Live Like a Pro

Maatschappelijk programma Motocross of Nations 2019

‘LIVE LIKE A PRO’ is het maatschappelijk activatieprogramma van de Motocross of Nations (28 & 29 September op het TT Circuit). Het draagt bij aan een gezonde levensstijl, aantrekkelijk techniekonderwijs en een veiligere en duurzamere motorcross. ‘LIVE LIKE A PRO’ is ontwikkeld door Stichting MXGP Assen, SportDrenthe en Team TOC in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Provincie Drenthe, Gemeente Assen, Drenthe College, Hanzehogeschool Groningen, MXGP Academy en de KNMV.

Op deze pagina vind je alle informatie over het programma én toffe video’s van MX-talenten, professionals, trainers, etc. Laat je door hen inspireren! En volg #LIVELIKEAPRO op social om nog meer te beleven!

Live Like a Pro

#livelikeapro

 

Alles over 'LIVE LIKE A PRO'

Topsport, techniek, gezondheid, duurzaamheid... Lees hier alles over 'LIVE LIKE A PRO' en waar we voor staan!

Lees meer

LIVE LIKE A PRO - Video's

Talenten, toppers, een monteur, trainer... Wie het wil maken in de motocross moet er keihard voor gaan. Laat je inspireren door onze MX-pro's.

Check de video's

MXoN Academy

De Regionale Training Centra (RTC) zijn landelijk in opkomst waarbij men steeds professioneler traint en leeft.

Lees meer

Techniek = Teamsport

Technische kennis is uitermate belangrijk voor de prestatie van de motocrosser, dit maakt de motorcross een echte teamsport, want zonder technicus is de rijder nergens.

Lees meer

MXoN DC Fit

MXoN DC Fit speelt in op het beleid van het TT-instituut om hun studenten het belang van een gezonde leefstijl mee te geven. Hierbij is er tevens verband gezocht met twee kernsporten van provincie Drenthe: de wielersport en de motorsport.

Lees meer

MXoN Symposium Duurzaamheid

We hebben allemaal baat bij goed gereguleerd crossen op het gebied van veiligheid, overlast, innovatie (e-crossen), milieu (biodiversiteit), wild-crossen en relatie tussen club en omgeving. Het MXoN Symposium op 27 september in Assen inspireert door workshops, gastsprekers, demonstraties en tips over bovenstaande onderwerpen.

Lees meer

E-sports Scholentour

Traditionele media zijn niet altijd een effectief middel voor communicatie met jongeren. Daarom focussen we ons binnen de scholentour daar waar de jeugd zich massaal bevindt: games.

Lees meer