Bochten herkennen, beoordelen en ze aanvallen. Tijdens de training Beter door de Bocht van de KNMV Riders Academy komt het voor velen leukste, maar direct ook moeilijkste onderdeel van het motorrijden aan bod: bochten rijden. Met een klein groepje motorrijders en een KNMV-trainer gaan we een dag lang heel veel bochten rijden, praten over motorrijden en werken aan onze bochtentechniek. Natuurlijk hoort daar tussendoor een stevige lunch bij.

Heb je trek in een stevige hamburger onderweg of rij je liever over dijken? Bekijk onze specials!

€ 230,-

  • Herkennen en beoordelen van bochten
  • Zelfverzekerd door elke bocht
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting
  • Motorrijders onder elkaar
  • Specials: Burgers en Bochten, Dijk vol Bochten en Bartjes Bochten

De perfecte bocht rijden

Een training van de KNMV is een dag uit voor de motorrijder. We doen wat we het liefste doen: motorrijden, praten over motorrijden en goed eten. En aan het eind van de dag gaan we allemaal als betere motorrijders naar huis. Tijdens de KNMV-training Beter door de Bocht leer jij hoe je je motor op de beste manier door de bocht stuurt: snel, veilig en vooral zelfverzekerd. Deze motortraining vindt plaats op de openbare weg. Wil je oefenen op een afgesloten circuit? Dat kan in de VRO Bochten.

Deze training is geschikt voor motorrijders op elk niveau.

Groepskorting vanaf vier personen: 12,50 euro per persoon (neem contact met ons op via onderstaand mailadres.)

Heb je een vraag over deze training? Neem contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud training Beter door de Bocht

Het rijden van bochten beschouwen de meeste motorrijders als een van de leukste, maar ook als een van de moeilijkste kanten van het rijden op twee wielen. En terecht, het besturen van een motorfiets is veel lastiger dan het besturen van een auto. Tijdens de training Beter door de Bocht gaan we op zoek naar de manier om de perfecte bocht te rijden.

Na een korte introductie starten we al snel met het rijden van een route vol hindernissen. Tijdens deze rit maken we videobeelden. Bij terugkomst bekijken we deze en bespreken we wat er goed gaat en wat er nog beter kan. In de middag rijden we nog een rit en passen we de behandelde theorie en feedback direct toe. Je zult merken dat je na deze motorcursus bochten anders aansnijdt en ook anders op je motor zit.

Na een korte evaluatie aan het eind van de training rij je als een herboren motorrijder naar huis.

Ervaren trainers

KNMV-trainers, ook wel VRO-docenten of -instructeurs genoemd, hebben al een hele carrière achter de rug voor zij zich trainer bij een Voortgezette Rijopleiding mogen noemen. In eerste instantie moeten zij zich laten opleiden tot autorij-instructeur, vervolgens tot motorrij-instructeur en daarna kunnen zij KNMV-instructeur worden. Binnen de KNMV kunnen zij zich daarna intern laten opleiden tot VRO-instructeur, waarna zij alleen training mogen geven bij een motortraining waarin zij gespecialiseerd zijn.

Certificaat

Met het certificaat van deelname van de training Beter door de Bocht krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Natuurlijk is het gaaf om een keer over een testbaan te knallen, maar juist op de openbare weg is het rijden van de perfecte bocht belangrijk en leuk. Op de weg spelen een aantal cruciale facturen een spannende rol, zoals vroegtijdig herkennen, de juiste positie inschatten, wel of geen tegenliggers, grip en vooral je eigen grenzen!”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Beter door de Bocht Reviews

Review beoordelingen
31 Reviews

Ik heb genoten - Door: daan

+Ervaren instructeurs

+Goede opfriscursus

-Er kwamen best veel elementen terug uit Risico Herkennen, ik had nog wat meer nieuwe dingen verwacht.

Aandachtspunt om groepen beter op niveau in te delen? Of hier al rekening mee te houden bij de inschrijving? Bv. door te vragen naar hoe lang iemand het rijbewijs heeft en/of hoeveel kilometers iemand op jaarbasis (al) rijdt. Dat houdt de vaart voor wat ervarener rijders er meer in.

Is er ook een mogelijkheid om sommige bochten op een parkeerplaats te oefenen o.i.d.?

Aandachtspunt is dat wat mij betreft de instructeurs ook ervaring hebben (gehad) op een chopper, om die motorrijders ook beter te kunnen bedienen.

Als je in een ontspannen sfeer beter en veiliger wilt touren is dit een goede aanvulling op je rijbewijs. - Door: John Westerbrink

+Goede tips gekregen die het motorrijden beter en veiliger maken

+Heeft mij meer vertrouwen gegeven in mijn eigen rijden. Geen druk.

+Prettige sfeer. Ik ga zondermeer VRO ook nog doen.

-Had ook wel wat bochtjes oid op de parkeerplaats gewild, maar daarvoor kan ik mooi VRO 1 en 2 doen.

Een heerlijke dag met motorvrienden onder elkaar. En ook nog beter en veiliger leren rijden. Wat wil je nog meer.


Bekijk alle reviews