District Zuid

Nieuws uit District Zuid

Aanstaande evenementen

Toeren in district Zuid

Het district Zuid omvat de provincies Brabant en Limburg. Bij het district Zuid zijn 29 toerclubs lid van de KNMV. Al deze clubs organiseren jaarlijks verschillende motortochten voor clubleden, maar ook een of meerdere tochten waaraan iedereen kan deelnemen. Deze open toertochten zijn door het hele land bekend.

Toercommissaris Maarten van Raak werkt samen met een groepje fanatieke, ervaren vrijwilligers. Zij bezoeken toerclubs, nemen deel aan toerritten en controleren zo ook hoe het zit met veiligheid en dergelijke. Zij spreken dit ook door met het bestuur van de organiserende club.

Motorsport in district Zuid

District Zuid kent een goedgevulde wedstrijdkalender op het gebied van motocross, trial en motoball. Het aantal deelnemers is hoog, met als uitschieter de MXGP-wedstrijd bij MSV Valkenswaard. Daarnaast heeft district Zuid een uitgebreide districtsmotocrosscompetitie (DMX) die wordt gecoördineerd door onze sportcommissaris.

De sportcommissaris vervult zowel een adviserende als controlerende rol, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. Deze en andere zaken worden besproken met het bestuur van de organiserende club.

Contact

  • Toercommissarissen: Maarten van Raak en Arie van de Moosdijk
  • Sportcommissaris: Nolly Nouwens-Theunisse

Heb je vragen of opmerkingen voor onze toercommissarissen? Neem dan contact met ze op via toerknmvzuid@gmail.com.

De DMX-competitie wordt gecoördineerd door Nolly Nouwens-Theunisse. Zij is bereikbaar via knmvzuidsecr@gmail.com en na 19.00 uur ook telefonisch bereikbaar via 06-17566598.