Kennisbank


Laatst bewerkt op: 17 juli, 2019

Detectielus en motorrijders

Het komt regelmatig voor dat verkeerslichten niet (direct) reageren op motorrijders. De zogenaamde detectielus herkent ons als motorrijder niet (goed). Dat kan heel frustrerend zijn als er geen verkeer op het kruispunt is en je eigenlijk op niemand staat te wachten.

Hoe komt dit? 

De meeste detectielussen zijn ingeregeld dat ze zelfs fietsen of (brom)scooters kunnen herkennen. Helaas gebeurt het dat de afstemming daar niet op is ingeregeld en dat ook motorrijders niet herkend worden. Over de lussen heen slingeren of erop staan is in dat geval ook niet (altijd) voldoende.

Hoe op te lossen?

Helaas is deze afstemming niet door ons te regelen. Wat we je kunnen adviseren is om contact op te nemen met de gemeente waar dit in afspeelt. Je kunt dit vaak – relatief snel – doen via een contact formulier. Iedere gemeente heeft wel een contactformulier waar je deze ‘Melding openbare ruimte’ kunt aangeven. Probeer hierbij zo concreet mogelijk te zijn, dus eventueel met een straatnaam en mogelijk ook een foto van de situatie. Hoe concreter je bent, des te sneller de gemeente ermee aan de slag kunt.

Kom je er niet uit met de gemeente, laat het ons dan weten.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem dan gerust contact met ons op. Heb je een dringende vraag? Dan kun je ons op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur bellen via 026 – 35 28 510.