Coronavirus

(Laatste update: 03-08-2020, 12.58 uur)

De maatschappelijke gevolgen van het coronavirus treffen ook de (inter)nationale motorsport. Wij volgen nauwlettend de adviezen van de overheid en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Hier vind je actuele informatie over wijzigingen op de KNMV-kalender en meer.

Recreatief motorrijden

Dat mag. Recreatief motorrijden is binnen de gestelde regels door de overheid niet verboden. Houd je daarbij wel aan de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid.

Op vakantie in het buitenland? Deze landen gaan/zijn open: Nederlandwereldwijd.nl

Sport

Vanaf 1 juli zijn wedstrijden weer toegestaan. Clubs en rijders dienen zich te houden aan deze twee protocollen:

Voor clubs is er een aanvullend medisch protocol:

Licentiehouders uit het buitenland mogen ook komen rijden, mits hun land als code geel staat aangemerkt op deze lijst.

Afgelastingen/Cancellations

Dutch

  • Dutch Masters of Motocross 2020
  • Dutch Supercross Zuidbroek
  • Sidecarcross and Quadcross of European Nations (Varsseveld, 3/4 oktober)
  • (Womens) Motocross of European Nations 11 oktober, Sardinië (verplaatst naar 1 november)
  • ISDE Italië, (31 augustus – 5 september)

English

Voor veel meer informatie over het coronavirus zelf verwijzen wij je door naar het RIVM. Op hun website vind je de meest actuele relevante informatie over alles omtrent het virus. Als sporter vind je op de website van NOC*NSF extra tips en aanbevelingen.

KNMV-clubs en toerritten

De KNMV-clubs met toerritten op de kalender mogen per 11 mei 2020 weer georganiseerd worden. Mits de club zich houdt aan de maatregelen van de overheid en het RIVM. Een belangrijke maatregel is dat clubhuizen dicht blijven én er niet meer dan 10 personen (inclusief organisatie) bijeen mogen komen. De clubs dienen een duidelijk loket of uitgifte punt in te richten met het in acht nemen van de 1,5m maatregel en er dient contactloos te worden betaald.

Dit houd ook in dat voor de deelnemers aan de KNMV-toerrit er met klem gevraagd wordt om zich digitaal in te schrijven voor een toerrit via de KNMV-kalender.

De toercompetitie 2020 zal per 1 juni 2020 worden hervat. Over het vervolg worden clubs geïnformeerd en zal er op de KNMV website een update komen.

FIM Rally & FIM toerevents

De organisaties hebben ons laten weten dat door het coronavirus alle toerevenementen zijn uitgesteld naar 2021. De veiligheid van alle motorrijders en organiserende landen komt door de wereldwijde virusuitbraak in gevaar en daarom is dit besluit genomen.

Riders Academy

Sinds 20 mei zijn onze opleidingen hervat. We proberen extra data te plannen om de afgelaste dagen te compenseren. De VRO’s op Circuit Lelystad kunnen nog geen doorgang vinden. Neem bij vragen of onduidelijkheden contact met ons op via opleidingen@knmv.nl.

Rijopleidingen

Rijlessen op de motor zijn weer toegestaan. Ook worden weer examens afgenomen.