MXoN Academy: trainen als een MX Professional!

De motorcrosssport is een echte familiesport waarbij clubs een belangrijke sociale terugvalbasis vormen, vaders en moeders trainen hun kinderen van jongs af aan op eigen terrein of op de beperkt open zijnde circuits. De Regionale Training Centra (RTC) zijn landelijk in opkomst waarbij men steeds professioneler traint en leeft.

Trainen naast de motor is namelijk net zo belangrijk als op de motor. Een ijzersterke conditie, kracht, controle en voeding zijn onontbeerlijke onderdelen van de training van een top motocrosser. Daarom is er binnen LIVE LIKE A PRO een trainingsprogramma opgezet dat in gaat op de onderwerpen: voeding, conditie, communicatie met jeugdige crosser en krachttraining. Dit programma wordt aangeboden aan huidige jeugdige crossers en hun ouders op vijf Nederlandse clubs. Een geselecteerd gezelschap zal als vervolg op de club trainingsdagen deelnemen aan een trainingsprogramma tijdens de MXoN.

MXoN Academy heeft verband met de wens van de MXGP Academy en de KNMV voor het bekender maken van de regionale trainingscentra (RTC’s) en het meegeven van kennis betreffende gezonde leefstijl en motorcross training aan jeugdige crossers en hun ouders.