KNMV
Custom Bike Contest

Laat je inspireren en schrijf jouw zelfbouw motor in voor de #KNMVCBC

#KNMVCBC FINALE

De finale van de Custom Bike Contest 2018 is in zicht! Op zaterdag 29 september ben jij met jouw custom bike uitgenodigd om de top 3 – en veel meer – te bewonderen in dé zelfbouwtempel van Nederland >> Ironwood Custom Motorcycles!

Dit is de kans om een kijkje in de keuken te nemen bij een van Nederlands grootste bouwers, Arjan van den Boom. Heb je vrienden die ook gek zijn van zelfbouw, dan zijn zij ook van harte welkom!

Terwijl de driekoppige vakjury bestaande uit onder meer top zelfbouwers Arjan van den Boom en Roy Holtman zich buigt over de drie motoren, kun jij samen met alle andere zelfbouwers, onder het genot van een hapje en een drankje, genieten in het zelfbouwwalhalla met de nieuwste creaties van IWC! Na het jury beraad kun je ook met de jury in gesprek en hen hun hemden van het lijf vragen over zelfbouw !

Dit jaar staat in het teken van zelfbouwen. Wij starten een serie waarbij we zelfbouwmotoren en bouwers in de spotlight zetten. We geven tips & tricks, inspireren en dagen jou uit tot het bouwen van jouw droommotor.

KNMV Custom Bike Contest

De allereerste Custom Bike Contest is in volle gang en richting de ‘grande finale’ maken wij met veel plezier het volledige prijzenpakket bekend. Op de MOTORbeurs Utrecht had je al de kans om de hoofdprijs te zien. Naast eeuwige roem ontvangt de winnaar namelijk een volledige outfit van REV’IT! (jas, broek, schoenen en handschoenen!) en een gave jethelm van Arai. De nummer twee en drie laten we niet met lege handen naar huis gaan. Voor de tweede plek ligt een waardebon van Louis klaar, ter waarde van € 300,-. Maar dat is nog niet alles, want in de schuur mag ruimte gemaakt worden voor een Rothewald-gereedschapskist. Natuurlijk een perfecte prijs voor een zelfbouwer. De man of vrouw op positie drie krijgt een KNMV-rijtraining en op diezelfde dag schiet custom-fotograaf Mark Meisner gave platen van de meegebrachte motor.

Wil je de Custom Bike Contest op de voet volgen? Check dan de Facebook-pagina of het Instagram-kanaal van deze zelfbouw-competitie. Alle kanshebbers op deze mooie prijzen vind je trouwens hier. Enjoy, want er staan vette machines tussen!

KNMV meets Ironwood Custom Motorcycles

Voor deze zelfbouwserie werken we samen met Arjan van den Boom, oprichter van Ironwood Custom Motorcycles, één van Nederlands bekendste custombouwers. Zijn motoren worden wereldwijd verkocht. Meer zien:

Onze trotse sponsors van de KNMV Custom Bike Contest zijn:

 

De spelregels van de #KNMVCBC

  • De zelfbouwmotor moet werken, starten en rijden;
  • Hij moet straat legaal zijn, dus voldoen aan de eisen van de Nederlandse openbare weg (RDW);
  • Je motor moet door jou zelf zijn gebouwd of verbouwd. Daarbij maakt het niet uit of dit recent is gebeurd of in het verleden;
  • Merk, type of stijl maken niet uit, alles is welkom;
  • Bij de aanmelding stuur je foto’s van de motor mee zodat we jouw zelfbouwer ook daadwerkelijk kunnen zien.

Verloop KNMV Custom Bike Contest

De inschrijving loopt t/m 29 juni. Daarna volgt de stemmaand (van 16-juli – tot 13 augustus 12.00 uur ) waar iedereen online kan stemmen op de mooiste motor. De top 3 wordt uitgenodigd voor de finale waar een vakjury met daarin onder andere Arjan van den Boom van Ironwood Custom Motorcycles, de top 3 zal beoordelen en de uiteindelijke winnaar kiezen.

Alle deelnemers plaatsen we met foto’s in het deelnemersoverzicht op KNMV.nl/custombikecontest. De leukste verhalen of meest bijzondere ombouw geven we extra exposure.

Wat is zelfbouw?

Zelfbouw is met minimale middelen een motorfiets aanpassen naar eigen smaak. Onafhankelijk van gereedschap, kennis of werkplek. Lekker in je eigen tempo met twee handen een vervallen motorfiets aanpakken en dit in eigen stijl ombouwen naar een motor van je dromen.

Zelfbouw nieuws

Bekijk al het nieuws