Coronavirus

(Laatste update: 25-05-2020, 08.47 uur)

De maatschappelijke gevolgen van het coronavirus treffen ook de (inter)nationale motorsport. Wij volgen nauwlettend de adviezen van de overheid en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Hier vind je actuele informatie over wijzigingen op de KNMV-kalender en meer.

Recreatief motorrijden

Dat mag. Recreatief motorrijden is binnen de gestelde regels door de overheid niet verboden. Houd je daarbij wel aan de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid.

Sport

Overal waar de gemeente goedkeuring geeft zijn motorsportaccommodaties weer geopend voor trainingen voor vrijwel alle licentiehouders, woonachtig in Nederland (zie protocollen voor uitzonderingen). Clubs en rijders dienen zich te houden aan deze twee protocollen:
Protocol NOCNSF en Vereniging Sport en Gemeenten
Protocol KNMV (versie 8 mei 2020)

Afgelastingen/Cancellations

Dutch

 • Alle motorsportevenementen in Nederland op de KNMV-kalender tot 1 September 2020 gaan niet door
 • Dutch Masters of Motocross 2020
 • (Womens) Motocross of European Nations 11 oktober, Sardinië (verplaatst naar 1 november)
 • ISDE Italië, (31 augustus – 5 september)

English

 • All motorsport events on the KNMV calendar until September 1st are cancelled.
 • If approved by the municipality clubs are allowed to open for free practices for most riders. This only goes for riders living in the Netherlands. They must stick to the following protocols (in Dutch):
  Protocol NOCNSF en Vereniging Sport en Gemeenten
  Protocol KNMV (versie 8 mei 2020)
  From May 11th most riders living in the Netherlands, aged 19 and older are allowed to train again.
  Races are not allowed.
 • Dutch Masters of Motocross 2020
 • (Womens) Motocross of European Nations October 11, Sardinia (rescheduled to November 1)
 • ISDE Italy (August 30 – September 5)

Voor veel meer informatie over het coronavirus zelf verwijzen wij je door naar het RIVM. Op hun website vind je de meest actuele relevante informatie over alles omtrent het virus. Als sporter vind je op de website van NOC*NSF extra tips en aanbevelingen.

KNMV-clubs en toerritten

De KNMV-clubs met toerritten op de kalender mogen per 11 mei 2020 weer georganiseerd worden. Mits de club zich houdt aan de maatregelen van de overheid en het RIVM. Een belangrijke maatregel is dat clubhuizen dicht blijven én er niet meer dan 10 personen (inclusief organisatie) bijeen mogen komen. De clubs dienen een duidelijk loket of uitgifte punt in te richten met het in acht nemen van de 1,5m maatregel en er dient contactloos te worden betaald.

Dit houd ook in dat voor de deelnemers aan de KNMV-toerrit er met klem gevraagd wordt om zich digitaal in te schrijven voor een toerrit via de KNMV-kalender.

De toercompetitie 2020 zal per 1 juni 2020 worden hervat. Over het vervolg worden clubs geïnformeerd en zal er op de KNMV website een update komen.

FIM Rally & FIM toerevents

De organisaties hebben ons laten weten dat door het coronavirus alle toerevenementen zijn uitgesteld naar 2021. De veiligheid van alle motorrijders en organiserende landen komt door de wereldwijde virusuitbraak in gevaar en daarom is dit besluit genomen.

Riders Academy

Sinds 20 mei zijn onze opleidingen hervat. We proberen extra data te plannen om de afgelaste dagen te compenseren. De VRO’s op Circuit Lelystad kunnen nog geen doorgang vinden. Neem bij vragen of onduidelijkheden contact met ons op via opleidingen@knmv.nl.

Rijopleidingen

Rijlessen op de motor zijn weer toegestaan. Ook worden weer examens afgenomen.