Overzicht Motocrosscompetities

Motocross is de meest populaire tak van motorsport in Nederland. Dankzij de vele coureurs en de inzet van honderden vrijwilligers die motocross in Nederland mogelijk maken hebben we een flink aantal motocross-competities op verschillende niveaus. Hieronder vind je een overzicht van de competities die we als KNMV organiseren.

Dutch Masters of Motocross

De Dutch Masters of Motocross is de sterkste motocross competitie in Nederland. Alleen de beste coureurs uit het ONK Motocross mogen het in deze competitie opnemen tegen de beste motocrossers van de wereld.

Meer informatie

ONK Sidecar en Quad Masters

Het ONK Sidecar en Quad Masters is dé plek voor de zijspan- en quadtoppers om het op Nederlandse bodem tegen elkaar opnemen. Een sterke competitie met zowel nationale als internationale deelname.

NK Motocross

Motocrossers die met veel plezier wedstrijden willen rijden, kunnen in het NK Motocross rekenen op een uitgebreide en afwisselende kalender met spannende wedstrijden. Vanuit hier kunnen ze bijvoorbeeld doorstromen naar de Dutch Masters of Motocross.

NK & Cup Zijspan en Quads

Het NK & de Cup Zijspan en Quads zijn laagdrempelige competities die de mogelijkheid bied om door te groeien tot het niveau van de ONK's.

DMX

De districten van de KNMV organiseren hun eigen regionale motocross-competitie waaraan coureurs met een Basis Sportlicentie kunnen deelnemen. Een laagdrempelige competitie met leuke wedstrijden.

Meer informatie

Brommercross

Veel grote namen uit het verleden van de motocross zijn ooit begonnen met een brommer. Het ONK Brommercross is een laagdrempelige en relatief goedkope manier om zelf aan de start van een echte crosswedstrijd te staan. En wie wil dat nou niet?

Meer informatie

Het laatste Motocross nieuws

Bekijk al het nieuws