor maak je vrienden voor het leven!”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Groep en Bochten Reviews

Review beoordelingen
2 Reviews

Heerlijke dag die belangrijke bijdrage kan leveren aan veiligheid en rijplezier in de toekomst - Door: Hans Nieuwpoort

+Jan, de groepsleider

+lokatie

+programma

-starttijdstip, met aanrijden zou 10:30 beter zijn

-zou automatisch met knmv verzekering gekoppeld moeten zijn

-koffie of thee pauze in de ochtend en middag gemist

Om nog meer motorplezier te beleven is dit de ideale training waarbij veiligheid en genieten hoog in het vandaal staat.

Door: Jitske Rogmans

Zeer leuke en afwisselende lessen. Theorie gedeelte was soms wat aan de lange kant, maar wel heel informatief. Goede afwisseling tussen uitleg en filmpjes. Ruimte voor discussie hierna ook. Tijdens het rijden veel en duidelijke uitleg. Wat gaat goed, wat kan beter. Ook ruimte om andere aandachtspunten er uit te pakken. Kortom een erg leuke en leerzame dag gehad.


Bekijk alle reviews