Wat is ‘LIVE LIKE A PRO’?

LIVE LIKE A PRO crosser

De Motocross of Nations is meer dan alleen een spectaculair topsportevenement, de eerste ‘MXoN’ in 15 jaar op Nederlandse bodem wordt ook benut om een maatschappelijke ‘impact’ te genereren. Met ‘LIVE LIKE A PRO’ wordt door coureurs, monteurs, organisatoren en docenten ingespeeld op de specifieke doelgroepen ‘jonge motocrossers’ , ‘techniekstudenten’ en ‘bestuurders en overheden’.  Middels activiteiten op scholen, bij clubs én tijdens het evenement op het TT Circuit Assen draagt het maatschappelijk programma van de MXoN bij aan een gezonde leefstijl, aantrekkelijk techniekonderwijs en een meer veilige en duurzame motorcross.

Een professionele motocrosser die deelneemt aan de MXoN is een op en top ‘professional’ die leeft voor zijn sport. Om hem of haar heen staat een professioneel team dat aandacht heeft voor training, fitheid, voeding, maar ook marketing en pr. Ook een topmonteur is natuurlijk een doorslaggevende factor. LIVE LIKE A PRO benadrukt deze facetten van de sport met de volgende deelprogramma’s:

  • MXoN DC Fit: MBO-studenten van het Drenthe College TT Instituut ervaren hoe het is om te trainen als een professionele motocrosser. Zij worden uitgedaagd op het gebied van voeding en bewegen.
  • MXoN Techniek = Teamsport: MBO-studenten motorfietstechniek van het Drenthe College TT Instituut worden meegenomen in de belevingswereld van een professionele motorcrossmonteur door middel van een lesprogramma, waarbij de meest gemotiveerde studenten meelopen met een team tijdens de Motocross of Nations.
  • MXoN Academy: Clubprogramma on tour bij motorcrossclubs door heel Nederland met een finale tijdens de Motocross of Nations. Martin van Genderen en Jan Postema gaan aan de slag met de nieuwe generatie talenten op het gebied van training, voeding, leefstijl, maar ook veiligheid en respect.
  • MXoN Scholentour: De tour reist langt MBO techniekopleidingen in Nederland met een finale tijdens de Motocross of Nations. Leerlingen nemen deel aan Esports-, trainings- en sleutelcompetities.
  • MXoN Symposium: in het weekend van de Motocross of Nations worden tijdens een symposium de laatste ontwikkelingen gedeeld op het gebied van veiligheid, duurzaamheid, en innovatie gedeeld met belanghebbende motorcrossclubs, -bonden en overheden.

Het maatschappelijk activatieprogramma LIVE LIKE A PRO is ontwikkeld door Stichting MXGP Assen, SportDrenthe en Team TOC in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Provincie Drenthe, Gemeente Assen, de KNMV, MXGP Academy, Drenthe College en de Hanzehogeschool Groningen.

Volg #LIVELIKEAPRO om op de hoogte te blijven van alle activiteiten binnen de programma-onderdelen. En check de ‘LIVE LIKE A PRO’-pagina voor alle toffe video’s en meer!

LIVE LIKE A PRO motortechniek

 

Live Like a Pro

#LIVELIKEAPRO