WK Langbaan Solo Eenrum / INT Zijspannen

Datum

19/08/2018

Plaats

Eenrum

Niveau

Internationaal

Provincie

Groningen

lat

53.363156096944

long

6.459805663333

Startplaats

Eenrum

Naam kort

WK Langbaan Solo

Postcode

9967

Romano Hummel voert het veld aan in Mühldorf. Foto: Ubbo Bandy

Nederlandse helden aan de start van WK Langbaan in Eenrum

Op zondag 19 augustus wordt er op de langbaan in Eenrum wederom een Grand Prix om het Wereldkampioenschap Langbaan verreden. De wereldmotorbond FIM heeft de Motorclub Eenrum & Omstreken gevraagd om wederom een Grand Prix te organiseren om het wereldkampioenschap Langbaan Solo 2018. Met de gehele wereld top aan de start, en onze Nederlandse helden, beloofd het zondag 19 augustus 2018 voor de achtste keer een waar spektakel te worden. Eenrum is daarmee in 2018 de 4e in de totale serie van 5 GP ’s in deze spectaculaire motorsport-discipline.

Tijdens de Grand Prix staan in ieder geval Theo Pijper en Romano Hummel aan de start, er wordt nog een wild card vergeven aan een derde nationale coureur.

‘Droombaan’ Eenrum: één van de mooiste in Europa

De 625-meter lange baan van Eenrum wordt door velen geroemd om zijn mooie ruime, oplopende bochten en de hoge snelheden die gehaald worden en kreeg al snel na de aanleg in 1957 de bijnaam ‘Droombaan.’

De snelheid van de coureurs kan oplopen tot boven de 160 km/uur. Als je bedenkt dat een grasbaanmotor (een ‘special’) geen remmen heeft en de coureurs schouder aan schouder driften in de bochten en rakelings langs de boarding racen, zul je begrijpen dat deze mannen en heel groot hart moeten hebben. Veel coureurs zijn zeer aan elkaar gewaagd en de grote Eenrumer grasbaan laat veel ruimte voor inhalen, het rijden van verschillende ‘lijnen’ en dus prachtige duels, niet zelden duiken de zes coureurs met snelheden tot ruim boven de 100 km/u samen de bocht in.

De lengte, breedte en de vlakke en (bij goede weersomstandigheden) keiharde ondergrond van het Eenrumer ovaal en met name de ruime, vloeiende bochten maken het voor de coureurs mogelijk om het gas er vrijwel continu helemaal op te houden en in om in strakke en vloeiende ‘speedway’-stijl de bochten in te snijden. Deze sport bevat alle elementen die een boeiende sport nodig heeft: enorme snelheden, veel durf, techniek, tactiek, conditie, kracht en de coureurs moeten zeker ook mentaal zeer sterk zijn.

Voor het publiek is het altijd een geweldig spektakel. De races zijn altijd van zeer dichtbij goed te volgen, het mooie geluid van de motoren en de geur van methanol maken dit evenement elk jaar weer tot een bijzondere gebeurtenis dat in de wijde omtrek en tot ver over de grens bekendheid geniet.

Bron tekst: Motorclub Eenrum

Voor actuele informatie kun je terecht op www.mceenrum.nl en op de Facebook-pagina van de club.

Contactgegevens

Contactpersoon

MC Eenrum en Omstreken

Adres

Zuiderstraat 5
9967 RP
Eenrum
Groningen

Contact e-mail

info@mceenrum.nl

Website

Locatie

Terug naar kalenderoverzicht