District Noord

Nieuws uit District Noord

Bekijk al het nieuws

Aanstaande evenementen

Toeren in district Noord

Het district Noord bestaat uit de drie provincies Drenthe, Groningen en Friesland. In district Noord vinden meerdere evenementen per jaar plaats, zoals diverse toertochten die door  motortoerclubs worden georganiseerd. Een doorlopend evenement is de Drieprovinciëntoer. Deze toertocht gaat – zoals de naam al zegt – door alle drie provincies en is een doorlopend evenement. Deze rit kun je, net als de overige toertochten, vinden op de Toerkalender.

Toercommissaris Renze van Noord bezoekt regelmatig toerclubs in het district, neemt deel aan toerritten en kan zo ook controleren hoe het zit met veiligheid en dergelijke. Hij vervult hierbij een adviserende rol naar het bestuur van de organiserende clubs.

Motorsport in district Noord

Naast de toertochten zijn er verschillende motorsportevenementen op het TT Circuit in Assen, diverse districtsmotocrosswedstrijden (DMX), grasbaanraces, dragraces en offroad-ritten in de drie noordelijke provincies. Al deze evenementen zijn te vinden op de wedstrijdkalender.

Op sportgebied is stuurgroep DMX Noord actief, bestaande uit Jan Witteveen, Gerrit Waterlander, Gerda Roeles en Lummie Akkermans. Zij coördineren de districtsmotocross (DMX) en organiseren deze samen met een aantal clubs in Groningen, Friesland en Drenthe.

Bestuur

Onderstaande personen hebben zitting in het bestuur van district Noord:

  • Voorzitter: vacant
  • Secretaris/penningmeester: Rob Boogaards
  • Sportcommissaris/DMX: Gerrit Waterlander
  • Toercommissaris: Renze van Noord

Neem contact op met district Noord via rob.bogaards@hotmail.com en blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit jouw district via onze Facebook-pagina.