Bochten herkennen, beoordelen en ze aanvallen. Tijdens de training Beter door de Bocht van de KNMV Riders Academy komt het voor velen leukste, maar direct ook moeilijkste onderdeel van het motorrijden aan bod: bochten rijden. Met een klein groepje motorrijders en een KNMV-trainer gaan we een dag lang heel veel bochten rijden, praten over motorrijden en werken aan onze bochtentechniek. Natuurlijk hoort daar tussendoor een stevige lunch bij.

Heb je trek in een stevige hamburger onderweg of rij je liever over dijken? Bekijk onze specials!

Prijs:

€ 225,- (KNMV-leden)
€ 250,- (niet-leden)

  • Herkennen en beoordelen van bochten
  • Zelfverzekerd door elke bocht
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting
  • Motorrijders onder elkaar
  • Specials: Burgers en Bochten, Dijk vol Bochten en Bartjes Bochten

De perfecte bocht rijden

Een training van de KNMV is een dag uit voor de motorrijder. We doen wat we het liefste doen: motorrijden, praten over motorrijden en goed eten. En aan het eind van de dag gaan we allemaal als betere motorrijders naar huis. Tijdens de KNMV-training Beter door de Bocht leer jij hoe je je motor op de beste manier door de bocht stuurt: snel, veilig en vooral zelfverzekerd. Deze motortraining vindt plaats op de openbare weg. Wil je oefenen op een afgesloten circuit? Dat kan in de VRO Bochten.

Deze training is geschikt voor motorrijders op elk niveau.

Groepskorting vanaf vier personen: 12,50 euro per persoon (neem contact met ons op via onderstaand mailadres.)

Heb je een vraag over deze training? Neem contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud training Beter door de Bocht

Het rijden van bochten beschouwen de meeste motorrijders als een van de leukste, maar ook als een van de moeilijkste kanten van het rijden op twee wielen. En terecht, het besturen van een motorfiets is veel lastiger dan het besturen van een auto. Tijdens de training Beter door de Bocht gaan we op zoek naar de manier om de perfecte bocht te rijden.

Na een korte introductie starten we al snel met het rijden van een route vol hindernissen. Tijdens deze rit maken we videobeelden. Bij terugkomst bekijken we deze en bespreken we wat er goed gaat en wat er nog beter kan. In de middag rijden we nog een rit en passen we de behandelde theorie en feedback direct toe. Je zult merken dat je na deze motorcursus bochten anders aansnijdt en ook anders op je motor zit.

Na een korte evaluatie aan het eind van de training rij je als een herboren motorrijder naar huis.

Ervaren trainers

KNMV-trainers, ook wel VRO-docenten of -instructeurs genoemd, hebben al een hele carrière achter de rug voor zij zich trainer bij een Voortgezette Rijopleiding mogen noemen. In eerste instantie moeten zij zich laten opleiden tot autorij-instructeur, vervolgens tot motorrij-instructeur en daarna kunnen zij KNMV-instructeur worden. Binnen de KNMV kunnen zij zich daarna intern laten opleiden tot VRO-instructeur, waarna zij alleen training mogen geven bij een motortraining waarin zij gespecialiseerd zijn.

Certificaat

Met het certificaat van deelname van de training Beter door de Bocht krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Natuurlijk is het gaaf om een keer over een testbaan te knallen, maar juist op de openbare weg is het rijden van de perfecte bocht belangrijk en leuk. Op de weg spelen een aantal cruciale facturen een spannende rol, zoals vroegtijdig herkennen, de juiste positie inschatten, wel of geen tegenliggers, grip en vooral je eigen grenzen!”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Beter door de Bocht Reviews

Review beoordelingen
33 Reviews

Leerzame dag maar geen feedback!! - Door: Bas van Zetten

+Duidelijke uitleg van theorie

-Groot gemis is feedback van het rijden. Ik heb een tijd voorop gereden met instructeur achter mij, helaas geen op of aanmerkingen gehoord, wat ging goed en wat niet en waar kan nog iets verbeterd worden.

Volgende keer graag wel een werkende camera en feedback!


Bekijk alle reviews