Dossier:
Verkeersboetes Luxemburg

Steeds vaker krijgen we berichten van motorrijders die een trip naar Luxemburg hebben gemaakt en daar op de bon zijn geslingerd. Niet vanwege een te hoge snelheid, maar vanwege andere ‘randzaken’. Een communicatiesysteem aan de buitenschaal van de helm bijvoorbeeld, maar ook vanwege te donkere vizieren of te heldere verlichting.

Het voornaamste probleem hierbij is dat het zeer onduidelijk is of je nu wel of niet ‘fout’ zit als motorrijder. Men laat ons vaak weten gepikeerd te zijn omdat er een boete wordt geschreven voor zaken waarvan zich totaal niet bewust is. Het meest genoemde feit is hierbij het communicatiesetje aan de helm. Hoewel de helm zoals het hoort een correct keurmerk heeft, wordt de rijder op de bon geslingerd vanwege ‘onjuist gebruik’ van de helm door er een apparaat aan te bevestigen. Omdat er zoveel onduidelijk is, en er veel vragen vanuit de community komen, hebben we besloten om dit dossier verder uit te diepen en antwoorden te vinden.

Dus: heb jij in de afgelopen twee jaar een dergelijke bekeuring gekregen? Help ons dan verder door het formulier op de site in te vullen!

Bekeuring in Luxemburg

Heb jij tussen nu en begin 2022 een boete gekregen in (Noord-)Luxemburg voor iets anders dan een verkeersovertreding? Laat het ons weten in dit formulier!

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 20 MB.
    Hiermee proberen wij een beter beeld te krijgen op welke zaken de Luxemburgse politie met name controleert.