KNMV
RIDERS ACADEMY

Zelfverzekerd op de motor met de KNMV Riders Academy

Zet een groep motorrijders tijdens een motortraining van de KNMV Riders Academy bij elkaar en er hangt direct een soort van magie. Motorrijders onder elkaar, je kent het wel. En dat is precies waar wij voor staan. Onze trainingsdagen zijn een toffe dag uit, met motorpraat, een trainer die net zo gek is van motorrijden als jij, realistische praktijktrainingen, theorie met soms actiebeelden van jezelf en een goede lunch. Uiteindelijk ga je als een nog betere motorrijder en met een enorme glimlach naar huis.

✔ Toffe dag uit
✔ Motorrijders onder elkaar
✔ Ervaren instructeurs
✔ Voor elk niveau een motortraining
✔ Oefenen in realistische situaties

Beter door de Bocht

In de bochtentraining Beter door de Bocht leer jij als motorrijder in één dag hoe je de perfecte bocht rijdt. Maak je klaar voor theorie over bochtentechniek, video-opnames van jouw vorderingen en natuurlijk heel veel bochten rijden!

Bekijk training

Slim in het Verkeer

Wil jij nog soepeler en vooral ook slimmer door het dagelijkse verkeer rijden? Kijken, kiezen, remmen, accelereren, uitwijken: alle onderdelen waar je als motorrijder mee te maken krijgt komen tijdens deze training aan bod.

Bekijk training

European Motorcycle Training Quality Label

Het European Motorcycle Training Quality Label helpt motorrijders om de beste post-licentie trainingsprogramma’s in hun land te vinden. Het kwaliteitslabel wordt toegekend aan programma’s die worden geleverd door opleidingsscholen die een grondige en objectieve evaluatie hebben ondergaan. Dit helpt om ervoor te zorgen dat je enkel de allerbeste motortrainingen krijgt die beschikbaar is.

Risico Herkennen

Als motorrijder ben je nu eenmaal een kwetsbare verkeersdeelnemer. Het is goed je hiervan bewust te zijn. De KNMV-training Risico Herkennen is een theoretische en praktische training die ingaat op de knelpunten die vaak de oorzaak van een motorongeval zijn.

Bekijk training

Groep en Bochten

Ga je regelmatig met een groep vrienden op pad? Dan weet je dat motorrijden in een groep een aantal uitdagingen kent. In deze training leer je alles over bochten rijden, waarbij er extra aandacht is voor het rijden in een groep.

Bekijk training

Vertrouwen na Ongeval

Ben je als motorrijder betrokken geraakt bij een ongeval? Na de motortraining Vertrouwen Na Ongeval neem je als motorrijder weer onbevangen en zelfverzekerd deel aan het verkeer.

Bekijk training

VRO Op maat

De VRO Op Maat is de basis motortraining om handiger te worden met je eigen motor. Je kunt een selectie maken uit acht oefeningen, waaronder remmen en bochten rijden.

Lees meer

VRO Expert

In de VRO Expert ga je op een afgesloten circuit aan de slag met allerlei oefensituaties. Denk aan onder andere remmen in de bocht, aquaplaning, bochten rijden en obstakels op het wegdek.

Lees meer

VRO Bochten

Voor motorrijders die optimaal willen leren sturen en remmen op hun eigen (sportieve) motor, is er de VRO Bochten.

Lees meer

VRO Allroad

Je hebt een Allroadmotor en je droomt van een verre reis, maar je durft nog niet op je zware motor op onverharde wegen te rijden? De KNMV-training VRO Allroad helpt je op weg om deze droom te verwezenlijken.

Lees meer

VRO Zijspan

De ervaren zijspanrijder hoef je niks uit te leggen, maar veel motorrijders denken: Zo’n zijspan, daar rij je toch zo mee de weg op? De praktijk is echter anders, en de KNMV biedt daarom een speciale VRO-zijspancursus.

Lees meer

Risico Bromfiets

In deze training leer jij als brommer- of scooterrijder alle voordelen van je tweewieler benutten terwijl je veilig op je bestemming aankomt.

Bekijk Training

Technische Cursus

In deze cursus van zes avonden leer je de basis voor het zelf onderhouden van je motor: het vervangen van remblokken, spannen van de ketting en het verrichten van kleine reparaties.

Bekijk training

Kennisbank opleidingen

Actueel

Bekijk al het nieuws