Kennisbank


Laatst bewerkt op: 17 juli, 2019

Medische keuring

In en aantal gevallen is een medische keuring verplicht.

Wanneer is een medische keuring verplicht?

Een medische keuring via een Sport Medisch Adviescentrum (SMA) is alleen verplicht voor coureurs die een EK- of WK-(dag)licentie willen aanvragen. Voor alle andere coureurs is een compleet ingevulde medische verklaring via Mijn KNMV voldoende.

Uiteraard kan het best interessant zijn om een SMA-keuring te ondergaan, al is het alleen maar om jouw gezondheid en belastbaarheid met enige regelmaat te controleren.

Medische keuring vaak vergoed door zorgverzekeraar

Een keuring kun je te laten verrichten bij een Sport Medisch Adviescentrum (SMA) of bij één van de KNMV-keuringsartsen. Op de licentieaanvraagpagina vind je de lijst met keuringsinstanties. Je kunt niet altijd meteen terecht dus zorg ervoor dat je tijdig een afspraak maakt, zodat de keuring op tijd binnen is als je een internationale licentie wil aanvragen.

De prijzen voor een medische keuring verschillen per keuringsinstantie en lopen uiteen van € 85,- tot €170,-. Informeer vooraf naar de prijs bij de keuringsinstantie zodat je niet voor een verrassing komt te staan; een basiskeuring is voldoende.

De keuringsinstantie dient gebruik te maken van het KNMV-keuringsformulier, de meeste instanties hebben deze formulieren op voorraad. Op www.sportzorg.nl is informatie te vinden over de vergoedingen per verzekering.

Klik hier om naar de licentieaanvraagpagina te gaan.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem dan gerust contact met ons op. Heb je een dringende vraag? Dan kun je ons op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur bellen via 026 – 35 28 510.