3-daagse
Openingstoer

In samenwerking met Horizon Motor Reizen

Natuurlijk is de Openingstoer is nog steeds de traditionele start van het seizoen. Maar omdat wij hem nu samen met Horizon Motor Reizen organiseren, is de toer in een nieuw jasje gestoken. Dit jaar trappen we af in het mooie Sauerland. Dit gebied heeft een afwisselend landschap met beboste hellingen, weidse vergezichten op schitterende valleien en fris geschoren weides. Motorrijders worden er op hun wenken bediend met ruime bochten, smalle haarspelden en steile hellingen.

Via de Eifel naar het Sauerland

De tour begint op vrijdagochtend. Je start je motor en rijdt individueel een prachtige toeristische route naar het gezellige familiehotel Hesbornerkuckuck, dat in de buurt van Winterberg ligt. Er is dit keer geen vast startpunt waar iedereen verzamelt, zoals dat andere jaren wel het geval was. Voor de heenreis kun je kiezen uit twee verschillende routes, die niet voor elkaar onderdoen. De 1e route start bij Nijmegen en loopt ten noorden van het Ruhrgebied. Je rijdt een kleine 270 km over mooie, rustige wegen richting Winterberg. Bij de andere route rij je onder het Ruhrgebied door. Je start in Simpelveld waar je binnendoor door de Eifel rijdt. Na ongeveer 335 km kom je bij het hotel aan, waar je je motor op het eigen terrein kunt stallen.

De reisbegeleiding van de KNMV en Horizon Motor Reizen wacht je daar op. Je krijgt de sleutel van je kamer en kan even later op het terras van een lekker drankje genieten. Naast het terras is er een bar, minigolf, tennisbaan, binnenzwembad en wellness. Rond 19.00 uur staat er een heerlijk diner voor je klaar. ‘s Avonds wordt het ongetwijfeld gezellig in de bar.

Heb je zin om samen met KNMV en Horizon Motor Reizen op avontuur te gaan door de Eifel en het Sauerland? Boek dan snel jouw plekje in onze Openingstoer.

Genieten van kleine weggetjes, natuur en vergezichten

Na een uitgebreid ontbijt staat er voor de 2e dag een heerlijke route op het programma waarmee je een goed beeld krijgt van het prachtige, afwisselende Sauerland. Het ene moment rij je over kleine bergwegen door donkere bossen om daarna ineens een schitterend uitzicht te hebben over weiden en graan- en maisvelden. Sauerland is bekend om zijn vele stuwmeren. De wegen die om die meren zijn gelegd, lijken wel voor ons gemaakt te zijn: over het strakke asfalt volgt de ene na de andere bocht. Dat wordt dus volop genieten!

De dagroute heeft een gemiddelde lengte van ongeveer 225 km. Deze korte route is ook voor wat minder ervaren motorrijders goed te doen. Wil je graag wat langer in het zadel blijven zitten, dan kun je de lange dagroute rijden.

De terugrijroute richting Nederland

Op de laatste dag van deze tour neem je na het ontbijt afscheid van je reisgenoten. Voor de terugreis kun je opnieuw uit 2 bestemmingen kiezen: de omgeving van Nijmegen of richting Venlo.

Reisinformatie

Data 6 t/m 8 april 2018
Reisduur 3 dagen, 2 nachten
Geschatte reisafstand 700 kilometer
Prijs o.b.v. 2-persoonskamer € 199,–
Prijs o.b.v. kamer alleen € 258,-
Moeilijkheidsgraad  
Heb je zin om samen met KNMV en Horizon Motor Reizen op avontuur te gaan door de Eifel en het Sauerland? Boek dan snel jouw plekje in onze Openingstoer.