Kennisbank


Laatst bewerkt op: 24 januari, 2018

Winterbanden

Zijn winterbanden aan te raden voor motoren en hoe zit het met de winterbandenplicht in veel buitenlandse landen, geldt die ook voor motorrijders?

In Nederland kennen we nog geen verplichting van winterbanden op de motor. Anders dus dan bij onze buren in Duitsland. Mocht je daar met de motor willen rijden, dan dien je ook als motorrijder over winterbanden te beschikken. Deze banden zijn echter maar beperkt beschikbaar en worden vooral voor allroad- en offroadmodellen gefabriceerd.

Geen winterbandenplicht voor motorrijders

Als het aan de KNMV ligt dan komt er geen winterbandenplicht voor motorrijders in Nederland. Wij zijn in de basis van mening dat op het moment winterbanden echt nodig worden, je bewust een keuze moet maken om wel of niet op de motor te stappen. Ben jij die bikkel die in de winter doorrijdt, dan is het wel zo dat winterbanden onder de 7 graden door de zachtere compound (samenstelling van de band) meer grip bieden. Let op dat een M&S band geen echte winterband is. Vaak heeft deze band een grover profiel om meer grip in modder e.d. omstandigheden te hebben. Het teken M&S zegt dus niets over de hardheid van het rubber. Winterbanden kun je herkennen aan het driehoekteken met sneeuwvlokjes.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem dan gerust contact met ons op. Heb je een dringende vraag? Dan kun je ons op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur bellen via 026 – 35 28 510.