FIM Meritum 2018 – Kuldīga, Letland

Van 19 tot en met 22 july 2018 vindt de FIM Meritum 2018 plaats in het Letse Kuldīga. Meer informatie over deze toer lees je hieronder.

Informatie

Kuldīga is een stad in het westen van Letland met ongeveer 13.500 inwoners, gelegen in het landsdeel Koerland (Kurzeme) aan de Venta.

De belangrijkste bezienswaardigheid in Kuldīga is de Ventas rumba, een 240 meter brede natuurlijke waterval in de Venta, die ter plaatse als de breedste waterval in Europa wordt beschouwd. De hoogte is echter slechts één meter.

Het stadje zelf heeft een goed bewaard historisch (vooral 17de-eeuws) centrum en wordt wel het Venetië van Letland genoemd, vanwege de prominente rol van het riviertje de Alekšupīte. De stenen brug over de Venta dateert in zijn huidige vorm uit 1926. De voornaamste kerk van Kuldīga, de Sv. Katrīnas baznīca (Catharinakerk) is gewijd aan de heilige Catharina van Alexandrië, tevens de beschermheilige van het stadje. Zij is met haar rad ook afgebeeld op het wapen van de Kuldīga.

Van het vroegere kasteel resteren nog slechts fundamenten.

Kijk voor uitgebreide informatie op: http://fim-meritum2018.com/

Voor meer informatie en om je aan te melden voor het FIM Meritum 2018 moet je het door de organisator beschikbaar gestelde onderstaande formulieren invullen en sturen naar de KNMV. Dit kan per post: KNMV, afdeling Serviceteam, Postbus 650, 6800 AR  Arnhem of per mail naar toer@knmv.nl.