The Ultimate Lap

 

KNMV op zoek naar het Dutch eMotoGP Team!

18 juli 2018

Koen ‘Koenz’ Schobbers met KNMV Dutch Esports Team op jacht naar WK-titel eMotoGP

Topgamer Koen Schobbers (gamenaam ‘Koenz’) is door de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging benoemd tot coach van het KNMV Dutch Esports Team. De 25-jarige esporter uit Amsterdam, de enige virtuele sporter met topsportstatus, gaat de rijders van het virtuele raceteam van de motorbond helpen om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap eMotoGP, eind dit jaar in Valencia.
Het KNMV Dutch Esports Team is uniek in de topsportwereld. De KNMV is de eerste officiële motorsportbond ter wereld(!) met een eigen gaming-team. Twee racegame-talenten die zich eind juni tijdens de TT Assen kwalificeerden – Melvin van Wessel (22, Winterswijk) en Kees Teeuwen (26, Zeist) – gaan vanaf half juli namens Nederland op jacht naar de wereldtitel. Coach ‘Koenz’ Schobbers begeleidt ze daarbij, en is tevens ambassadeur van het ambitieuze nieuwe KNMV e-raceteam.

Virtuele versie van echte MotoGP

Het KNMV Dutch Esports Team heeft als doel een plek te veroveren in het WK eMotoGP 2018. Dit is een egaming-competitie op initiatief van Dorna, de internationale rechtenhouder van de officiële MotoGP, de ‘Formule 1’ van de motorsport. Vorig jaar organiseerde Dorna voor het eerst een virtuele variant van het echte MotoGP-kampioenschap, gespeeld met het gelijknamige computerspel. Dat inspireerde de KNMV begin dit jaar tot een zoektocht naar Nederlandse topgamers. Via een wervingscampagne ‘The Ultimate Lap’ bereikte de bond daarmee bijna 500 talentvolle gamers die een plek wilden veroveren in het eerste KNMV Dutch Esports Team, waarbij Van Wessel en Teeuwen zich als besten kwalificeerden.

Grote naam in esports

De kersverse coach en esporter Schobbers gaat ze daarbij helpen. ‘Koenz’ is in het dagelijkse leven student Geneeskunde, maar is vooral ook een grote naam in esports: hij is onder meer manager van het beste Rocket League-team van de Benelux, Brash Esports, is presentator van Inside Esports bij Esport House 010 op FOX-Sports en sinds kort vaste gast bij NOS Langs de Lijn.
Voor het KNMV Dutch Esports Team begeleidt hij Van Wessel en Teeuwen op meerdere vlakken. Hij maakt ze beter wegwijs in de wereld van esports en helpt ze bij het verbeteren van hun prestaties. Daarnaast geeft hij ze ook mentale coaching en (social) mediatraining.

Hard aan de bak

De rijders en hun coach mogen binnenkort hard aan de bak. Op 18 juli beginnen de kwalificaties voor het MotoGP eSport Championship 2018. In de komende maanden zijn er acht momenten waarop gamers wereldwijd zich kunnen kwalificeren via online challenges. De snelste van ieder platform (pc, Xbox One en PlayStation 4) stroomt door naar de halve finales, die live op locatie worden gehouden in de Verenigde Staten en in Spanje. De eracers die zich daar kwalificeren, plaatsen zich voor het MotoGP eSport Championship 2018, op 16 november in het Spaanse Valencia.

Optimaal begeleiden

Patrice Assendelft, directeur van de KNMV, is trots op de nieuwe stap die de bond zet in de wereld van esports: ‘Bij de lancering van The Ultimate Lap kregen we al veel positieve reacties van jonge motorfans. Waar esports voor ons een nieuw en spannend domein is, vinden jongeren het een logische uitbreiding van ons aanbod. Samen met Koen gaan wij onze beide esporters optimaal begeleiden in aanloop naar de WK-kwalificaties. Het zou fantastisch zijn als deze jongens zich namens Nederland weten te plaatsen voor het wereldkampioenschap eMotoGP in Valencia.’

Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen van het team, volg ons dan via Twitter, Facebook en/of Twitch.

