15-daagse rondreis
door Marokko II

Met KNMV en Horizon Motor Reizen op avontuur.

Marokko staat bekend om zijn sappige sinaasappels, kleurige tapijten, witte stranden en sprookjesachtige sfeer. De afgelopen jaren heeft dit Noord-Afrikaanse land zich snel gemoderniseerd en is er ook flink in de infrastructuur geïnvesteerd. Dat maakt Marokko nu ook toegankelijk voor motorrijders en daar haken wij graag op in. Deze unieke rondreis brengt je onder meer de vier Koningssteden Fes, Marrakech, Meknes en Rabat. Je reist door het binnenland en langs de kust en komt uiteraard ook in Casablanca.

Je reis begint met de vlucht naar Malaga

Die is inclusief het transport van je motor. Vanuit Malaga rij je de 1e dag naar Algeciras. Daar pak je de boot naar het Afrikaanse vasteland. Na de douaneformaliteiten kun je kennismaken met de populaire havenstad Tanger. Die heeft een geheel eigen cultuur met een mix van Arabische, Afrikaanse en Zuid-Europese invloeden. Via de oude Romeinse garnizoensplaats Lixus en de Hassantoren in Rabat toer je langs de kust naar Casablanca, dat bekendstaat om zijn witte gebouwen. Hier blijf  je een dag. Je kunt de havenstad met de imposante Hassan II-moskee bekijken, een terrasje aan de boulevard  pakken, een motorrit naar het binnenland maken of andere delen van de stad verkennen.

Je volgt de Atlantische kust zuidwaarts…

…en rijdt via de keramiekstad Safi naar de sfeervolle mediterrane badplaats Agadir. Dat heeft een breed zandstrand en souk (markt). Hierna trek je het binnenland in. Rijdend over de bergpassen van het Atlasgebergte richting Marrakech kom je langs Ouarzazate en de nabijgelegen middeleeuwse verstevigde Berberse stad Aït Ben Haddou, die op de werelderfgoedlijst staat. Sommige plekken van deze stad kunnen je bekend voorkomen, omdat hier verschillende bekende films zijn opgenomen. Denk aan Game of Thrones, The Mummy en The Living Daylights. In Marrakech blijf je een dag om de vele paleizen, moskeeën en oude medina (ommuurde stad) te zien. Een aanrader is het drukke en kleurrijke Djemma el Fna-plein met slangenbezweerders, waarzeggers en acrobaten. Of maak je wellicht liever een motorrit in de bergen?

Nu boeken

Wil jij je te laten betoveren tijdens deze reis langs de Marokkaanse Koningssteden? Boek dan snel deze reis!

Boek Marokko reis II

In twee dagen naar Fes

Tussentijds overnacht je in Khenifra dat midden in het Hoge Atlasgebergte ligt. Onderweg rij je langs Mischliffen (een skigebied!) en kun je Meknes en de ruïnes van de Romeinse nederzetting Volubilis bezoeken. Als je in Fes bent, is het leuk om de authentieke Arabische sfeer te proeven. Bijvoorbeeld in de nauwe steegjes van de historische medina, bij de verfbaden van de leerlooierijen of bij de uitgestalde waren op de bazaar. Vanuit Fes rij je naar Melilla waar je in de avond de nachtferry oprijdt voor de oversteek van de Middellandse zee naar Algeciras. De laatste dag rij je terug naar het vliegveld in Malaga. Hier kun je je motor inleveren voor transport en vlieg je weer terug naar Nederland of België.

Voor deze reis, die we in samenwerking met Horizon Motor Reizen organiseren, hebben we uitstekende hotels voor je gereserveerd. Ze hebben een gunstige ligging en veilige parkeerplaatsen. De ritten zijn over verharde wegen gepland, die voor het leeuwendeel in goede staat zijn. We bieden deze reis speciaal in het voorjaar aan. Dan is het in Marokko over het algemeen aangenaam warm.

Voor een bezoek aan Marokko worden vaccinaties aangeraden. Neem hierover contact op met de plaatselijke GGD.

Reisinformatie

Data 22 okt t/m 5 nov
Reisduur 15 dagen
Geschatte reisafstand 700 kilometer
Prijs o.b.v. 2-persoonskamer € 2.499,-
Prijs duopassagier € 2.049,-
Toeslag voor 1-persoonskamer € 499,- per persoon
Moeilijkheidsgraad