Offroad

Samen met je vrienden op avontuur over een uitdagend parcours.

Wat is offroad rijden?

Offroad rijden is een motorsportevenement zonder wedstrijdelement. Tijdens een offroad-rit rijden motorrijders met offroad-motoren (motorfietsen met kenteken op legale noppenbanden) over een uitgezette route. Deze routes bestaan grotendeels uit onverharde wegen, bospaden en akkerbouwgronden.

De afstand van een offroad-route varieert tussen 35 en 65  km en deze route kan meerdere malen worden afgelegd. De offroad-ritten worden door KNMV aangesloten clubs georganiseerd, ieder jaar staan er tussen de 15 en 18 offroad-ritten op de kalender.

Bij offroad gaat het om behendigheid, inspanning en genieten in een natuurlijke omgeving.

KNMV Offroadlicentie

Om deel te nemen aan een KNMV Offroadrit heb je een startlicentie van ons nodig.

Met een KNMV Offroadlicentie kun je een jaar/seizoen lang rijden. Neem je deel aan tenminste vier ritten of meer, dan is een KNMV Offroadlicentie een voordelige investering ten opzicht van een dagpas Offroad. Daarnaast heb je nog een aantal extra voordelen met een jaarlicentie Offroad: starten in de Dagstartklasse in het ONK Enduro, deelname aan cross country-evenementen en – vrije trainingen die onder regelgeving van de KNMV vallen.

In de huidige KNMV Offroadlicentie zit geen basissportlicentie meer. Wil je ook aan bijv. motocross doen (vrije training en/of clubwedstrijden) dan heb je een tweede licentie nodig voor die sport. In de prijs van de basissportlicentie Motocross betaal je naast het verzekeringsbedrag ook de bijdrage aan het MX Masterplan voor het behoud van de crosscircuits.

Dagpas

Liever geen jaarlicentie maar je deelname per evenement regelen? Dat kan met de KNMV Dagpas Offroad. Deze is te verkrijgen met of zonder een zogenaamde ‘Persoonlijke Ongevallen’-dekking.

Meer nieuws

Bekijk al het nieuws