Coronavirus

(Laatste update: 22-03-2020, 15:00 uur)

De maatschappelijke gevolgen van het coronavirus treffen ook de (inter)nationale motorsport. Wij volgen nauwlettend de adviezen van de overheid en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Hier vind je actuele informatie over wijzigingen op de KNMV-kalender en meer.

Vragen

Met dringende vragen kun je bij ons terecht via 026-352 8510 (ma t/m vr, 08:30 – 17:00) Let op: vanwege de coronacrisis zijn wij telefonisch soms minder goed bereikbaar. In dat geval kun je te allen tijde mailen naar serviceteam@knmv.nl en krijg je zo spoedig mogelijk antwoord.

Recreatief motorrijden

Dat mag. Recreatief motorrijden is binnen de gestelde regels door de overheid niet verboden. Houd je daarbij wel aan de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid.

Wel wordt thuisblijven aangemoedigd en reizen naar het buitenland ten zeerste afgeraden.

Sport

Gedurende de lockdown mag sporten in de buitenlucht met maximaal twee personen samen, zo lang er 1,5 meter afstand wordt gehouden. In de praktijk betekent dit dat alleen zijspancombinaties vanaf 27 jaar niet samen mogen rijden. Trainen mag mits je voldoet aan de onderstaande protocollen:

Enkele belangrijke punten zijn:

  • Clubwedstrijden zijn toegestaan, maar enkel voor rijders tot en met 26 jaar en woonachtig in een straal van twintig kilometer rondom het circuit.
  • Vrije trainingen zijn voor iedereen toegestaan.
  • Er komt een registratieplicht voor vrije trainingen en clubwedstrijden.
  • Er mag maximaal één begeleider mee.
  • Een strikte paddockindeling is een must.

Voor clubs is er een aanvullend medisch protocol:

In veel gevallen vragen gemeenten om een ‘coronaplan’ in combinatie van de evenementenvergunning. Een voorbeeld hiervan luidt als volgt:

Sportkantines, kleedkamers en douches zijn gesloten.

Voor veel meer informatie over het coronavirus zelf verwijzen wij je door naar het RIVM. Op hun website vind je de meest actuele relevante informatie over alles omtrent het virus. Als sporter vind je op de website van NOC*NSF extra tips en aanbevelingen.

English

The Netherlands are in lockdown until at least March 2nd 2021. Travelling abroad is discouraged, but practicing is allowed as long as you conform to these protocols:

Rijopleidingen

Ook gedurende de lockdown mag er motorrijles worden gegeven. Er is geen sprake van een contactberoep. Sinds 22 februari mogen examens ook weer doorgaan.