3-daagse KNMV Herfsttintentoer

Naam kort

3-daagse herfsttintentoer

Start

05/10/2018

Tot

07/10/2018

Website
Niveau

Internationaal

Motorrijden door de Eifel in de herfst is als toeren door een sprookjeslandschap in alle tinten geel, rood, groen en paars. Betoverend!

“De Moezel stroomt in grote lussen vanuit de Vogezen in Frankrijk naar de Rijn. Het water stroomt ook door Luxemburg en is daar een gedeelte van de grens met Duitsland. De Moezel ontspringt bij de Col de Bussang op 735 meter hoogte en mondt uiteindelijk uit bij Koblenz in de Rijn. Ongeveer de helft van de 544 kilometer lange Moezel ligt in Duitsland. Vanaf Trier legt de Moezel een traject af dat bekend staat om zijn bochten. Dit gedeelte van de rivier wordt ook wel het Moezeldal of de Moezelvallei genoemd en vormt de scheiding tussen de middelgebergten De Eifel en Hunsrück.” 

En dát is precies waar onze Herfsttintentoer naartoe gaat!

Om maximaal van dit prachtige gebied in de herfst te genieten beginnen we vlak onder Aken waar we gelijk de Eifel inrijden en hele middag heerlijke mogen sturen. De tweede dag maken we een aantal klimmetjes bij de Rijn en Moezel omhoog en omlaag via de vele fijne haarspeldbochten die daar liggen. De verbinding tussen beide rivieren is ook alweer een prachtig gebied; de Hunsrück. Daar komen we over het hoogste punt van dit weekend, net even boven de 700 meter.

De dag afstanden zijn redelijk lang, al wordt er ook een kortere versie aangeboden. Het terrein is redelijk technisch en de combinatie met de hoeveelheid bochten maakt dat deze toer minder geschikt is voor beginnende rijders, maar ontzettend tof voor de iets ervarener motorrijder. Wie zich goed vertrouwd voelt in bergachtig gebied en een goede motorbeheersing heeft zal het motorhart kunnen ophalen deze dagen!

We verblijven tijdens de Herfsttintentoer in Moselsternhotel Weinhaus Fuhrmann aan de Moezel. Het hotel beschikt over een afgesloten binnenplaats met twee garages, een gezellig terras en zeer vriendelijk echtpaar dat al je wensen graag vervult.

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan de 3-daagse KNMV Herfsttintentoer? Bekijk dan de reisinformatie en boek snel!

Contactgegevens

Terug naar kalenderoverzicht