KNMV
Beter door de bocht

In de bochtentraining Beter door de Bocht leer jij als motorrijder in één dag hoe je de perfecte bocht rijdt. Maak je klaar voor theorie over bochtentechniek, video-opnames van jouw vorderingen en natuurlijk heel veel bochten rijden!

Trek in een burger, of rij je liever over dijken? Bekijk dan de specials!

Euro 220

  • Herkennen en beoordelen van bochten
  • Zelfverzekerd door elke bocht
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting
  • Specials: Burgers en Bochten, Dijk vol Bochten en Bartjes Bochten

De perfecte bocht rijden

Vrijwel alle motorrijders zijn het met elkaar eens: bochten rijden is het allerleukste onderdeel van motorrijden. In deze training leer jij hoe je je motor op de beste manier door de bocht heen stuurt: snel, veilig en vooral zelfverzekerd. Deze motorcursus bochten rijden vindt plaats op de openbare weg. Wil je oefenen op een afgesloten circuit? Dat kan in de VRO Bochten.

Deze training is geschikt voor motorrijders op elk niveau.

Groepskorting vanaf vier personen: 12,50 euro per persoon (neem contact met ons op via onderstaand mailadres.)

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de afdeling Academie: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Specials!


Bochten en Burgers
Neem je vrienden mee en ga een dag op stap met onze docent. Leer samen beter door de bochten te rijden en met als lunch een dikke burger! We nemen je mee in het schitterende landschap van de Veluwe of Zuid-Limburg en trakteren je op een heerlijke burger naar keuze tussen de bochten door.

Dijken vol Bochten
Nederland staat vol dijken, je komt er niet omheen. Wel óverheen en dat gaan wij doen met deze training. We starten in Arkel op de grens van Zuid-Holland en Gelderland. Verantwoord bochten aansnijden op de vele dijken die de omgeving rijk is zorgen wij dat jij meer plezier krijgt op dijkwegen!

Bartjes Bochten
Bij deze training staan er geen brune bonen op het menu, wel het mooie landschap van Drenthe. Wij hebben de mooiste bochten op een rij gezet tussen Staphorst en Hooghalen. Een dag lang leerzaam genieten in het mooie Drenthe.

Inhoud van de training

Het rijden van bochten beschouwen de meeste motorrijders als een van de leukste, maar ook als een van de moeilijkste kanten van het rijden op twee wielen. En terecht, het besturen van een motorfiets is veel lastiger dan het besturen van een auto. Tijdens deze bochtentraining gaan we op zoek naar de manier om de perfecte bocht te rijden. Dat komt aan op het herkennen en beoordelen van de bochten, het bedenken van de aanvalstechniek en de uitvoering daarvan.

Na een korte introductie starten we al snel met het rijden van een route vol hindernissen. Tijdens deze rit maken we videobeelden die we bij terugkomst bespreken. Nadien bespreken we wat er goed gaat en wat er nog beter kan. In de middag rijden we nog een rit en passen we de behandelde theorie en feedback direct toe. Je zult merken dat je na deze motorcursus bochten anders aansnijdt en ook anders op je motor zit.

Na een korte evaluatie rijd je als herboren motorrijder terug naar huis.

Certificaat

Met het certificaat van deelname van deze training krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Arjan Everink, Hoofd Opleidingen en Verkeer van de KNMV:

“Natuurlijk is het gaaf om een keer over een testbaan te knallen, maar juist op de openbare weg is het rijden van de perfecte bocht belangrijk en leuk. Op de weg spelen een aantal cruciale facturen een spannende rol, zoals vroegtijdig herkennen, de juiste positie inschatten, wel of geen tegenliggers, grip en vooral je eigen grenzen!”

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

KNMV Beter door de Bocht Reviews

Review beoordelingen
8 Reviews

prettige actualisering en praktische adviezen - Door: egbert

+de begeleiders

+uitleg

+ervaring op de motor

-oortjes zijn echt vreselijk slecht ( te verstaan)

de communicatie via de oortjes onderweg was bar en boos slecht en heeft wat mij betreft de effectiviteit van de dag negatief beïnvloed. Dat was echt erg jammer. Voor de rest een prima dag, welbesteed

topdag, blijft mij bij! - Door: hendrik kaptein

+super instructeurs

+veel bruikbare info

+leuke medecursisten

misschien nog iets meer theorie, bijvoorbeeld over tegenstuur, gyroscopisch effect etc.?


Bekijk alle reviews