KNMV Officialtoer

14 t/m 16 september 2018

Reisinformatie

Een weekeinde voor de officials van de KNMV. We starten deze keer weer eens ouderwets vanaf de camping de Rozenhof in zuid Limburg . Net na Slenaken steken we de Belgische grens over en komen in het eerste Belgische dorpje Planck. Niet dat je dit zult merken want het is een gehucht met ca. 120 inwoners. Na 80 kilometer kom je langs het circuit van Francorchamps. Na de eerste wereldoorlog zoekt ridder Jules de Thier, naar een locatie om de Coupe de La Meuse, een automobielwedstrijd die door de oorlog van 14-18 werd onderbroken, te laten heropleven. Aan het eind van een ontmoeting in het hôtel des Bruyères in Francorchamps, met baron Joseph de Crawhez (burgemeester van Spa) en automobielpiloot Henri Langlois van Ophem, wordt beslist dat de driehoek die gevormd wordt door de wegen 32, 23 en 440, die Spa-Francorchamps met Malmedy en Stavelot verbinden, een ideaal circuit vormen.

De eerste autowedstrijd staat geprogrammeerd in augustus 1921 en heeft een traject van 15,820 km lang. Jammer genoeg schrijft slechts één enkele piloot zich in. De wedstrijd wordt dus vervangen door een race van 23 motoren, die gewonnen wordt door de Norton 500cc van Hassal aan een gemiddelde van 90 km/u.

Een klein stukje door Luxemburg, terug naar België en dan de grens over naar Duitsland waar waar je aankomt in Fleringen bij hotel Schoos.

Zaterdag rijden we voor het grootste gedeelte van de dag door het schone Luxemburgse land. De route komt door diverse interessante Luxemburgse steden met vaak prachtige kastelen. De eerste 80 kilometer rijden we in de Eifelkreis Bitburg-Prüm in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts.

We toeren verder en komen door Diekirch. Geïnteresseerd in oorlogsverleden bezoek dan het  Nationaal Historisch Militair Museum welk met behulp van levensgrote dioramas de Slag in de Ardennen 1944-1945 weergeeft, een vreselijke periode voor Diekirch en omgeving. Een hapje eten is natuurlijk ook een goede mogelijkheid in Diekirch.

Deze reis is inclusief:

  • 3 dagen
  • 2x hotelovernachtingen
  • 2x diner en ontbijt
  • Alle dag routes op GPS
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Toeristenbelasting
  • Toeristische informatie
  • Gratis parkeren
  • Welkomstdrankje

Data en prijzen

Prijs op basis van 3 dagen            € 219,-

Duo                                                         € 219,-

Toeslag 1-persoonskamer            €   30,-

Ben jij een KNMV-official en wil je gezellig op pad met je collega officials? Deze reis brengt jullie door België, Luxemburg en Duitsland!