3-daagse luxe
Luxemburg reis

Laat je tussen het toeren door verwennen in een majestueus kasteel.

Luxemburg is lekker dichtbij Nederland en toch is het totaal anders, iets bochtiger zeg maar. En om het bijzonder te maken, nou eens een heerlijk luxe toer in zo’n mooi kasteel waar we altijd maar voorbij rijden. Het Chateau d’Urspelt, een echt juweel van het natuurpark van de Our, ligt in het Noorden van het Groothertogdom Luxemburg. Het majestueuze kasteel bevindt zich op een boogscheut van het beroemde middeleeuwse stadje Clervaux.

Omdat de route door België niet de meest aangename manier is om in Luxemburg te komen, is gekozen om de heen- en terugreis via de Eifel te rijden. Op die manier hebben we het beste van drie werelden: super hotel, mooie routes door de Eifel en een mooie route in Luxemburg. De routes zijn gevarieerd in het soort wegen, smaller, breder, maar altijd bochtig! We verzamelen niet al te vroeg op de vrijdag nabij Aken en vertrekken dan in kleine groepjes naar ons hotel bij Clervaux.

Rustige en afwisselende wegen met prachtige vergezichten

We komen door veel bekende plaatsjes zoals Wiltz, Vianden, Clervaux, Esch-sur-Sure, en we rijden door steeds wisselend landschap. Dichte bossen, over landvlaktes, langs riviertjes en een enkele grotere stad. Vooral de moeite waard is het kasteel van Vianden. Je kunt dit bezichtigen maar we stoppen bij een uitzichtpunt waar je het in al z’n glorie kunt zien liggen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest dit kasteel ingenomen worden door de geallieerde troepen. Het plan dat ze daarvoor hadden gemaakt hangt op het uitzichtpunt in een vitrine.

Een heerlijk stuurweekend met vooral ook veel minder bekende wegen zodat we de grote groepen motorrijders niet veel tegen zullen komen. Deze toer is bedoeld voor mensen die goed vertrouwd zijn met hun motor in rijden van haarspelden, bochtige wegen en redelijk lange dag afstanden, al wordt voor deze laatste steeds ook een alternatief geboden.

Ben jij toe aan het vooruitzicht van een paar dagen heerlijk motorrijden en overnachtingen in een prachtig kasteel? Reserveer dan snel je plek!

Chateau d’Urspelt

We overnachten in Hotel Chateau d’Urspelt, een 18e-eeuwse kasteel gelegen in het mooie Clervaux. Het biedt een klassieke en stijlvolle setting voor ons verblijf in Luxemburg met fraaie suites en kamers. Dit indrukwekkende verblijf is tevens een nationaal monument.

Kortom, laat je heerlijk verwennen in ons luxe hotel, laat je verrassen door de afwisselende routes, en geniet samen met andere enthousiastelingen met volle teugen van een weekend motorrijden zoals de KNMV je dit graag wil laten beleven.

Reisinformatie

Data 27 t/m 29 juli 2018
Reisduur 3 dagen
Startplaats Aken (Duitsland)
Geschatte reisafstand 900 kilometer
Prijs o.b.v. 2-persoonskamer € 379,- per persoon
Moeilijkheidsgraad  

Inbegrepen in de prijs:

  • Twee overnachtingen op basis van halfpension indien niet anders vermeld
  • Toeristenbelasting
  • Reisbegeleiding
  • GPS routebeschrijving
  • Welkomstdrankje
  • Parkeerkosten

Niet inbegrepen:

  • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50
  • Overige maaltijden, drankjes en uitgaven van persoonlijke aard
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
Ben jij toe aan het vooruitzicht van een paar dagen heerlijk motorrijden en overnachtingen in een prachtig kasteel? Reserveer dan snel je plek!