29 juni 2018

KNMV-gamers gaan voor wereldtitel MOTOGP

Nog voor het TT-spektakel dit weekend echt losbarst in Assen, heeft de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging haar eerste primeur al binnen. De bond voegt Kees Teeuwen en Melvin van Wessel als eerste twee gamers toe aan het KNMV Dutch eSports Team. Namens de bond nemen zij vanaf juli deel aan de WK kwalificaties

Dorna, de internationale rechtenhouder van de MotoGP, organiseerde vorig jaar voor de eerste keer een wereldkampioenschap eSports. De KNMV startte in maart een zoektocht naar eigen topgamers. Via de wervingscampagne The Ultimate Lap kregen Nederlandse gamers de kans om zich in het KNMV Dutch eSports Team te racen, om kans te maken op plaatsing voor het wereldkampioenschap eMotoGP medio november in Valencia. In drie maanden tijd deden bijna 500 gamers een poging zich hiervoor te plaatsen.

De snelste 12 gamers werden uitgenodigd voor de scoutingsdag in Assen. Daar gingen zij nog één keer de strijd met elkaar aan, met als ultieme hoofdprijs een plek in de selectie voor het KNMV Dutch eSports Team. Met snelle tijden en goede beoordelingen van de scouts wisten Kees Teeuwen (26, Zeist) en Melvin van Wessel (22, Winterswijk) zich te plaatsen, en mochten zij als eerste gamers in de geschiedenis het eSports shirt van de KNMV aantrekken.

Positieve reacties

Patrice Assendelft, directeur van de KNMV, is trots op de nieuwe stap in eSports: ‘Bij de lancering van The Ultimate Lap kregen we al veel positieve reacties van jonge motorfans. Waar eSports voor ons een nieuw en spannend domein is, vinden jongeren het een hele logische uitbreiding van ons aanbod. Wij gaan Kees en Melvin optimaal begeleiden in aanloop naar de WK-kwalificaties. Het zou fantastisch zijn als een van deze gamers zich namens Nederland weet te plaatsen voor het wereldkampioenschap in Valencia.’

Melvin van Wessel kwam met de snelste tijd richting de Scoutingdag en maakte die favorietenrol ook waar met zijn selectie voor het KNMV Dutch eSports Team. ‘Ik was vooraf behoorlijk zenuwachtig, maar ik ben blij dat ik uiteindelijk geselecteerd ben. Deze kans grijp ik met beide handen aan, want dit kan voor mij een mooie stap zijn richting de grote eSports-wereld.’

‘Ik zie mezelf niet echt als een gamer en speel alleen MotoGP’, geeft Kees Teeuwen, de andere winnaar, aan. ‘Ik had een goede tijd in de kwalificaties neergezet, dus ik wist dat er een goede kans was om in de selectie terecht te komen. Melvin is nog wel een stuk sneller, dus zie mezelf als de tweede rijder van het team. Dat vind ik ook niet erg, want het motiveert me om nog harder te gaan.’

MotoGP eSport Championship

Half juli beginnen de kwalificaties voor het MotoGP eSport Championship 2018, georganiseerd door MotoGP-organisator Dorna. De komende maanden zijn er acht momenten waarop gamers wereldwijd zich kunnen kwalificeren via online challenges. De snelste gamers plaatsen zich voor het MotoGP eSport Championship 2018, in november in Valencia.

KNMV op zoek naar het Dutch eMotoGP Team!

Kwalificeer je via The Ultimate Lap

Als eerste Nederlandse sportbond gaat de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) op zoek naar een eigen esports team, het Dutch eMotoGP Team.

De eerste ‘echte’ MotoGP race van 2018 staat aankomende zondag pas gepland, maar vanaf vandaag start de KNMV de zoektocht naar haar eigen esports team. Via de The Ultimate Lap kunnen motorsportfans en gamers zich kwalificeren door hun snelste rondetijd neer te zetten in de MotoGP game.

Het Dutch eMotoGP Team zal vervolgens onder professionele begeleiding klaar worden gestoomd voor het wereldkampioenschap eMotoGP, dat later dit jaar zal plaatsvinden.

“Wij zijn er trots op dat we als eerste sportbond in Nederland met dit nieuwe gaming concept komen. Op deze manier bereiken we de nieuwe, jongere generatie en maken we ze enthousiast voor deze nieuwe tak van motorsport, aldus Patrice Assendelft, directeur van de KNMV.

Race de snelste ronde op diverse evenementen

In de komende weken zijn er meerdere evenementen waar je terecht kunt voor The Ultimate Lap. De snelste rijders nodigen we uit voor een scoutingdag, die in de week voorafgaand aan de TT op het gelijknamige circuit in Assen wordt gehouden. Daar bepalen we de uiteindelijke selectie van het eerste Dutch eMotoGP Team.

Kwalificeren voor de scoutingdag is mogelijk op:
-24 juni: Italiaanse motordag in Diepenveen