KNMV
Beter door de bocht

In de bochtentraining Beter door de Bocht leer jij als motorrijder in één dag hoe je de perfecte bocht rijdt. Maak je klaar voor theorie over bochtentechniek, video-opnames van jouw vorderingen en natuurlijk heel veel bochten rijden!

€ 215,-

  • Herkennen en beoordelen van bochten
  • Zelfverzekerd door elke bocht
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting

De perfecte bocht rijden

Vrijwel alle motorrijders zijn het met elkaar eens: bochten rijden is het allerleukste onderdeel van motorrijden. In deze training leer jij hoe je je motor op de beste manier door de bocht heen stuurt: snel, veilig en vooral zelfverzekerd. Deze motorcursus bochten rijden vindt plaats op de openbare weg. Wil je oefenen op een afgesloten circuit? Dat kan in de VRO Bochten.

Deze training is geschikt voor motorrijders op elk niveau.

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de afdeling Academie: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud van de training

Het rijden van bochten beschouwen de meeste motorrijders als een van de leukste, maar ook als een van de moeilijkste kanten van het rijden op twee wielen. En terecht, het besturen van een motorfiets is veel lastiger dan het besturen van een auto. Tijdens deze bochtentraining gaan we op zoek naar de manier om de perfecte bocht te rijden. Dat komt aan op het herkennen en beoordelen van de bochten, het bedenken van de aanvalstechniek en de uitvoering daarvan.

Na een korte introductie starten we al snel met het rijden van een route vol hindernissen. Tijdens deze rit maken we videobeelden die we bij terugkomst bespreken. Nadien bespreken we wat er goed gaat en wat er nog beter kan. In de middag rijden we nog een rit en passen we de behandelde theorie en feedback direct toe. Je zult merken dat je na deze motorcursus bochten anders aansnijdt en ook anders op je motor zit.

Na een korte evaluatie rijd je als herboren motorrijder terug naar huis.

Certificaat

Met het certificaat van deelname van deze training krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Natuurlijk is het gaaf om een keer over een testbaan te knallen, maar juist op de openbare weg is het rijden van de perfecte bocht belangrijk en leuk. Op de weg spelen een aantal cruciale facturen een spannende rol, zoals vroegtijdig herkennen, de juiste positie inschatten, wel of geen tegenliggers, grip en vooral je eigen grenzen!”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Beter door de Bocht Reviews

Review beoordelingen
4 Reviews

Door: Egbert Zuilhof

Fijn dag. Goede bruikbare tips.
Plezierige ontvangst met kennismaking. Tip, wellicht even ID controleren, zodat je altijd weet dat degene die heeft ingeschreven overeenkomst met de cursist.
Afstand cursus locatie en het bochtige traject, relatie groot, waardoor wat tijdverlies.
Ik had persoonlijk wat meer praktijk km gemaakt.
Plezierige docent die zijn cursusstof enthousiast overbrengt.
Lunch met 2 goed vefrzorgende pistoletjes broodjes maar geen drinken, beetje jus orange of melk zou op prijs gestled worden.t

Door: John van Buggenum

Met veel plezier heb ik deelgenomen aan deze cursus. De groep was met 4 deelnemers klein, zodat je voldoende persoonlijke aandacht kreeg.
Met name de instructies van Theo hoe je de bocht moet “lezen” en vervolgens de bocht moet nemen waren voor mij leerzaam. Ook het onder begeleiding toepassen van het geleerde in de praktijk heb ik veel van opgestoken.


Bekijk alle reviews