KNMV
Beter door de bocht

In de bochtentraining Beter door de Bocht leer jij als motorrijder in één dag hoe je de perfecte bocht rijdt. Maak je klaar voor theorie over bochtentechniek, video-opnames van jouw vorderingen en natuurlijk heel veel bochten rijden!

€ 215,-

  • Herkennen en beoordelen van bochten
  • Zelfverzekerd door elke bocht
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting

De perfecte bocht rijden

Vrijwel alle motorrijders zijn het met elkaar eens: bochten rijden is het allerleukste onderdeel van motorrijden. In deze training leer jij hoe je je motor op de beste manier door de bocht heen stuurt: snel, veilig en vooral zelfverzekerd. Deze motorcursus bochten rijden vindt plaats op de openbare weg. Wil je oefenen op een afgesloten circuit? Dat kan in de VRO Bochten.

Deze training is geschikt voor motorrijders op elk niveau.

Groepskorting vanaf vier personen: 12,50 euro per persoon (neem contact met ons op via onderstaand mailadres.)

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de afdeling Academie: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud van de training

Het rijden van bochten beschouwen de meeste motorrijders als een van de leukste, maar ook als een van de moeilijkste kanten van het rijden op twee wielen. En terecht, het besturen van een motorfiets is veel lastiger dan het besturen van een auto. Tijdens deze bochtentraining gaan we op zoek naar de manier om de perfecte bocht te rijden. Dat komt aan op het herkennen en beoordelen van de bochten, het bedenken van de aanvalstechniek en de uitvoering daarvan.

Na een korte introductie starten we al snel met het rijden van een route vol hindernissen. Tijdens deze rit maken we videobeelden die we bij terugkomst bespreken. Nadien bespreken we wat er goed gaat en wat er nog beter kan. In de middag rijden we nog een rit en passen we de behandelde theorie en feedback direct toe. Je zult merken dat je na deze motorcursus bochten anders aansnijdt en ook anders op je motor zit.

Na een korte evaluatie rijd je als herboren motorrijder terug naar huis.

Certificaat

Met het certificaat van deelname van deze training krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Data en locaties

05
Sep 19
Inschrijven
Nog 5 beschikbare plaatsen
09
Sep 19
Inschrijven
Nog 7 beschikbare plaatsen
12
Sep 19
Inschrijven
Nog 8 beschikbare plaatsen
18
Sep 19
Inschrijven
Nog 5 beschikbare plaatsen
03
Oct 19
Inschrijven
Nog 8 beschikbare plaatsen
04
Oct 19
Inschrijven
Nog 8 beschikbare plaatsen

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Natuurlijk is het gaaf om een keer over een testbaan te knallen, maar juist op de openbare weg is het rijden van de perfecte bocht belangrijk en leuk. Op de weg spelen een aantal cruciale facturen een spannende rol, zoals vroegtijdig herkennen, de juiste positie inschatten, wel of geen tegenliggers, grip en vooral je eigen grenzen!”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Beter door de Bocht Reviews

Review beoordelingen
6 Reviews

zinvolle cursus, voor beginners om bochten techniek te leren, en voor ervarene rijders om te leren beter uit te kijken - Door: Michiel

+goede instructeur

+goede theorie over bochten techniek

+ook algemene veiligheids tips die je beter latem rijden ook ongeralteerd aan bochten techniek

-het is een beginners cursus, wat zich weerspiegelt in het gereden tempo

Heb heerlijk door de veluwe gereden, maar had persoonlijk liever in een groep iets vlottere rijders gezeten. Het kon op de weg voor mij wel wat harder door de bocht.
Misschien een idee om de cursus op te splitsen in onervaren en meer ervaren bochten rijders.

Vind de cursus/prijs verhouding niet goed, had er meer van verwacht. Met name meer praktijk kilometers - Door: Roel Sluijter

+Bekwame instructeurs

-Weinig praktijk kilometers

Meer praktijk


Bekijk alle reviews