District Oost

Nieuws uit District Oost

Aanstaande Evenementen

Toeren in District Oost

Het district Oost omvat de provincies Overijssel en Gelderland. In deze provincies zijn 79 motorclubs aangesloten bij de KNMV (32 in Overijssel en 47 in Gelderland). Deze toerclubs organiseren toertochten en activiteiten voor eigen leden maar ook voor de rest van motorrijdend Nederland.

Bijzonder evenement is de VMTC Motary. Deze toertocht wordt in samenwerking met de lokale afdeling van de Rotary georganiseerd, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Jaarlijks nemen ruim 800 motorrijders deel. Wil je ook deelnemen aan een toertocht in dit prachtige district, bekijk dan de evenementen op de Toerkalender.

Toercommissarissen Gerard Kral (tevens bestuurslid Oost), Ivo van Huet en Martin Woldering bezoeken regelmatig toerclubs in het district, zij nemen deel aan toerritten en kunnen zo ook controleren hoe het zit met veiligheid en dergelijke. De toercommissarissen vervullen hierbij een adviserende rol naar het bestuur van de organiserende clubs.

Motorsport in District Oost

In district Oost is de motocross diepgeworteld. Veel wedstrijden voor het ONK Motocross en het ONK Zijspancross worden in dit district verreden. Ook wordt jaarlijks een wegrace georganiseerd in het Gelderse Hengelo en is er veel te beleven op enduro- en offroadgebied. Zelf organiseren District Oost en District Midden de districtsmotocrosswedstrijden (DMX), Harold Buitenhuis is hier de coördinator van.

Bestuur

Onderstaande personen hebben zitting in het bestuur van district Oost:

  • Voorzitter: Jan ter Bork
  • Toercommissaris: Johan Baars
  • Sportcommissaris: Harold Buitenhuis
  • Tijdelijk correspondentieadres: KNMV Serviceteam, serviceteam@knmv.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit jouw district via onze Facebook-pagina.