KNMV
Custom Bike Contest

Laat je inspireren en schrijf jouw zelfbouw motor in voor de #KNMVCBC

KNMV Custom Bike Contest

Dit jaar staat in het teken van zelfbouw. Wij starten een serie waarbij we zelfbouwmotoren en bouwers in de spotlight zetten. We geven tips & tricks, inspireren en dagen jou uit tot het bouwen van jouw droommotor.

Op de MOTORbeurs Utrecht februari 2018 hebben we de KNMV Custom Bike Contest gelanceerd. Een wedstrijd om de mooiste zelfbouwmotor van Nederland te vinden. Heb jij een geweldige zelfbouwmotor staan, of ben je die aan het maken? Dan kun jij je opgeven voor de #KNMVCBC en strijden om mooie prijzen. Waaronder de hoofdprijs: een volledige urban REV’IT! motoroutfit inclusief schoenen, handschoenen met een Arai jethelm. Zo match jij met jouw motor en ga jij in stijl de weg op.

Meld je zelfbouwproject aan via het inschrijfformulier #KNMVCBC. Aanmelden kan t/m 29 juni 2018.

KNMV meets Ironwood Custom Motorcycles

Voor deze zelfbouwserie werken we samen met Arjan van den Boom, oprichter van Ironwood Custom Motorcycles, één van Nederlands bekendste custombouwers. Zijn motoren worden wereldwijd verkocht. Arjan zal met een van zijn laatste creaties op de beurs aanwezig zijn! Meer zien:

Onze trotse sponsors van de KNMV Custom Bike Contest zijn:

 

De spelregels van de #KNMVCBC

  • De zelfbouw motor moet werken, starten en rijden;
  • Hij moet straat legaal zijn, dus voldoen aan de eisen van de Nederlandse openbare weg (RDW);
  • Je motor moet door jou zelf zijn gebouwd of verbouwd. Daarbij maakt het niet uit of dit recent is gebeurd of in het verleden;
  • Merk, type of stijl maken niet uit, alles is welkom;
  • Bij de aanmelding stuur je foto’s van de motor mee zodat we jouw zelfbouwer ook daadwerkelijk kunnen zien.

Verloop KNMV Custom Bike Contest

De inschrijving loopt t/m 29 juni. Daarna volgt de stemmaand (van 16-juli – tot 13 augustus 12.00 uur ) waar iedereen online kan stemmen op de mooiste motor. De top 3 wordt uitgenodigd voor de finale waar een vakjury met daarin onder andere Arjan van den Boom van Ironwood Custom Motorcycles, de top 3 zal beoordelen en de uiteindelijke winnaar kiezen.

Alle deelnemers plaatsen we met foto’s in het deelnemersoverzicht op KNMV.nl/custombikecontest. De leukste verhalen of meest bijzondere ombouw geven we extra exposure.

Wat is zelfbouw?

Zelfbouw is met minimale middelen een motorfiets aanpassen naar eigen smaak. Onafhankelijk van gereedschap, kennis of werkplek. Lekker in je eigen tempo met twee handen een vervallen motorfiets aanpakken en dit in eigen stijl ombouwen naar een motor van je dromen.

Zelfbouw nieuws

Bekijk al het nieuws