7-daagse
Dirty Roads

Ga mee op avontuur door de Alpen!

Krijg je direct de neiging om je motor te starten als we het hebben over de Parpaillon, de Sommeiller, de Maira Stura Kammstrasse of de Col du Tende? Dit is dé reis voor iedereen die regelmatig van de gebaande paden afgaat en dat wil doen in een van de mooiste regio’s die Europa rijk is. Beleef de mooiste onverharde en verharde passen die het grensgebied van Italië en Frankrijk rijk is en gebruik je allroad waar ie voor bedoeld is: genieten!

De ‘Dirty Roads’ neemt je mee naar de mooiste allroad wegen in de Franse Alpen. De routes zijn geschikt voor de zwaardere allroad motoren zonder speciale noppenbanden. Wel zijn allroad banden aan te raden. Van de rijders verwachten we een goede motorbeheersing met beginnende ervaring op het onverhard en met rijden in de bergen. De cursus VRO Allroad zou een erg goede voorbereiding zijn voor deze reis. Voor ervaren Allroad-rijders is deze reis ook geschikt.

Over onverharde wegen door het bergachtige grensgebied van Frankrijk en Italië. Ben jij klaar voor dit avontuur? Boek dan snel je plek voor deze 'Dirty Roads'!

We verzamelen op 2 september in het hotel in Briançon. Op maandag komen we lekker in het ritme via de  Colle delle Fenestre naar de Assietta Kammstrasse. Op dinsdag verplaatsen we via de Col D’Izoard naar het zuidoosten voor enkele dagen richting Isola2000 om een betere uitvalsbasis te hebben voor de Maira Stura en de Col du Tende. Op donderdag gaan we weer terug naar ons hotel in Briançon om onder meer de Parpaillon te rijden. Op zaterdagochtend volgt het laatste ontbijt waarna we de ‘Dirty Roads’ afsluiten. Gedurende de vijf dagen rijden we ongeveer 1300 km en is de hoogste pas 3000 meter.

Briançon ligt als op een na hoogste stad van Europa (1330m) perfect gelegen voor onze reis. Van hieruit kunnen we diverse allroadpistes perfect bereiken. Het 4-sterren Grand Hotel Principe is onze uitvalsbasis tijdens vier nachten. Goed uitgeruste kamers, een zeer uitgebreid ontbijt met de mogelijkheid je lunchpakket samen te stellen en zeer behulpzaam personeel geven ons alle gelegenheid om ook voor en na de rit te genieten!

Reisinformatie

Data 2 t/m 8 september 2018
Reisduur 7 dagen, 6 nachten
Geschatte reisafstand 1.300 kilometer
Prijs o.b.v. 2-persoonskamer € 429,- per persoon
Prijs o.b.v. kamer alleen € 509,- per persoon
Moeilijkheidsgraad  

Inbegrepen in de prijs:

  • Zes overnachtingen op basis van halfpension
  • Toeristenbelasting
  • Reisbegeleiding
  • GPS routebeschrijving
  • Welkomstdrankje
  • Parkeerkosten

Niet inbegrepen:

  • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50
  • Overige maaltijden, drankjes en uitgaven van persoonlijke aard
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
Over onverharde wegen door het bergachtige grensgebied van Frankrijk en Italië. Ben jij klaar voor dit avontuur? Boek dan snel je plek voor deze 'Dirty Roads'!