Coronavirus

(Laatste update: 25-06-2020, 09:15 uur)

De maatschappelijke gevolgen van het coronavirus treffen ook de (inter)nationale motorsport. Wij volgen nauwlettend de adviezen van de overheid en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Hier vind je actuele informatie over wijzigingen op de KNMV-kalender en meer.

Vragen

Met dringende vragen kun je bij ons terecht via 026-352 8510 (ma t/m vr, 08:30 – 17:00) Let op: vanwege de coronacrisis zijn wij telefonisch soms minder goed bereikbaar. In dat geval kun je te allen tijde mailen naar serviceteam@knmv.nl en krijg je zo spoedig mogelijk antwoord.

Recreatief motorrijden

Dat mag. Recreatief motorrijden is binnen de gestelde regels door de overheid niet verboden. Houd je daarbij wel aan de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid.

Wel wordt thuisblijven aangemoedigd en reizen naar het buitenland ten zeerste afgeraden.

Mocht u en of uw club toch clubritten organiseren, houd dan rekening met alle basisregels die gelden voor iedereen. Op 26 juni is de vierde stap van het openingsplan ingegaan. Hierbij zijn vrijwel alle regels vervallen. Wat blijft gelden zijn de basisregels (was je handen, nies en hoest in je elleboog, houd anderhalve meter afstand, blijf thuis bij klachten en laat je testen.

Sport

Per 26-06-2021 is de vierde stap in het versoepelingsplan in werking getreden. Hierbij zijn er geen verdere restricties voor de sport anders dan de basisregels. Het sportspecifieke coronaprotocol is hierbij dan ook komen te vervallen. Wel blijft er een protocol ‘verantwoord sporten’ van het NOC*NSF van kracht. Dit protocol lees je hier:

Voor clubs is er een aanvullend medisch protocol:

In veel gevallen vragen gemeenten om een ‘coronaplan’ in combinatie van de evenementenvergunning. Een voorbeeld hiervan luidt als volgt:

Voor veel meer informatie over het coronavirus zelf verwijzen wij je door naar het RIVM. Op hun website vind je de meest actuele relevante informatie over alles omtrent het virus. Als sporter vind je op de website van NOC*NSF extra tips en aanbevelingen.

English

SInce the 26th of June, most restrictions have been lifted. Base rules (like distancing, washing your hands, coughing and sneezing in the sleeve, staying home when you show symptoms and getting tested) remain in effect though. A dedicated corona protocol for sporting activities is no longer necessary, however we will keep using the NOC*NSF protocol for responsible sporting. This document an be found here:

Rijopleidingen

Ook gedurende de lockdown mag er motorrijles worden gegeven. Er is geen sprake van een contactberoep. Sinds 22 februari mogen examens ook weer doorgaan.