Hoe is het met…

Motorsporters tijdens de coronacrisis

Geen wedstrijden, tot voor kort geen trainingen op de motor… Hoe beleven Nederlandse motorsporters de coronatijd? We bellen ze voor een update in onze serie ‘Hoe is het met…’.

Motocross: Roan van de Moosdijk

Roan van de Moosdijk zou dit jaar voor het eerst zijn kwaliteiten laten zien in een compleet seizoen WK MX2. Hij brak zijn enkel, maar toen kwam de coronacrisis... Een geluk bij een ongeluk?

Meer...

Bondscoach: Barry Veneman

"Dit is een jaar van stilstand." Duidelijk taal van KNMV hoofd talentontwikkeling en bondscoach Barry Veneman. Inmiddels mag er weer getraind worden, maar de doorontwikkeling van jonge talent is moeilijk dit seizoen.

Meer...

Wegrace: Ilse de Haas

Met Bonovo Action als nieuw team zou Ilse de Haas dit jaar bij haar vriend Bennie Streuer in de bak het WK Zijspan rijden. De verwachtingen zijn hoog, maar het racen laat op zich wachten.

Meer...

Wegrace: Rob Hartog

Wegracer Rob Hartog maakte dit jaar een opmerkelijke overstap. Na negen jaar Team Hartog-Against Cancer, waarbij het privéteam afgelopen jaar uitkwam in het World Supersport, maakte hij de stap naar het team Bike Devil Insurance Team.

Meer...

Motocross: Nancy van de Ven

Lekker gereden, maar ontevreden over de uitslagen. Dat is de samenvatting van de eerste twee wedstrijden van het seizoen van Nancy van de Ven in het wereldkampioenschap bij de dames. De coronacrisis kwam daarom op een slecht moment voor de nummer twee van de wereld van vorig seizoen.

Meer...

Trial: Randy Kerstjens

Regerend Nederlands kampioen Trial Inters 1 Randy Kerstjens was klaar voor een nieuw trialseizoen, maar vlak voor de eerste ONK-wedstrijd konden de plannen in de prullenbak.

Meer...

Baansport: Theo Pijper

In de Schotse heuvels, tussen Glasgow en Edinburgh wacht speedwaycoureur Theo Pijper op de start van het seizoen. Nederlands succesvolste speedwaycoureur rijdt dit jaar voor de Scunthorpe Scorpions in de Premier League, maar het racen ligt in Groot-Brittannië helemaal stil.

Meer...

Baansport: Jasper Iwema

Nadat het ijsspeedwayseizoen grotendeels in duigen viel, is het voor Jasper Iwema momenteel ook rustig als teammanager van Pearle Gebben Racing. Maar stilzitten is geen optie!

Meer...

Zijspancross: Etienne Bax

Vorig jaar kroonde zijspancrosser Etiënne Bax zich voor de derde keer tot wereldkampioen. Dit jaar wil hij voor het eerst een titel prolongeren, maar voorlopig zit dat er door corona niet in...

Meer...