KNMV
Groep en bochten

Ga je regelmatig met een groep vrienden op pad? Dan weet je dat motorrijden in een groep een aantal uitdagingen kent. In deze training leer je alles over bochten rijden, waarbij er extra aandacht is voor het rijden in een groep.

€ 215,-

  • Beter bochten aansnijden
  • Veilig rijden in een groep
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting

Veilig met je vrienden op pad

De KNMV krijgt tijdens lezingen over verkeersveiligheid regelmatig vragen van vrienden- en motorclubs over hoe je het beste in bergachtige gebieden bochten kunt rijden en of er speciale richtlijnen zijn op het moment dat je in een groep rijdt. Welke afspraken maak je met elkaar? In deze training leer je hier alles over. Heb je een groep van collega-motorrijders vanuit je club of vriendengroep van minimaal vier of een veelvoud daarvan, dan kun je ook contact met ons opnemen om een cursusdatum naar wens af te spreken.

Deze training is geschikt voor motorrijders die regelmatig in een groep rijden.

Groepskorting vanaf vier personen: 12,50 euro per persoon (neem contact met ons op via onderstaand mailadres.)

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de afdeling Academie: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud van de training

De cursus start met een deel theorie over bochtenrijden, waarin we diverse soorten bochten behandelen, inclusief haarspeldbochten. Ook besteden we aandacht aan de veilige bochtenlijn en aan praktisch verkeersgedrag. Aansluitend volgt een rit naar de Posbank bij Arnhem (de Arnhemse Alpen!). Dit is een ideale locatie met een aantal mooie haarspeldbochten om de theorie in de praktijk brengen. Terug op de cursuslocatie is er tijd om verhalen en ervaringen uit te wisselen, aangevuld met een heerlijke lunch.

In de middag starten we weer met een korte theorie over de plaats op de weg, voor jou als individu en wanneer je met een groep op pad gaat. Vervolgens oefenen we deze kennis weer in een praktijkrit van ongeveer twee uur, waarin we de theorie toetsen met veel praktische voorbeelden. Je zult merken dat het geleerde in het ochtendprogramma in de middag weer terugkomt in het groepsgedrag.

Omdat deze training zich voor een deel richt op de techniek van het rijden in groepen hebben we minimaal vier cursisten nodig. Dit betekent dat wanneer er onvoldoende aanmeldingen zijn, we de cursus niet door kunnen laten gaan. We nemen hierover uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus een beslissing en zullen dan contact met je opnemen.

Certificaat

Met het certificaat van deelname van deze training krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Motorrijden is meer dan alleen maar van A naar B rijden. Samen met vrienden op pad, samen praten over verbeteringen aan je motor, het uitwisselen van mooie routes. Op de motor maak je vrienden voor het leven!”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Groep en Bochten Review

Review beoordelingen
1 Review

Door: Jitske Rogmans

Zeer leuke en afwisselende lessen. Theorie gedeelte was soms wat aan de lange kant, maar wel heel informatief. Goede afwisseling tussen uitleg en filmpjes. Ruimte voor discussie hierna ook. Tijdens het rijden veel en duidelijke uitleg. Wat gaat goed, wat kan beter. Ook ruimte om andere aandachtspunten er uit te pakken. Kortom een erg leuke en leerzame dag gehad.


Bekijk alle reviews